GÖÇÜK YUTTU KALDIRIM ÖLDÜRDÜ

Hareketli gündem maddeleriyle hatırlanacak 2012 geride kalırken Başkentli Twitter kullanıcıları, insan yutan kaldırım göçüğünü, “yılın olayı” ilan etti. Göçüğün ardından “gazlı” 29 Ekim yürüyüşü ve ODTÜ olayları geliyor.

Haberin Devamı

GÖÇÜK YUTTU KALDIRIM ÖLDÜRDÜ
#Ankarada2013dilegim
Her yeni yıla, yeni umutlarla başlanır. Gelecek hafta 2013’ün ilk 141. Karakter’i, Twitter’da #Ankarada2013dilegim etiketine yazdıklarınızı isminizle yayınlayacak. 2013’te Ankara’da neler olmasını istersiniz? Hayal gücünüzü kullanın ve Twitter’da #Ankarada2013dilegim etiketine yazın. 141. Karakter de dileklerinizi, sizin isminizle Hürriyet Ankara sayfalarına taşısın.
Detayı için tıklayınız

BİRKAÇ gün sonra geride bırakmaya hazırlandığımız 2012’nin Ankarası, hareketli gündemiyle hatırlanacak. Yıl boyunca Ankara’da çok sayıda olay meydana geldi. Ankara Hürriyet, tüm bu gelişmeleri sayfalarıyla Başkent’e internet sitesi üzerinden de tüm dünyaya ulaştırdı. Peki Ankaralılar için Ankara’da 2012’nin olayı neydi? 141. Karakter’in geçtiğimiz hafta duyurduğu #Ankarada2012ninolayi etiketini kullanan Başkentliler hafızalarını zorladı. İşte Ankaralı Twitter kullanıcılarına göre 2012’nin olayları:

Haberin Devamı

İNSAN YUTAN GÖÇÜK

Gündemi ilk sırasını insan yutan kaldırım göçüğü meşgul ediyor. 23 Haziran 2012’de İnönü Bulvarı’nda yürütülen metro çalışmaları sırasında meydana gelen kaldırım göçüğü, sabah saatlerinde işine giden 35 yaşındaki Kadir Sevim’i yuttu. Gün boyu sürdürülen kurtarma çalışmaları saatler sonra sonuçlandırılabildi. İki çocuk babası Sevim’in cansız bedeni, olay yerine birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Kızılay’daki metro istasyonu kazı alanından çıkarıldı. Olayın ardından çok sayıda açıklama yapıldı, tartışıldı. Gelinen son noktada hakim karşısına çıkan sorumlular suçu birbirlerine yüklerken, Sevim’in ailesi kimseden şikayetçi olmadığını açıkladı.

- @GokceSoydal İnönü Bulvarı’ndaki metro inşaatının çökmesi ve tabiiki de Kumrular’daki patlama...
- @myilmaznet Ankara’nın göbeğinde metro göçüğünün birini yutmasıdır.
- @halil_ersoy Metro çukurunda insan düşüp kaybolduğu halde kimsenin bu işte sorumluluğunun olmaması ve şikayetçi olunmamasıdır.
- @obaoglu Yolda yürüyen vatandaşın metro inşaatı nedeniyle yolun çökmesi sonucunda ölmesidir. Bu şehirde şansına yaşıyoruz.
- @oytunsenel Yerin yarılıp bir vatandaşı yutması, sorumlularınınsa hala bir şey olmamış gibi davranabilmesidir.
- @OAlpaslanBERK Bir işçinin işine yürürken Hava Kuvvetleri önünde metro inşaatının çökmesi sonucu çukura düşüp, ölmesidir.
- @sowalyetr Bir işçinin Genelkurmay’ın önünde metro çukuruna düşüp ölmesidir...
- @metinkakar Ankara’nın merkezinde, 1 kişinin göçük sebebiyle 2 metre çukura düşmesi ve 15 saat sonra ölü olarak çıkarılmasıdır...
- @EbrYucell bitmeyen metro inşaatları ve bu inşaatlar yüzünden kaldırımın çökmesiyle göçük altında kalan bir vatandaş...

Haberin Devamı
GÖÇÜK YUTTU KALDIRIM ÖLDÜRDÜ
TWITTER’DAN ULAŞIN

twitter.com/metehan_demir

twitter.com/esevgi

ENGELLİ KATİLİ KALDIRIM

2012’ye damga vuran olaylardan bir diğeri de Keçiören’de akülü aracıyla kaldırıma çıkamayan engelli Nevzat Özyavuzer’in yoldan ilerlediği sırada çöp kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetmesi oldu.

- @AycaARDIC Bir engelli yurttaşımızın kalıdırımlar uygun olmadığı için akülü arabasını yolda sürmesi ve çöp kamyonunun altında kalması...

