Yetiş AYŞE

Yetiş Ayşe’ye siz okur dostlarımdan çok sayıda eposta geliyor her hafta.

Haberin Devamı

Dolayısıyla hepsine bir anda cevap vermek kolay olmuyor, zaman alıyor ancak tümüne en fazla bir hafta içinde tek tek cevap veriyoruz ekip olarak.

Sizlerden ricam e-postanıza bizden cevap aynı gün gelmedi diye elinizdekileri başka ihtiyaç sahiplerine vermemeniz. Bu hem sizi hem de bizi zor duruma düşürüyor.

Gelen talepleri cevaplarken de prensip olarak iletişim bilgilerini sadece yardım etmek isteyen okur dostlara iletiyoruz, yardım talep edenlere onlar kendileri ulaşıyorlar.

Bu nedenle de yardım talep edenler “bana neden bilgi göndermediniz” diye sitem etmesinler.

Bu silsile takip edilirken oluşabilecek gecikmeleri de hesaplayarak biraz sabırlı olmanızı rica ediyorum hepinizden. Eğer bir sonraki Yetiş Ayşe’ye kadar sizinle iletişime geçen olmazsa bana geri dönüş yapabilirsiniz elbette ama 2 gün geçti diye e-posta attığınız takdirde benim epostam dolduğu için iletişim daha da gecikiyor.

Bir başka konu da gönderdikleri epostaların yayınlanmasını istemeyenlerle ilgili. Epostanızı yayınlamadan sizlere yardım etmek çok mümkün değil maalesef. Okur dostlarımın desteği olmadan çözüm sağlamak hayli güç. Bu nedenle lütfen bu tip taleplerde bulunmayın. Gerekirse yayınlanmasını istemediğiniz bölümleri ya da isminiz yerine rumuzunuzu belirtebilirsiniz.

Biz zaten yayına hazırlarken olabildiğince gizliliğinize dikkat ediyoruz.

Bu minik ama önemli hatırlatmalardan sonra Yetiş Ayşe’ye emeği geçen tüm okur dostlarıma tekrar teşekkür etmek istiyourm, iyi ki varsınız. İnşallah bundan böyle televizyonda çok daha başarılı işlere imza atacağız sizlerle.

Haberin Devamı

2,5 AYLIK BEBEĞİ OLAN İZMİRLİ ANNEYE YARDIM

Ayşe Hanım merhaba,

Aslı Hanım'dan gelen bugünkü mailde İzmir’de yaşayan ve 2,5 aylık bebeği olan bir anneden bahsetmiştiniz. Bebek için mama, giyim v.b. yardımda bulunmak istiyorum. İletişim bilgilerini bana iletebilirseniz sevinirim. İyi günler.
Burcu

CEVAP: Burcu’m harikasın iletiyorum hemen, sevgiler.

….. 

GELİNLİK

Merhaba Ayşe Hanım.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Ben yazılarınızı keyifle okuyan bir takipçinizim. 30 yaşında bir öğretmenim.

Haberin Devamı

3 sene önce mutlu bir evlilik yaptım. Gelinliğimi ihtiyacı olan birine göndermek istiyorum. Giyen kişi de umarım benim kadar mutlu olur.

Gelinlik 36 beden, sırtı ipli, straplez şık bir gelinlik. Kesesi, duvağı ve çiçeği duruyor. Boyu 1.60-65 civarı olanlar rahatlıkla giyebilir.

Uygun olduğunu düşündüğünüz kişilere yönlendirirseniz sevinirim. İyi günler.
Begüm.

CEVAP: Begüm’üm harikasın, aşağıda kızkardeşi için gelinlik isteyen bir okurum var, onun bilgilerini sana ileteceğim. İnşallah bedeni ve boyu uygundur. Öpüyorum sarılarak.

….. 

36-38 BEDEN

Sevgili Ayşe merhabalar.

Sana ne zamandır yazmak istiyorum ama ancak bugüne kısmet oldu.

