Kadın-erkek eşitliğinde çok geriyiz

Güncelleme Tarihi:

Kadın-erkek eşitliğinde çok geriyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2012 00:00

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin istihdam politikasını 6 kişilik futbol takımına benzetti.

Haberin Devamı

Murat Akdoğan Vakfı’nın, yetiştirme yurtlarındaki kızları meslek sahibi yapmayı hedefleyen ‘Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Eğitimi Projesi’nin açılışında konuşan Egemen Bağış, Türkiye’nin istihdamda kadın-erkek eşitliği konusunda çok geri olduğunu söyledi. Türkiye’nin istihdam politikasını, “11 kişilik futbol takımına karşı 6 kişiyle oynayan bir takımı andırıyor” şeklinde değerlendiren Bağış, “İstihdamda hala erkek egemen bir toplumuz. Kamudaki çalışan kadın sayısı da hala yeterli seviyeye ulaşmış değil. Murat Akdoğan’ın yaptığı proje gibi, genç kızımızın iş hayatına kazandırılacak olması çok önemli” dedi. Babası yetiştirme yurtlarında öğretmenlik yaptığı için uzun yıllar buralarda kalan ve küçüklüğünden beri vakıf kurma hayali olduğunu belirten Baymak ve Ethica Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan da şunları söyledi: “İstanbul’daki yetiştirme yurtlarında kalan ve yüksek eğitime devam edemeyen genç kızları iş sahibi yapmayı hedefliyoruz. Ethica Ataşehir Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilecek 10 aylık bir eğitim programıyla, bu gençlerin meslek edinmelerini sağlayacağız.”

Haberin Devamı

Her yerde çalışabilecek

İSTANBUL Kalkınma Ajansı, Murat Akdoğan Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştirilen projeye 560 bin liralık bütçe ayırdıklarını anlatan Murat Akdoğan, “Projenin bütçesini kısa sürede birkaç katına çıkarmayı planlıyoruz. Kursiyerler, aldığı belgelerin uluslararası geçerliği olduğu için dünyanın her yerinde çalışabilecek. Genç kızlara estetisyenlik, el ve ayak bakım uzmanlığı, hasta danışmanlığı eğitimi verilecek. İlk etapta bu kurslardan 100 genç kız yararlanacak. Kursiyerler, istedikleri takdirde Ethica’nın hastanelerinde istihdam edilebilecek” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!