Avrupa'nın en iyisi

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en iyisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 14:04

Lizbon'da düzenlenen 16 ülkeden 300'ün üzerinde eczanenin katıldığı “Uluslararası En İyi Eczane” yarışmasında, Türkiye'yi temsil eden Ankara'dan bir eczane, “Hizmet Alanları ve Servis” kategorisinde birincilik ödülüne değer görüldü.

Haberin Devamı

Ödül alan eczanenin sahibi Elif Sabah, 1995 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını, bir yılın sonunda tıp derslerinden geçmesine rağmen tekrar sınava girdiğini ve 1996 yılında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne geçtiğini anlattı.


Eczanesini Antalya'dan Ankara'ya taşıdıktan sonra 2005 yılından itibaren mesleki olarak kendini geliştirecek tüm eğitimleri, başta klinik eczacılık olmak üzere titizlikle takip ettiğini dile getiren Sabah, devamlı farklılaşmaya, hastaya farklı hizmetler sunmaya çalıştığını söyledi.


Halkın sağlık ürünlerini ilaçtan, mamaya ve vitamine kadar çok bilinçsizce tükettiğini vurgulayan Sabah, eczanesinin düzenini şöyle anlattı:
“Eczanemde hastalara ilaç dışında farklı kategorilerde güleryüzlü ve doğru danışmanlığı hedefledim. İlaç, dermokozmetik, saç sağlığı, anne ve bebek ürünleri, bebek besinleri, bitkisel ürünler ve vitaminler, medikal ve ortopedik ürünler, yatağa bağımlı hasta ürünleri, ağız diş sağlığı, kişisel bakım ve mineral makyaj gibi konularda hizmet alanları oluşturduk.

Haberin Devamı


Bütün ilaçları ve ilaç dışı ürünleri kullanım alanlarına göre kategorilendirdik. Kasa sistemini değiştirerek muayene ücreti, hasta katılım payı, fiyat farkı gibi alınan ücretleri ve bütün satılan ürünleri isimleriyle beraber belgelendirebildiğimiz profesyonel kasa sistemine geçtik, sattığımız gripinin bile fişini keser hale geldik.”
Elif Sabah, 10 kişilik ekibiyle iletişim kabiliyetlerini artıran eğitimleri ve mesleki eğitimleri sürekli aldıklarını aktardı.

BİLİNÇLİ İLAÇ İÇİN SÜREKLİ DANIŞMANLIK



Eczanenin kurulduğu tarihten bu yana, hastaların ilaç alışkanlıklarını tespit etmeye çalıştıklarını dile getiren Sabah, özellikle bilinçli ilaç kullanmaları için hastalarla birebir ilgilendiklerini söyledi.

Özellikle Dünya Diyabet Günü, Dünya Koah gibi günlerde hastaları bilgilendirmek için el broşürleri hazırladıklarını, hastalara birebir danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getiren Sabah, özellikle raporlu hastaları özel takip ettiklerini ve ilaçlarının diğer besinlerle etkileşimleri konusunda bilinçlendirdiklerini ifade etti.
Sabah, tüketici beklentileri ve sektörde yükselen trendler doğrultusunda yenilediği ezcanesini, insanların sadece hasta oldukları zaman geldikleri bir yer olmaktan çıkarıp bir cazibe noktası ve danışmanlık alınan yer haline getirmeyi hedeflediğini vurguladı.

Haberin Devamı

L'Oreal Active Cosmetics'in düzenlediği “Geleceğin Eczaneleri” projesiyle Türkiye'ye, uluslararası yarışmadan birincilik ödülü kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sabah, ödülün ardından Avrupalı eczacıların, eczacılık konusunda Türkiye'nin Avrupa'yı geçtiğini söylediklerini aktardı.

LİZBON'DA TÜRK ECZACI ALKIŞLANDI



16 ülkeden 300'ün üzerinde eczanenin katıldığı “International Award, Best Pharmacy Practice” yarışması, Lizbon'da eczacılar, akademisyenler ile Avrupa Komisyonu üyelerinin bir araya geldiği kongre kapsamında gerçekleştirildi.


International Award, Best Pharmacy Practice yarışmasında, Tanzim-Teşhir, CRM ve Tüketici Hizmet Alanları olmak üzere üç kategoride düzenlendi.
Dünyanın dört bir yanından katılan 25 proje arasından 9'unun finale kaldığı yarışmada, Ankara'dan Sabah Eczanesi, Eczane Hizmetleri ve Servisleri alanında birincilik ödülüne layık görüldü.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!