29 EKİM’DE YIKILAN BARİKAT

BAŞKENTLİ sosyal medya kullanıcılarının aklında yer eden bir başka olay da 29 Ekim’de Ulus’tan, Anıtkabir’e uzanan olaylı yürüyüş... Birinci Meclis önündeki kutlama için toplanan kalabalık, Ulus Meydanı’ndan Anıtkabir’e yürümek istedi. Barikatı aşmak isteyen kalabalığa polis, tazyikli su, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti. Ortalığın savaş alanına dönmesine rağmen kalabalık dağılmayınca polis barikatı kaldırdı ve Anıtkabir’e yürüyüş başladı.

Haberin Devamı

- @erdogan_arslan Panzerler ve biber gazlarına rağmen Anıtkabir’e yürüyen yürekli insanlar...
- @poisonebru Atasının huzuruna çıkmak için yürüyen vatandaşa biber gazı ve tazyikli su sıkılmasıdır.
- @g_ozlem_ci Cumhuriyet yürüyüşüne engelleme ve yıkılan barikat olayıdır.
- @deryaserbetci Biber gazı ve polislere rağmen 29 Ekim’de ve 10 Kasım’da Ata’sına koşan milyonlardır.
- @AycaARDIC 29 Ekim kutlamalarını engellemeye çalışanlar yüzbinlerce vatandaşımızla verdiğimiz cevaptır.

TEK KELİMEYLE ODTÜ

YANKILARI hala süren Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) olayları da Ankaralılar’ın 2012’deki gündem maddeleri arasında yer alıyor. Göktürk 2 uydusunun uzaya gönderilmesi sırasında kampüs içerisinde meydana gelen olaylar ülke gündemini de meşgul eden yeni bir tartışmaya yol açtı.

Haberin Devamı

- @sowalyetr ODTÜ öğrencilerinin demokratik haklarını kullanmalarının polis tarafından şiddetle engellenmesidir...
- @bulentmaya Tek kelimeyle ODTÜ, hatta iki kelime olsun ODTÜ, ODTÜ...
- @_recepturan ODTÜ’ye 3 bin polisle değil, 500 puanla girilir.
- @KaanKantar ODTÜ faciası!
- @patlangactortu Şüphesiz ki uyanan ve direnişe başlayan gençlerin varlığını bir kez daha fark etmemizdir.
- @ilhan_uz Gençliğin teslim olmayacağını dosta düşmana gösteren, umutlarımızı yeşerten ODTÜ direnişidir!

LİGDEN DÜŞTÜ GÖZDEN DÜŞMEDİ

ANKARA’nın spor çınarı Ankaragücü de yıllardır mücadele ettiği Süper Lig’ten 2012’de küme düştü. Lacivert sarılı takım 2. Lig’te mücadele etse de Başkant gündemindeki yerini koruyor.

Haberin Devamı

- @ankaragucu_OMER Şüphesiz 103 yıllık bir çınar olan Ankaragücü’nün dibe vurması ve Ankaralı zenginlerin buna sadece seyirci kalmasıdır.
- @harunaslanogu Ankaragücü!
- @aybarvolkan Ankaragücü’nün küme düşmesidir...

GÜZELLER GEÇİDİ

BAŞKENT’in 2012’deki en alımlı konukları ünlü yıldız Angeline Jolie ve Ankara Shopping Fest’in resmi yüzü Victoria’s Secret meleği Doutzen Kroes oldu.

- @_kapsej Angelina Jolie’nin Ankara’ya gelmesi.
- @ferhan_kandemir Shopping Fest kapsamında Victoria’s Secret meleği Doutzen Kroes ve Angelina Jolie’nin kente gelmesidir.

BUNLAR DA GÖZDEN KAÇMASIN

TBMM’de alınan kararla Ankara’da ilçe sınırlarının değişmesi, Ulucanlar Müzesi’nin ziyaretçi rekoru kırması, oto galerilerin hala şehir içinde olması, kentte metrobüslü yaşamın başlaması ve akıbeti yıllardır merk konusu olan ‘demir kafes’in yıkımına başlaması da Başkent’te 2012’nin dikkat çeken olayları arasında yer aldı.

- @WorldOfArcher Armada’nın karşısına yapılan ‘demir kafes’in milyon dolara söktürülmesidir bence.
- @ferhan_kandemir TBMM’de bir gecede Çayyolu’nun Yenimahalle’den alınarak Çankaya Belediyesi’ne bağlanmasıdır.
- @taneraltunn Melih Gökçek’in kendisini eleştiren vatandaşa, ”Sen Bentderesi’nde mi çalışıyorsun” demesidir.
- @EnesDuruay 80 yıllık canlı tarihiyle Ulucanlar Müzesi’nin rekor kırması
- @aaankaraaa Oto galerinin yine şehir dışına çıkarılamamasıdır.
- @aaankaraaa Çirkin kentleşmenin sona ereceğine olan inancımızın kaybolmasıdır...
- @fenerlist38 Bence Göktürk 2 uydusu...
- @bakiinel İstanbul’un vazgeçtiği metrobüsün Ankara ile buluşmasıdır.

Yazarın Tüm Yazıları