Genelgeleri kim dikkate alıyor

Aşağıda yazılı 24.11.2010 tarihli Ankara Valiliği’ne ait oto galerilerle ilgili genelgesinin sonu aşağıdaki gibidir:

Haberin Devamı

“İkinci el oto galerilerinin yerleşim alanı dışına taşınması hususunda yürütülen çalışmaları 2011 yılı Mart ayı sonuna kadar sonuçlandırılması mutlaka sağlanacaktır. Buna ilişkin koordinasyon Vali Yardımcısı M. Fahri Aykırı tarafından sağlanacak, uygulama sonuçları her ayın sonunda düzenlenecek izleme raporlarıyla belirlenerek Valilik Makamına sunulacaktır.
Bilgilerinizi ve işbu emrin tüm ilgililere bir kez daha duyurulmasını ve takibini arz ve rica ederim.”
Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yayınladığı genelgede ise 2009 mayıs ayında mutlaka bu işin neticelendirilmesi isteniyordu
Benzeri genelgeler yedi sekiz sene öncesine kadar eski bakanlardan Abdülkadir Aksu’ya kadar sıralanabilir.
Peki netice var mı? Hayır yok. Sayın Gökçek hergün kağıt üzerinde yeni projelerle ortaya çıkıp bol bol başkentimize ödüller kazandırıyor, peki ya eski verilen sözler, projeler ne olacak? Başkentte ne bakanlık, ne valilik genelgesini pek kale alan yok. Konuyla ilgili ses seda çıkmadığına göre anlaşılan sayın Beşir Atalay da galiba emek semtini terk etti. Konu da unutulup gitti. Sokaklar, kaldırımlar, apartman altlarıda Oto Sanayi Sitesi’nden beter hale geldi. Ne arayan ne soran. Ya biz başkentte yaşamıyoruz yada bu ödülleri alan başkent başka bir başkent!..

Haberin Devamı

Asım DEMİR
 
O yollar bakanların değil

Burası Türkiye dedirten uygulamalardan biri daha... 21.12.2012, saat 11, yer
İstanbul Asfaltı Anadolu Bulvarı ‘yonca yaprağı’... Şaşmaz yönünde seyir halinde iken 5 şeritli yolun ortasına telaşla çıkan polis, trafiği binbir güçlükle durdurdu. Sağda polis aracı başında bir memur daha...İstanbul yönünde ilerlerken zor durduk öylece bekliyoruz. Alttaki Anadolu Bulvarı’ndan gelen birisi İstanbul Yoluna dönecek belli ki onun için... Hastaneden geliyorum, Çayyolu tarafına işime gitmek istiyorum... Çaresizlik sinirleri geriyor. Elinde telsiz, polis yolun ortasında... 5 dakika kadar sonra önde eskort arkada korumalar çakarlı siyah bir bakan aracı, İstanbul tarafına dönüyor. Polisler trafiğe müsade ediyor. Araç seli yola koyuluyor... Bir tarihte Cumhurbaşkanı kırmızı ışıkta bekliyordu ve bunu abartılı bulanlar vardı.
Şimdi İstanbul otoyolu kesiliyor insanlar dakikalarca bekletiliyor. Boş yolda huzurlu devam etsin istenen bir bakan için binlerce insanın hastası, acelesi, yetişmesi umursanmadan yolu kesiliyor.
Abartmanın böylesine pes...
Trafik ve kaldırım nedir, batıdan öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki...

Metin ALTAY

Kutlu olsun

Haberin Devamı

DÜN Paramedikler Günü idi...
Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanlığı, günün 24 saati kesintisiz her türlü zorluğa karşı mücadele eden Acil Tıp
Teknisyenlerini ve Teknikerlerini kutluyor.
Biz de kutluyoruz.

Biliyor musunuz

ADALET Bakanı Sadullah Ergin’in, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın sorusu üzerine, 2002 sonunda toplam 59 bin 429 hükümlü ve tutuklu cezaevlerinde iken bu sayının Eylül 2012 itibariyle 121 bin 889’a yükseldiğini bildirdiğini, ayrıca 5 yıl içinde cezaevlerinde 106 bin kişilik ek kapasite elde edileceğini de açıkladığını...

Yazarın Tüm Yazıları