Elimde az kullanılmış, temiz ve kullanılmamış takım elbise, pantolon, etek var, bedenleri 36-38, ihtiyacı olan birilerine senin aracılığınla ulaştırmak isterim.

Bana bu mail adresinden ulaşabilirler.

İsmimi yayınlamazsan sevinirim, öpüyorum seni.

Haberin Devamı

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, iyi ki varsınız. Ne mutlu oluyorum sizlerden böyle güzel epostalar alınca anlatamam. Öpüyorum.

….. 


KİTAPLAR İÇİN UCUZ KARGO

Ayşe Hanım merhaba,

Ben geçen hafta Kars'taki okula kitap göndermek için kargo sormuştum. Henüz anlaşma olmadığını öğrenince PTT kargoya sordum. PTT kargo eğitime destek için, içinde kitap olan kargoları % 50 ucuza taşıyor. Ben 8,5 kg.lık kargoyu 6 liraya gönderdim. İlgilenenler için faydalı olabilir diye düşünüyorum.
Fatma

CEVAP: Fatma’m çok güzel yapmışsın, epostanı da örnek olsun diye yayınlıyorum. Normalde firma ismi vermiyorum köşemde ama PTT’yi bu güzel davranışı için ben de tebrik ediyorum. İnşallah diğer şirketlere de örnek olur.


….. 
 

ASKERE YARDIM

Haberin Devamı

Merhabalar,

Yardımlardan bahsedince ben de bir gözlemimi paylaşmak istedim. Kısa bir süre önce Afganistan'da, Nato bünyesinde görev yaptım. Orada Amerika posta servisi ile Amerikan ordusunun çeşitli birimleri işbirliği yapmışlar. Mahalle bazında, okul ya da kilise bazında gönüllüler toplanıp, Amerikan askerlerinin yurt dışında görev yaparken ihtiyaç duyabilecekleri şeyleri topluyorlar. Bunların arasında tıraş malzemeleri, yiyecekler, atıştırmalıklar, iç çamaşırları, kadınlara özgü ihtiyaçlar, hatta oyuncaklar bile var. Bunlar özel kargo kutularında toplanıyor. Daha sonra kargo ücreti olmaksızın Afganistan, Irak gibi dış görev yerlerine yollanıyor. Bu kampanyaya we support our troops şeklinde isim veriyorlar. Üstelik o askerlerin tamamı maaşlı askerler. İyi de maaş ve devlet desteği alıyorlar. Buna rağmen Amerikan halkı ordusunu destekliyor okul öğrencileri bunlarla beraber kartlar hazırlayıp yolluyorlar. Bu kutular, askerlerin toplu bulunduğu yerlere bırakılıyor ve herkesin istediği gibi alması sağlanıyor.

Haberin Devamı

Bizim erlerimizin ihtiyaçları çok şükür devlet tarafından karşılanıyor ama neden onlara moral olması için bu tür kampanyalar yapılmaz? Kargo şirketleri ve PTT neden bu tür ücretsiz gönderimler sağlamazlar? Hakkâri’de, Şırnak'ta, üs bölgelerinde görev yapan erlere nasıl bir moral olur, düşünebiliyor musunuz?

Ben sizinle bir gözlemimi paylaşmak istedim. Belki böyle bir kampanyaya önayak olmak istersiniz.

İsmimi yayınlamazsanız sevinirim.
Yazılarınızı zevkle takip ediyorum.

Saygılarımla

CEVAP: Güzel bir fikir gerçekten. Epostanızı paylaşıyorum. İnşallah bizim askerlerimize de katkısı olur.

….. 

YETİM ÇOCUKLARA YARDIM

Merhaba Ayşe Ablam,

Yazılarını uzun zamandır takip ediyorum. Öncelikle böyle yardımlara vesile olduğun için ve bize bu fırsatı verdiğin için çok teşekkürler.

Ayşe Ablam size Kars’ın bir köyündeki yardıma muhtaç yetim kardeşlerimizden bahsetmek istiyorum.

