Ankara'da iz bırakanlar 2012

Güncelleme Tarihi:

Ankarada iz bırakanlar 2012
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2013 00:00

İşte Ankara'da 2012 yılı böyle geçti.

Haberin Devamı

BİBER GAZLI KONGREDE BAŞKAN YAŞAR’A YUMRUK-4 MART

CHP’de parti içi çekişmenin önemli adreslerinden Yenimahalle İlçe Kongresi’nde yaşanan arbedede biber gazı sıkıldı. Salona girmeye çalışan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da darbe aldı. Yaşar, “Salona yumruklanarak girdim. Bundan büyük bir utanç ve üzüntü duydum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E YENİDEN TALİP-10 MART

Dört dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek, gelecek seçimde de Ankara’da yeniden aday olmak istediğini açıkladı.

YENİMAHALLE’DE İSTİFA DEPREMİ-4 NİSAN

CHP Genel Merkez Yönetimi ile Yenimahalle Belediyesi arasında aylardır devam eden kriz istifa getirdi. Başkan Yardımcısı Şenol Balaban partisinden istifa edeceğini açıkladı. Balaban, “Onurumuzla devam etmek için, bize yapılanlar karşısında kayıtsız kalmamamız gerekiyordu” dedi.

Haberin Devamı

YAŞAR KALIYOR MECLİS GİDİYOR-8 NİSAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi’ne sürpiz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ancak bu ziyarete rağmen Başkan Yardımcısı Şenol Balaban’ın da aralarında bulunduğu 18 meclis üyesi partiden istifa etmekte kararlı olduğunu yineledi. Bağımsız CHP’liler 10 Nisan’da istifa etti.

FIRTINA VURDU-19 NİSAN

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan fırtınadan, Başkent de nasibini aldı. Birçok ev ve kurumda çatılar uçarken, Polatlı’da şehir çöplüğü yandı. İlçe duman altında kaldı.

HASTANENİN ÇATISI UÇTU

Ankara’da saatteki hızı 70 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle İbn-i Sina Hastanesi’nin Büyük Acil Servisi’nin çatısı uçtu. Danıştay binasının önündeki ağaç da bir aracın üzerine devrildi.

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü, fırtınaya ders ortasında yakalandı. Binanın uçan çatısının altında bir otomobil kalırken, olayın ders sırasında yaşanması faciayı önledi.

GÖRKEMLİ GALA-19 MAYIS

Ankara’yı alışveriş cennetine dönüştürecek, ‘Ankara Shopping Fest 2012’nin tanıtımı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı gala gecesi ile yapıldı. Festivalin tanıtım yüzü ise, dünyaca ünlü manken Doutzen Kroes oldu.

Haberin Devamı

KROES GONGU VURDU

Ankara Alışveriş Festivali, Hollandalı top model Doutzen Kroes’un vurduğu gonk ile başladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ‘Ankara Shopping Fest ismini eleştirerek, Alışveriş Festivali denilmesini istedi.

KADINLAR GÖKÇEK’E YUMURTAYLA SALDIRDI-3 HAZİRAN

Shopping Fest etkinlikleri kapsamında esnafı gezen Başkan Melih Gökçek, yumurtalı saldırıya uğradı. İzmir Caddasi’ndeki bir mağazaya girişi sırasında bir grup kadının attığı yumurta, Gökçek’in yüzüne isabet etti.

NE OLACAK BU KULENİN HALİ-15 HAZİRAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a, akıbeti merakla beklenen Keçiören Cumhuriyet Kulesi’ni sordu.

YER YARILDI SEVİM’İ YUTTU-23 HAZİRAN

Haberin Devamı

2012’ye damgasını vuran olay kuşkusuz işe gitmek üzere kaldırımdan yürüyen Kadir Sevim adlı vatandaşın, metro çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybetmesi oldu. İki metrekare büyüklüğünde, dört metre derinliğindeki göçüğe düşen Sevim’in cesedine tam 16.5 saat sonra ulaşılabildi.

AKSİ TESADÜF

Olayın ardından Bakan Binali Yıldırım, “Benzer olaylar yaşanabilir” açıklamasını yaptı. 1 Temmuz’da ise Tandoğan-Keçiören metro hattının hemen altında ikinci bir göçük meydana geldi. Göçük olayının ardından hazırlanan bilirkişi raporunda Kadir Sevim’in ölümüyle ilgili, ‘aksi tesadüf’ ifadesinin kullanıldığı ortaya çıktı.

