Dış basın Soner Yalçın'ın tahliyesini böyle gördü

Güncelleme Tarihi:

Dış basın Soner Yalçının tahliyesini böyle gördü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2012 18:37

ODA TV davasında yargılanan gazeteci Soner Yalçın'ın tahliye edilmesi dış basında ve Türkiye'de yaşayan yabancı gazeteciler arasında da yankılandı. İşte yorumlar...

Haberin Devamı

Associated Press

Türkiye'deki basın özgürlüğü konusunda kaygılara neden olan davada mahkeme, yaklaşık iki yıldır tutuklu olan ünlü bir gazeteciyi serbest bıraktı.

Muhalif bir haber sitesinin sahibi olan Soner Yalçın, savcılara göre Erdoğan hükümetini devirmeyi planlayan laik bir çetenin medya ayağını kurmakla suçlanan 13 sanıktan biri. Sanıklar suçlamaları reddediyor.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, onlarca gazetecinin terör suçlamalarıyla cezaevine atıldığı Türkiye'yi "dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi" olarak tanımlamıştı.

Frederike Geerdink - Hollandalı serbest gazeteci

Ben insanlar tahliyeler nedeniyle çok mutlu olduklarında hep biraz şaşırıyorum. Çünkü insanların hapisten çıkması güzel ama davalar aynı şekilde devam ediyor.

Aynı şey hapisteki Kürt gazeteciler ve Ahmet Şık için de geçerli. Bence asıl beraat ettikleri gün sevinmeliyiz. Soner Yalçın çok uzun bir zaman önce beraat etmeliydi.

Haberin Devamı

Ben insanların mutluluğunu anlıyorum ama davalar kapanmadan ve bir daha da böyle davaların açılmayacağı kesinleşmeden çok da mutlu olamıyorum.

Veronika Hartmann - Alman serbest gazeteci

Bu gelişme davanın gidişatında bir değişiklik yapmayacak. Ama bence her gazetecinin serbest kalması olumlu bir gelişmedir.

Gazetecilerin hapisle tehdit edilmesinin doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yine de Ergenekon davası derin devletle hesaplaşmak açısından çok önemli bir fırsat. Erdoğan'ın dediği gibi her zaman derin devlet olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!