Babaları 35 yaşında, bir hafta önce kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

Geriye ikisi bebek, en büyüğü 15 yaşında beş çocuğu kaldı. Sizden ve melek okurlarınızdan bu çocuklar ve annesi için yardım talep ediyorum.

Kargoyla ilgili sıkıntı olursa ben karşılamak istiyorum. Öpüyorum iyi ki varsınız.

Gülsen

CEVAP: Gülsen Hanım, çok üzüldüm. Allah sabır versin geride kalanlara. Okur dostlarımdan gelecek yardım önerilerine sizin bilgilerinizi yönlendireceğim. Sevgiler.

 

….. 

SİYAH KABAN

Sevgili Ayşe Hanım,

Nasıl yetişiyorsunuz bu kadar maillere şaşırıyorum.

Benim de 42 beden siyah bir kaban ihtiyacım var, 42 beden başka kıyafetler de olabilir. Boyum kısa, kaban olursa çok makbule geçer. Neden istediğimi anlatmama gerek var mı,

Bilmiyorum, herkes yazıyor ama...

İhtiyacı olmayan buraya zaten yazmaz diye düşünüyorum...

Göndermek isteyen varsa adresimi veririm

Adım gizli kalsın

Sevgi ile kal

CEVAP: Ne kadar güzel söylemişsin, ihtiyacı olmayan buraya zaten yazmaz. Ancak tabi ki okur dostlarımın dikkatini daha kolay çekebilmek için biraz detay yazmakta da yarar oluyor. Kendilerini daha yakın hissettiklerinde daha fazla yardım ediyorlar.

….. 


 
KİTAP YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanım,

Size daha önce de yazmıştım kıyafet gelinlik ve halı yardımı yapabileceğimle ile ilgili ama şimdi Kars’taki bir okulun kitap ihtiyacını gördüm eğer iletişim bilgilerini iletirseniz 10 yaşındaki kızımın hikâye kitaplarını o ilkokula göndermek isterim.

Koli için kargo şirketi yardımcı olsa iyi olurdu tabi ki ama henüz sponsor şirket bulamadığınızı biliyorum. Size kolay gelsin diyor sevgiyle öpüyorum. Bilgilerim sizde kalsın lütfen, sadece ihtiyacı olan kişilere iletirseniz sevinirim.
Açalya

CEVAP: Açalya’m bilgileri ileteceğim. Sevgiler. Kitap için yukarıdaki kargo indirimi ile ilgili epostayı değerlendirebilirsin sanırım.

….. 

2,5 AYLIK BEBE

Ayşe Hanım günaydın,

Köşenizde bugün (17.12.2012) acil yardım diye geçen İzmir’deki eşi cezaevinde olan ve 2,5 aylık bebeğiyle açıkta kalmış bayana yardım etmek istiyorum. İletişim bilgilerini verir misiniz?

Saygılarımla,
Ebru

CEVAP: Sevgili Ebru, bilgileri sana gönderildi. Öpüyorum kucaklayarak.


….. 

ASLI HANIM’IN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Merhaba Ayşe Hanım,

Acil yardım başlığı altındaki 2,5 aylık bebeği olan Aslı Hanım’ın bilgilerini alabilir miyim?

Bebeği ve kendisi için elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım. İyi çalışmalar.
Elif k.

CEVAP: Elif’im, bilgileri sana gönderildi. Sevgiler.


….. 


17.12.2012 TARİHLİ YETİŞ AYŞE KÖŞENİZ

Merhaba Ayşe Hanım,

17.12.2012’deki Yetiş Ayşe köşenizde 9-14 yaşındaki yeğenleri ve ablasına giyecek ve ayakkabı yardımı isteyen Yasemin adlı kişinin iletişim bilgilerini alabilir miyim?

Canan
 

CEVAP: Sevgili Canan, bilgileri sana gönderildi. Öppüyorum seni de.

….. 

ENGELLİ FATMA’YA İNTERNET

Çok değerli Ayşe Hanım öncelikle merhabalar.

