Asansör çakıldı ayakları kırıldı

Güncelleme Tarihi:

Asansör çakıldı ayakları kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2012 00:00

TOKİ Yapracık konutlarında önceki gece 10 kişilik asansörün halatı koptu. Eksi birinci kata çakılan asansörde bulunan sekiz kişi yaralandı.

Haberin Devamı

TOKİ Yapracık konutlarındaki bir apartmanın kazan dairesiyle ilgili çalışmaya giden TOKİ elemanları ve işçilerinin üst kata çıkmak için bindiği asansörün halatı koptu. Eksi birinci kata çakılan asansörde bulunan sekiz kişiden dördünün ayakları kırılırken, diğerlerinin de çeşitli yerlerinde kırıklar oluştu.
Çok sayıda ambulans ve iftaiye ekibinin müdahale ettiği olayda işçiler gelen sağlık ekipleri ile Hacettepe ve Gazi hastanelerine kaldırıldı.

Firmayı uyaracağız

Hastanelerde işçileri ziyaret eden yönetimden bir yetkili, olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Olayla ilgili ne TOKİ ne de yönetim suçludur. Bu olayın yaşanmaması için şu an bir şey yapamıyoruz ama 10’uncu bölgenin asansör işlerini yapan firmayı sert bir dille uyaracağız. Ayrıca asansörlerin gerekli bakım ve kontrolünü yapan kurumlardan da bilgi alacağız.”

Haberin Devamı

Emanet gibi duruyor

Site sakinleri kazaya büyük tepki gösterirken, asansörlerin çoğunun 10 kişilik olmasına rağmen içerisinde 2 kişi varken bile sık sık kat aralarında kaldığını iddia etti. Bölgede emlakçılık işi yapan Halil İbrahim Türken de, “Ben bölgeyle ilgilenen bir emlakçı olarak asansörlere binmekten hep kaçınmışımdır. Bazen 14 katı yürüyerek çıkıp indim. Emanet gibi duruyor asansörler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!