LOZAN PARK’TA AFGANKONDU-15 AĞUSTOS

Haberin Devamı

İş bulmak umuduyla bir kamyon kasasında Afganis’tan Türkiye’ye gelen 40’a yakın Afgan, bir gecede Lozanpark’a yerleşerek, burada yaşamaya başladı.

KAFES HAYATI SONA ERDİ-28 EYLÜL

Kentin tartışmasız en büyük görüntü kirliliğini oluşturan ve Eskişehir Yolu’nun siluetini bozan ‘Demir Kafes’in söküm işlemi, 2012’nin tartışmasız en önemli gelişmelerinden biri oldu.

BIRAKIN YÜKÜ KALDIRALIM

Demir Kafes’in yıkım ihalesini alan YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, “Bu kadar sıkıntılı ve ateşten bir topu kimse tutmaz aslında. Bıraksınlar şu yükü kaldıralım” dedi.

BİR GECEDE PARAMPARÇA-9 KASIM

Çayyolu, TBMM’de görüşülen yeni Büyükşehir Belediye Kanunu’yla bağlı bulunduğu Yenimahalle’den ayrılarak Çankaya sınırlarına dahil edildi.

Haberin Devamı

SINIRLAR DEĞİŞTİ

Dodurga ve Alacaatlı’nın çevre yolu dışında kalan kısımları Şehitali Mahallesi ile birleşecek. Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye mahalleleri, Etimesgut’a bağlanacak. Yenimahalle’nin Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu içinde kalan kısmı ile Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent mahalleleri, Çankaya’ya katılacak.

BÜYÜKŞEHİR ÜÇ KAT BÜYÜDÜ

Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun Meclis’te kabul edilmesiyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı üç kat artarak, 2 milyon 600 bin hektara yükseldi.

METROBÜS SANCILI BAŞLADI-11 ARALIK

Konya Yolu’nda bugün uygulamaya geçilen özel metrobüs hattı ile ulaşım başladı. Sıkışan trafikte, metrobüs yoluna park eden araçlar ve yol çalışmaları yüzünden bazen şerit değiştirmek zorunda kalan metrobüsler, kendilerine tahsis edilen sarı çizgiyle ayrılmış yolda diğer araçlarla birlikte ilerledi.

ANKARAGÜCÜ DÜŞTÜ, ENGELLİLER UÇTU

YENİLDİ VE DÜŞTÜ-25 ŞUBAT

Tarihi çınar Ankaragücü, ligin 28. haftasında Karabükspor’a konuk oldu. 3-2 mağlup olan Başkent ekibi, Süper Lig’e veda etti.

SEVİNÇTEN UÇTULAR-22 MAYIS

Yenimahalle Belediyesi Bedensel Engelli Basketbol takımı, play off şampiyonu olarak 1. Lig’e yükseldi.

KIZINI OKUTALIM ANKARA’DA ÇALIŞ-26 MAYIS

Real Madrid’in dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho’yla birlikte bir konferansa katılan Melih Gökçek, Mourinho’ya, “Kızını okutalım, Ankara’da çalış” teklifinde bulundu.

GENÇLERİ DE DİZE GETİRDİ-8 KASIM

Yenimahalle Belediyesi, dünyada örneği yalnızca Brezilya’da bulunan Ampute Futbol Sahası ve Sosyal Tesisleri’nin açılışını Süper Lig ekibi Gençlerbirliği ile yaptı. Engel tanımayan engelliler, karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

BU TAKIMA RAKİP YOK-30 ARALIK

Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Bayan Basketbol Takımı, Bayanlar Ligi olmadığı için erkekler liginde oynamak zorunda kalacak.

HAFIZALARDAN SİLİNMEYEN KAZALAR

METROYA ARABAYLA GİRDİ-12 OCAK

Başkent’te hızını alamayan bir sürücü, Tandoğan’daki Ankaray istasyonuna uçtu. İstasyonun camını kıran araç, rayların bulunduğu bölgeye kadar indi. AŞTİ-Dikimevi seferi bir sürülüğüne durdurulurken, araç güçlükle çıkarabildi.