Sizin çok kutsal bir işlev üstlendiğinizi belirterek satırlarıma başlamak istiyorum.  Sizi okudukça toplum olarak ne dertlerimiz olduğunu ve bundan belki de çok fazla bilgi sahibi olunamadığını düşünmeye başladık.

Hâlbuki herkes birbirinden ve dertlerinden bir nebze haberdar olmuş olsa, hiç olmazsa bazı ufak tefek gibi gözüken şeyler halledilebilir belki de.

Hani meşhur laftır, bazılarının rüyasını süsleyen şeyler belki diğer bazılarının çöpe attığı şeylerdir diye. Sizin köşeniz bizlere bu bakış açısını kazandırabilir sanırım.
İşte böyle duygular içinde biz de sizden bir şey rica edeceğiz.  Bir süre önce özürlü yeğenimiz için eve internet bağlattık.

17 yaşlarında, doğuştan özürlü olan Fatma yürüyemiyor.  Onun için sürekli evde bir köşede oturmak zorunda kalıyor. 

Onu hayata bağlayan en önemli şeylerin başında bilgisayar ve internet geliyor.  Onun gündelik hayatı bir nebze daha ferah olsun diye  ..net abonesi olduk  fakat orta halli bir aile için hayli yük sayılabilecek şekilde bir meblağ tutuyor.

Bunun karşılanması için sizin aracılığınızla  ..net yetkililerine bir ricada bulunmak istiyoruz.  Fatma için internet hiç olmazsa.  Belli bir süreliğine ücretsiz olabilir mi acaba?

Yetkililerin iyiniyetini istismar etmeden böyle bir talebin yerine getirilmesi için sizin ilginizi istirham edeceğiz.  Gerek ..net yönetiminden  gerekse duyarlı kurumlardan bu yönde yardım umacağız.  Bu vesileyle üst düzey yöneticilere hatta devlet yetkililerine şunu hatırlatmak isteriz özürlüler ve sürekli evde durmak zorunda olan mağdur insanlar için internet denilen imkân çok büyük bir pencere olabilmektedir.

 Onlar belki bunun özürlülere sunduğu pencerenin, yeni ve renkli hayatın farkında değillerdir ama bizler özürlü yakınları olarak buna şahidiz.   Herkese saygılar sunarız
Ömer
(özürlü yakını)

CEVAP: Ömer Bey, çok haklısınız. Okur dostlarımdan bu konuda yardımcı olabilecek olanlardan destek bekliyorum. Sevgiler.


….. 

ACİL YARDIM

Ayşe Hanım merhaba.

17.12.2012 tarihli acil yardım başlıklı yazınız hakkında size ulaşıyorum. İzmir’de yaşama tutunmaya çalışan 2,5 aylık bebek için mama yardımı yapmak istiyorum; bir adet de biberon göndereceğim ki anne zorlanmasın.

Internet üzerinden alacağım mama ve biberonu direkt kendi adresine kargo ettireceğim böylece hem hızlı bir şekilde ellerine ulaşacak hem de kargo masrafını internet sitesi üstlenmiş olacak zira belli bir tutarın üzerindeki siparişlerde kargo masrafını almıyorlar.

Yalnız bunun için bu kişinin adresini ve telefon numarasına ihtiyacım olacak; bu bilgileri sadece kargo amaçlı istiyorum. Uygun olur derseniz bana e-mail ile ulaşmanız yeterli. Malum yardımın gizlisi makbuldür gazetede yayınlamamanızı; mutlaka bahsetmek istiyorsanız isimsiz olarak yayınlamanızı rica ederim.
Saygılar.  

CEVAP: Benim isimsiz, kanatsız melek okurlarım iyi ki varsınız. Bilgileri size gönderildi. Öpüyorum.
…..  

36-38 BEDEN

Ablacım elimden geldiğince ben de birilerine bir şeyler göndermek istiyorum.

36-38 beden kumaş pantolonlar, uzun kollu gömlek ve uzun kollu bir şeyler var elimde.

