"Akdeniz Oyunları'nda madalya istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Oyunlarında madalya istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 12:11

Türkiye Judo Milli Takım Antrenörü Yavuz Yolcu, “Ev sahipliğini üstlendiğimiz Akdeniz Oyunları'nda çok büyük başarılara imza atarak, madalyalar almak istiyoruz” dedi.

Milli Takım Antrenörü Yolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyük Erkekler Judo Milli Takımı'nın Palandöken Dağı'nda kamp çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Erzurum kampında yer alan judocuların katıldıkları şampiyonalarda önemli dereceler aldığını ifade eden Yolcu, amaçlarının Türkiye'nin en iyi judocularından kurulu bir takım ortaya çıkarmak olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Erzurum kampında 38 kişilik kafilede yer alanların bir çoğu Avrupa'da önemli başarılar elde etti. Kampa katılan bu sporcularımızla başlattığımız çalışmalarda kendilerine biraz daha katkı sağlayıp, ev sahipliğini üstlendiğimiz Akdeniz Oyunları'nda çok büyük başarılara imza atarak, madalyalar almak istiyoruz. Akdeniz Oyunları'na önümüzde 7-8 aylık bir dönem var. Bu arayı iyi değerlendirmek istiyoruz. Türk halkının da bizden beklentilerinin farkındayız.”
Yolcu, takımda yer alan sporcuların performansını en üst seviyeye çıkarmak için milli takım teknik kadrosunun yoğun olarak çalıştığını anlattı.

Tek isteklerinin özlenen başarılara imza atmak olduğunu vurgulayan Yolcu, “Kampta yer alan başarılı sporcularımızdan birkaç madalya bekliyoruz. Bunun için yoğun tempoda çalışıyoruz. Erzurum kampının ardından Akdeniz Oyunları öncesi Avusturya ve Bolu'da kampa gireceğiz. Oyunlara kadar sürekli olarak kamplarımız devam edecek” dedi.

“Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın önemli desteğini gördük”
Yolcu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Klıç'ın kendilerine her geçen gün daha çok imkan sunduğunu, bu imkanları asla boşa çıkartmayacaklarını söyledi. Bakan Kılıç'ın önemli desteğini gördüklerini belirten Yolcu, şöyle devam etti:
“Bu imkanları iyi kullandığımız taktirde Akdeniz Olimpiyatları'nda ve ana hedefimiz olan 2016 Olimpiyat Oyunları'nda özlenen başarıyı yakalarız. Bizim ana hedeflerimiz var. Elbette önümüzde 2013 Avrupa Şampiyonası, Akdeniz Oyunları ve Dünya Şampiyonası var. Bunlarda bizim için önemli ama bir sporun en büyük hedefi olimpiyatlardır. Kampa dahil edilen yaklaşık 22 genç sporcuyu, büyük takıma çağırdık. Hem ağabeyleriyle adaptasyon sağlayacağız hem de 2016 Olimpiyatları için iyi bir kadro oluşturmuş olacağız.”
Yolcu, Türkiye'nin kendilerinden beklentilerinin farkında olduklarını anımsatarak, judo milli takımı için yapılan fedakarlıkları unutmadıklarını söyledi.

“Yıllarca kısıtlı imkanlarla çalıştık”
Judo milli takımına son yıllarda önemli desteklerin sağlandığını anımsatan Yolcu, şunları kaydetti:
“Bizler 70 milyonluk bir ülkenin evlatlarıyız. Bize tanınan imkanların, bu halkın vergileriyle sağlandığının farkındayız. Bize güvenenlerin yüzünü kara çıkarmayacağız. Bizim için yapılan her türlü fedakarlığın farkındayız. Türk bayrağını göndere çektirmek, İstiklal marşımızı okutmak için büyük çabalar gösteriyoruz. Yıllarca kısıtlı imkanlarda çalıştık. Şimdi imkanlar arttı ve her gün daha güzel tesislerde çalışıyoruz. Hedefimiz, ülkemizde yapılacak olan Akdeniz Oyunları'ndan en az yüzde 50-60 oranında başarı sağlamak. Bizden beklenenlerin farkındayız. Gençlerden çok şey bekliyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!