ASKIDA MİNİBÜS-13 ŞUBAT

Keçiören Fatih Köprüsü’nde yaşanan zincirleme kazada kontrolden çıkan minibüs, köprünün korkuluklarını devirip, iki köprü arasında asılı kaldı. Kazada 9 yolcu yaralandı.

KÖPRÜDEN UÇTU-27 ŞUBAT

Sincan Devlet Mahallesi köprülü kevşagında bir otomobille çarpışan belediye otobüsü, köprüden aşağı uçtu. Kazada bir kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.

KAMYON ŞAHA KALKTI-30 MART

Çetin Emeç Bulvarı’nda damperi açık şekilde ilerleyen kamyonun kasası, 70. Gün Altgeçidi’nin üst duvarına çarptı.

DAVETSİZ MİSAFİR-26 KASIM

Freni patlayan otomobil, bir evin çocuk odasına girdi. Aracın girdiği odada çocukların olmaması faciayı önledi. Kazada araçta bulunan üç kişi yaralandı.

BAZEN İÇİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ

TARİHİ YOKUŞTA KORKU SAATLERİ-22 ŞUBAT

Tarihi Çıkrıkçılar Yokuşu’nda elektrik kontağından yangın çıktı. Dar sokaklar nedeniyle itfaiye yangına müdahale etmekte güçlük çekti. 10 iş yerinden 20 milyon liralık zarar ortaya çıkarken, 100 kişi de işsiz kaldı.

ELÇİLİK ÖNÜNDE ALEV ALEV YANDI-7 HAZİRAN

Ankara’nın en işlek caddelerinden Atatürk Bulvarı’ndaki İtalyan Büyükelçiliği önünde alev alan otomobil, 20 dakikada kullanılamaz hale geldi.

ETLİK GARAJI YANDI-19 HAZİRAN

Etlik’teki eski otobüs garajındaki bir dükkanda yangın çıktı. Yangında sekiz dükkan kullanılamaz hale geldi.

SİTELER’DE YANGIN-1 AĞUSTOS

Mobilyanın kalbi Siteler’de çıkan yangında 4 iş yeri kullanılamaz hale geldi.

ATO’NUN BEYNİ YANDI-24 ARALIK

Ankara Ticaret Odası’nın ticaret sicil kayıtlarının bulunduğu arşiv bölümünde yangın çıktı.

TABİ Kİ SİYASETTEN KAVGA YİNE EKSİK OLMADI

DELEGE SEÇİMİ KAPI KİLİTLETTİ-7 ŞUBAT

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çayyolu’ndaki delege seçimlerinde ‘kilitli kapı’ krizi yaşandı. Kilitli kapıları CHP İl Başkanı Zeki Alçı da açtıramayınca, CHP’liler restorana koydukları sandıkla seçim yaptı.

BAŞKANDAN ŞOK SUÇLAMA-15 ŞUBAT

Mamak Şehit Cengiz Topel Mahallesi ile Çankaya 50. Yıl Mahallesi arasında heyelan meydana geldi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın bölgedeki vatandaşlara, “Kime oy verdiyseniz ondan yardım isteyin” dediğini öne sürdü.

KAVGALI KONGRE-16 NİSAN

CHP Ankara İl Başkanlığı 9. Olağan Kongresi’ne, ‘çarşaf liste, blok liste’ tartışması damgasını vurdu. Seçimlerin blok listeyle yapılması kararı çıkınca, partililer arasında yumruklaşmalar yaşandı. İl başkanı Zeki Alçın yeniden başkan seçilirken, çıkan olaylar nedeniyle kongre, ‘kaybedenler kongresi’ şeklinde yorumlandı.

PARK KAVGASI SAVAŞ BAŞLATTI-22 MAYIS

Çukurambar’da belediyeleri karşı karşıya getiren park anlaşmazlığı, ‘savaş’ başlattı. Başkanlar Melih Gökçek ve Bülent Tanık, karşılıklı suçlamalarda bulundu.

BÖLGE PARKI KAVRAMI-18 HAZİRAN

Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi’nin Karakusunlar’daki park kavgası, 10 farklı yeşil alanı birleştiren ve bölge parkı haline getiren plan değişikliğiyle son buldu.

BATIKENT’TE PARK KAVGASI-30 TEMMUZ

Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında çıkan ‘bölge parkı’ tartışması Yenimahalle’ye de sıçradı. Parkı yapan işçiler ile Büyükşehir zabıtası arasında arbede yaşandı.