İhtiyacı olanı bana yönlendirirsen çok sevinirim hepsi hazır, yeni sahibini bekliyor.

Adımı da yayımlamazsan sevinirim.

Sevgiyle kal
 
CEVAP:Harikasınız. Hepinizi tek tek kucaklayıp öpmek istiyorum. Sizler sayesinde pek çok okur dostum çok daha mutlular artık. Öpüyorum.

….. 

Sayın Ayşe Aral,

Yazılarınızı sürekli takip ediyorum ve yazılarınızı beğenerek okuyorum. Tekirdağ Çorlu İlçesi’nde ikamet etmekteyim.

2012 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Çalış. Ve Ends. İlişk. bölümünden mezun oldum.

İşim olmadığı için çok sıkıntılı günler geçiriyorum. Çocukluğumdan beri kendi emeklerimle bir yerlere gelmek istedim ama maalesef ki istediğiniz yere gelmek bizim ülkemizde torpilsiz pek de mümkün değil.

Benimse öyle bir durumum hiç bir zaman olmadı, buraya kadar kendi emeklerimle geldim fakat bundan sonrası olmuyor.

Yaklaşık 6 aydır işsizim ve aile olarak çok sıkıntıdayız. Bir yerlere gelmeye çalıştım özel- kamu birçok sınava girdim ama olumlu bir yanıt alamadım.

Sizden ricam herhangi bir bankaya girmeme yardımcı olmanız hangi sınava girdiysem bankalar sınava girmeden formda bankada tanıdığınız var mı diyorlar.

Bir işe girmeye gerçekten çok ihtiyacım var. İşe girmeme yardımcı olursanız bu iyiliğinizi hiç unutmayacağım. Göstereceğiniz ilgi ve alakaya şimdiden teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım.

Saygılarımla,
Burcu

CEVAP: Sevgili Burcu, okur dostlarımdan iş bulman konusunda yardımcı olabilecek olan çıkarsa yönlendireceğim. Başarılar diliyorum.

….. 

TANŞU AKSOY İSTİKLAL İLKÖĞRETİM OKULU ARMUTLU/YALOVA

Tanşu Aksoy İstiklal İlköğretim Okulu oldukça iyi imkanlara sahip olmasına rağmen okulumuzun bir kütüphanesi yok ve ne yazık ki Armutlu Yalova gibi güzel bir şehrimize ait de olsa Bursa’ya ve Yalova’ya aynı uzaklıkta.

Burası yazları canlanan bir yer ve biz ilçede öğretmen arkadaşlarımız da dâhil bir roman alacak yer bulamıyoruz, ilçe kütüphanemiz de oldukça yetersiz. Bu yüzden oldukça zengin bir kütüphane kurmak için bu projeyi başlattık.

Kütüphane için ihtiyaç listemiz:

1.) öğrencilerimizin seviyesine uygun hikâye kitapları

2)öğrencilerimizin seviyesine uygun romanlar

3)sbs'ye hazırlık kitapları

4)sbs soru bankaları

Türkçe Öğretmeni : Volkan Aydın

Okul Müdürü:

Ali Tosun

Okul sabit telefon numarası: 0226 531 06 33

Okulun açık adresi: Bayır Mahallesi İskele Mevkii Tanşu Aksoy İstiklal İlköğretim Okulu Armutlu/Yalova
 
CEVAP: Sevgili Öğretmenlerim, ne kadar güzel işler yapıyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum, her zaman desteğe hazırım. Başarılar dilerim.

….. 

GELİNLİK

Sevgili Ayşe Hanım;

Biz yani kızkardeşim ve ben 7 yıl önce, daha 20’lerimizin başındayken 2 küçük kardeşimiz ve annemizle hayatta tek başımıza kaldık.

Tek başımıza derken kelimenin tam anlamıyla tek başımıza.  Babam, beni ve kızkardeşimi anneme hayat arkadaşı, evimize reis, küçük kardeşlerimize de baba seçerek çıktı hayatımızdan. Yıllar geçti, fedakârlıklar yapıldı, hayat devam etti, etmek zorundaydı.

