İETT’de şapkalı, takım elbiseli şoför

Güncelleme Tarihi:

İETT’de şapkalı, takım elbiseli şoför
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2012 00:00

İstanbul’da İETT otobüslerinin renklerini değiştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu kez de şoförlerin kıyafetlerini yeniliyor.

Haberin Devamı

İETT şoförleri, modacı Faruk Saraç’ın hazırladığı kıyafetlerle 60’lı yılların şapkalı-takım elbiseli üniformasına geri dönüyor.

İETT ŞÖFÖRLERİ BÖYLE GİYİNECEK - FOTO GALERİ

KIŞ VE YAZ AYRI

Şıklık ve rahatlığın ön plana tutulduğu kıyafetler yazlık ve kışlık olarak iki ayrı tipte tasarlandı.
Şoförler kışın lacivert renkli, rahatlık ve kırışmasını önlemek için alttan lastikli, mont havasında bir ceket giyecek. Lacivert renkli pantolonlarda da sürekli oturmak zorunda kalan şoförlerin rahatlığı için yüzde 10 likra kullanılacak. Soğuk günler için hırka ve süveter de giyilebilecek. Takım beyaz gömlek ve lacivert renkli bir şapkayla tamamlanacak. Şoförler yazın ise üzerinde sarı apoletler bulunan, apaş yakalı, kolları kıvrılabilen beyaz gömlek ve lacivert pantolon giyecek. Kıyafetlerin görev dışında gündelik hayatta kullanılmaması için kemer, pantolon arka cebi, ceket sol kapak cebi ve gömlekte İETT logosu bulunacak.

Haberin Devamı

KAMU MODACISI OLDU

Faruk Saraç son dönemlerde kamu kurumları için tasarladığı kıyafetlerle de adından söz ettiriyor. Faruk Saraç’ın tasarladığı kıyafetler arasında THY Yer Hizmetleri, Sağlık Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Devlet Demir Yolları, Kültür Bakanlığı Mehteran Takımı ve Milenyum Polisi projesi de bulunuyor. Faruk Saraç geçtiğimiz ay da Uyuşmazlık Mahkemeleri için hakim ve savcı cübbelerini tasarlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!