ÇANKAYA’YA NEŞTER-30 KASIM

Büyükşehir Belediye Meclisi, Çankaya Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesine neşter niteliğinde, ‘kesinleşmiş borçların ödenmemesi halinde ödeneklere sınırlama getirilmesi’ koşulu koydu.

İYİ İŞLERLE ÖVÜNDÜK

EKONOMİ BULUŞMASI-11 EKİM

Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği, ‘Ankara’dan Türkiye Ekonomisine Bakış’ toplantısı, ekonominin önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

BAŞKENT’E DÖRT ÖDÜL-29 KASIM

Büyükşehir Belediyesi, Dubai’nin Al Ain şehrinde düzenlenen, “LivCom Uluslarası Yaşanabilir Toplumlar Ödül Yarışması”nda dört ödül aldı. Gökçek, yarışmada “toplumsal katılım ve yetkilendirme” ile “sağlıklı yaşam” dallarında Başkent’in birinci olduğunu söyledi.

BİLİŞİMİN DE BAŞKENTİYİZ-1 ARALIK

CeBIT Bilişim Fuarı’na çıkarma yapan Başkent, açtığı stantlarla İstanbul’a damga vurdu. Belediye ve üniversitelerin bilişim alanında yaptıkları çalışmalar, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

ÇİNÇİN’DE YOLUNDA A.Ş-10 ARALIK

Çinçin bağlarında yaşayan bir grup arkadaşın maceralarını anlatan internet dizisi “Yolunda A.Ş Bir Ankara Dümeni” izlenme oranlarıyla son dönemin yeni fenomeni olmaya aday.

ŞANSLIYDIK AMA KAYDIK VE ÇÖKTÜK

VALİDEN SON TARİH MAYIS-12 OCAK

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Başkent’te 2012’yi, ‘Engelliler yılı’ ilan ederek, başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Mayıs ayına kadar hazır olmalarını istedi.

ENGELLİLERDEN ÜÇ YIL TEPKİSİ-7 TEMMUZ

Başkent’te yaşayan engelliler, 7 Temmuz günü sona erecek olan engelliler yasasının üç yıl ertelenmesine tepki gösterdi.

TRENE VEDA-1 ŞUBAT

Ankara-İstanbul arası Yaksek Hızlı Tren projesi nedeniyle, Fatih Ekspresi, Başent’ten Haydarpaşa Garı’na hareket eden son tren oldu. Vagonlarda hüzün, yolcularda ise sitem vardı.

ÇİFTE ESARET-1 MART

Ankara’da etkili olan kar yağışında mahsur kalan sürücüler, eve döndüklerinde de gece boyu ekran karşısında ‘kar tatili’ nöbeti tuttu.

VADİ MANZARALI YIKIM ÇATIŞMASI-13 NİSAN

Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 4. ve 5. etaba gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vadi halkının sert tepkisi ve direnişiyle karşılaştı.

SAYISAL ŞAŞKINLIK-26 NİSAN

Sayısal Loto’da büyük ikramiyenin iki hafta üst üsta Yenimahalle’ye çıkması herkesi şaşırtırken, aynı hafta aynı bayiden iki kişinin birden ikramiyeyi tutturması ise bu şaşkınlığı daha da artırdı.

DÖNEMEDEN RAFA KALKTI-27 NİSAN

Büyükşehir Belediyesi’nin Güvenpark’a yapmayı planladığı dev dönmedolap projesi, yer tartışması ve yüksek maliyeti yüzünden rafa kalktı.

TANDOĞAN’A NEVZAT AYARI-16 MAYIS

Halk arasında Tandoğan olarak bilinen, resmi kayıtlarda Nevzat Tandoğan olarak geçen meydana, ‘Nevzat’ ayarı çekildi.

HASTALIK PANİĞİ-7 HAZİRAN

Ankara’da polis atları da dahil olmak üzere birçok atta, ‘ruam’ hastalığı tespit edildi. Üç polis atı uyutulurken, binicilik faaliyetleri durduruldu.

BAŞKENT KAYIYOR-19 TEMMUZ

Akpınar Mahallesi ile başlayan, Memek’la devam eden bina kaymalarına Sincan da eklendi.

HEM KAYIYOR HEM ÇÖKÜYOR-21 TEMMUZ

Ulucanlar’daki bir caminin istinat duvarının çökmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi.