Annemize hayat arkadaşı, kardeşlerimize baba olduk, babamdan önceki hayatımızdan çok daha mutlu, huzurlu, sağlam bir hayat inşa ettik elele.

Biz; ben ve kızkardeşim bu mücadeleden gururla, tek başımıza ve olgunlaşarak çıktık çok şükür.

İşte şimdi ben, sizden kendim için değil fakat dünyada en çok sevdiğim ve sevgimi en çok hak eden kadın için; kızkardeşim için bir ricada bulunmak istiyorum.

Kızkardeşim evleniyor. Ben sizden onun için gelinlik rica ediyorum. Hayatında birçok şeyden ailemiz için vazgeçen kızkardeşimin gelinlik hayalinden de maddi sebeplerden ötürü vazgeçmesini istemiyorum.

Yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Sevgilerimle,
H.

Not: Ayşe Hanım ismimin açıkça yazılmamasını rica ediyorum.

CEVAP: Sevgili H., çok şanslısın. Yukarıda gelinliğini vermek isteyen bir okurumun epostasını yayınladım. Bilgilerini ona ileteceğim. İnşallah bedenleri uyar. Mutluluklar dilerim.

….. 

Ayşe Hanım merhaba, aşağıdaki yardım mesajını size mail olarak atmıştım, sizde yayınlamıştınız. Yardım etmek isteyenler size cevap yazmış fakat hiçbir yardım talebini bana ulaştırmadınız. Bana kimse dönmedi, ben iletişim bilgilerini yollamama rağmen halen yayınlanmadı. Rica etsem tekrar yayınlar mısınız iletişim bilgilerimi ve aşağıdaki yardım mesajımı? İletişim bilgilerim: 0542 807 8722 Kars/Sarıkamış Beşyol Köyü


Merhaba Ayşe Hanım ben Kars/Sarıkamış Beşyol Köyü’nde sınıf öğretmeni olarak görev yapıyorum. Okulumuzun hikâye kitabına ihtiyacı var özellikle ilk kademe öğrencileri için. Ben 2. sınıf öğretmeniyim çocuklarım kitap okumayı çok seviyorlar ama aynı kitapları okumaktan sıkılıyorlar. Bu yüzden seçeneklerin artması açısından sayıyı biraz daha arttırabilirsek çok seviniriz. Bir de okulumuzda fotokopi sorunumuz var. Bir tane fotokopi çeken küçük yazıcımız var, yalnız öğretmenler olarak bu bize yeterli gelmiyor maalesef. Bazı günler etkinlik dağıtamıyorum çocuklarıma genelde toner bitmiş oluyor. Bu yüzden okulumuz için bir adet fotokopi makinesi gönderirseniz çok seviniriz.
 
Firdevs

CEVAP: Firdevs Hanım, size yardım etmek isteyenlere sizin bilgilerinizi ilettik, onlar sizinle bağlantıya geçmemiş anlaşılan henüz. Prensip olarak bilgileri yardım talep edene değil yardım etmek isteyene gönderiyoruz. Eminim okur dostlarım sizinle en kısa zamanda iletişime geçecektir.

….. 


Merhaba,

Ayşe Hanım,

Bankalara olan borçlarımı kapatmak için yardıma ihtiyacım var 20.000 lira civarında borcum var.

Aile huzurum kalmadı, artık korkutucu boyutlara geldi, ne olur durumu iyi yardımsever birisi bana yardımcı olsun, rica ediyorum.

Saygılar
Gökcan

CEVAP: Sevgili Gökcan, kolaylıklar diliyorum. Yardımcı olmak isteyen olursa yönlendiririm.


….. 

 
HAMİLELİK KIYAFETİ

Merhaba Ayşe Hanım,

Öncelikle sizi elinizdeki gazetecilik gücünü pozitif işler yapabilmek için kullandığınız için tebrik ediyorum.

2 çocuk annesiyim. Artık hamilelik kıyafetlerimi kullanmıyorum. 17 Aralık tarihli yazınızda bir bayan ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Elimdekileri gönderebilirim.

Ayrıca, eşimin iki tane 50 beden takım elbisesi var. Onları da ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilirim.

Bu proje için aradığınız gönüllü olmaya da hazırım.

Sevgiler.
Gökçe
 
CEVAP: Gökçe’m canımsın. Bilgileri sana ileteceğim. Bebişini de seni de öperim.

….. 

SAĞLIK OCAĞI

Ekte 4 tane resim gönderdim resimler 19 aralık 2012 tarihinde İstanbul Eyüp İlçesine Bağlı Emniyettepe Sağlık Ocağı’nın önünde çekilmiştir saat 12.56’dır (telefondaki orijinal resimde tarih ve saat kayıtlıdır)

Hava 8 derece civarındadır çok hafif yağmur çiselemektedir kucağında çocuk olan iki kadın (çocukların biri en fazla 12 aylık diğeri 9 aylık civarındadır).
Kadınların bu durumunu görüp üzülen bir kadın kapıyı çalar, kapıyı orta yaşlı hemşire açar, kapıyı çalan kadın çocukların hasta olduğunu beyan etmek ister lafı ağzında kalır.

Hemşire “gelmeyin 1’den önce gelmeyin, hiç kimseyi birden önce içeri almam” diye eser gürler ve kapıyı kadınların üstüne kapatır.

Çoğunluğu kadın olmak üzere en az on kişi üşüyerek ayakta saatin bir olup kapının açılmasını bekler. Mevzuatı bilmiyorum belki kapının saat birden önce açılmaması kanunlara uygundur ama bir de vicdan vardır, diğer hastaları saymıyorum ama kucağında çocuk olan iki kadını o soğukta hafif de olsa yağmurun altında bekleme salonuna almayıp dışarıda bekletmek ne kadar vicdanidir, ne kadar doğrudur, takdir sizindir.

Adım Ali Ercan 

CEVAP: Ali Ercan Bey, epostanızı özellikle yayınladım. İnşallah ilgili kişiler okur da bu tip durumlarda daha duyarlı olurlar. İçeride oturmalarına izin verseler mesaileri erken başlamayacak halbuki. Azıcık empati yapabilseler hastalarla ne güzel olacak oysa.

….. 


DİLEKTEPE İLKOKULU SOLHAN/BİNGÖL

Baldan tatlı çocuklarımızın eğitimine katkı bekliyoruz.
 
Merhaba, ben Bingöl'ün Solhan İlçesi'nin Dilektepe Köyü’nde sınıf öğretmeni olarak görev yapıyorum.

3-4 birleştirilmiş sınıf okutuyorum. Okulumuzda özellikle hikâye kitaplarımız yeterli sayıda değil. Çocuklarımızın 1-2-3-4. sınıf seviyesinde hikâye kitaplarına, 2-
3-4 seviyesinde test kitaplarına, deneme setine, Türkçe, atasözleri ve deyimler sözlüğü ile İngilizce-Türkçe sözlüğüne ihtiyaçları var.

Ayrıca anaokulu öğrencilerimizin kırık dökük ve çok az oyuncakları var. Onlar için oyuncak gönderirseniz çok mutlu olurlar. Desteğinizi bekliyoruz. Öğretmen arkadaşlarımla birlikte şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sınıf öğretmeni: Ender (Tekkalan) Kavdır
Adres: Dilektepe Köyü Dilektepe İlkokulu Solhan/Bingöl
Okul telefonu: 04267241061
Elektronik posta adresi: 467158@meb.k12.tr

CEVAP: Sevgili öğretmenlerimiz, her zaman sizlere desteğe hazırım, köşem sizin köşeniz. İnşallah benim canım okur dostlarım gerekli kitap ve oyuncakları en kısa zamanda ulaştıracaktır sizlere. Başarılar dilerim.

….. 

Yazarın Tüm Yazıları