REKOR SICAK İZİN GETİRDİ-26 TEMMUZ

Son 80 yılın en sıcak günlerine hazırlanan Başkent’te kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olanlara iki gün izin verildi. 27 Temmuz günü ise 41 derece olan hava sıcaklığı ile Başkent tarihinin en sıcak gününü yaşadı.

BU TURİST BİR DAHA GELİR Mİ-2 EYLÜL

Başkent’in turizm hamlesinde başı çeken Kale’yi dört gündür kaplayan kanalizasyon kokusu, turistleri Ankara’ya geldiklerine pişman etti.

BÖYLE KAZMA GÖRÜLMEDİ-4 EYLÜL

Eskişehir Yolu üzerinde bir eğitim kurumu için izinsiz hafriyat çalışması yapan kepçe, Başkent’in doğalğaz ana iletim borusunu patlattı. Sürücü patlamanın ardından aracı brakıp kaçtı.

TÜNEL YOLA YEŞİL IŞIK-14 EYLÜL

ODTÜ’nün yer almadığı Melih Gökçek ile üniversiteler buluşmasında ODTÜ Yolu konuşuldu. Gökçek, tünel yol önerisine olumlu yaklaşarak, “Bu konuda çalışma başlatıyoruz” dedi.

GÖKÇEK’TEN ODTÜ SİTEMİ-16 EYLÜL

Başkan Melih Gökçek, rektörler toplantısına temsilci göndermeyen ODTÜ’ye sitem ederek, “Bazıları alışkanlıklarından vazgeçmiyor, canları sağ olsun” dedi.

GENELEVDE YIKIM KOMEDİSİ-20 EYLÜL

Büyük bir kısmı yıkılan genelevde duvar tartışması yaşanıyor. Her seferinde kaçak örülen duvar için mahkeme kararı isteyerek ekiplere direnen işletmeciler, bu kez branda gerdi.

ZAMMI DUYAN GAZA GELDİ-29 EYLÜL

Doğalgaza zam yapılacağı açıklamasının ardından, zamsız fiyattan stok yapmak için gişelere yığılan vatandaşlar, yüzlerce metrelik kuyruklar oluşturdu.

GENELEV NÖBETİ-30 KASIM

Kapatılması yılan hikayesine dönen Bentderesi’ndeki geneleve mühür vurulmasının ardından yeniden açılmasını engellemek isteyen Büyükşehir zabıtası 24 saat nöbet tutmaya başladı.

MICKEY’DEN ZİYARET-30 KASIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sevimli çizgi film kahramanı Mickey Mouse’u ağırladı. Buluşmada Mickey Mouse, Başkent’in maskotu “misket” ile karşılıklı Ankara havası oynadı.

12.12.12 ÇILGINLIĞI-12 ARALIK

Nikah günlerini unutulmaz kılmak isteyen çiftler, 12’lerin birleştiği 12.12.2012 tarihinde belediyelere akın etti. Günde ortalama 10-15 nikahın kıyıldığı bazı belediyelerde dün bu sayı yaklaşık 10 katına çıktı.

BAĞLARIMIZ MAHKEMELİK-19 ARALIK

Ankaralı Coşkun, “Ankara’nın bağları” şarkısını, kendisinden izinsiz kullanan Eyüp Öztekin ile prodüksiyon şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcı, takipsizlik kararı verdi.

KALDIRIMSIZ BIRAKTI-22 ARALIK

Atatürk Bulvarı üzerindeki bir grup dükkan sahibi, kaldırım için “kamulaştırmasız el atma” gerekçesiyle belediyeden tazminat talep etti. Belediye, kaldırımı sökerek tazminattan kurtulurken, olan vatandaşa oldu.

ASANSÖR ÇAKILDI-23 ARALIK

TOKİ Yapracık konutlarında önceki gece 10 kişilik asansörün halatı koptu. Eksi birinci kata çakılan asansörde bulunan sekiz kişi yaralandı.

DÖNÜŞÜMDE İLK KEPÇE-27 ARALIK

Başkent’te kentsel dönüşüm kapsamında Sincan Doğankent yapı Kooperatifleri’ndeki 5 blok düzenlenen törenle yıkıldı. Bazı vatandaşlar, yıkım esnasında hatıra için cep telefonlarıyla görüntü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!