Aile içi zarafet

Güncelleme Tarihi:

Aile içi zarafet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 00:53

Bir anne, boşandığı eşinden olan iki kızına kendi soyadını vermek için dava açtı. Baba itiraz etmedi ve iki kız annelerinin soyadını aldı.

Haberin Devamı

EV kadını Şennur Göksu, 2011’de boşandıktan sonra, velayetini aldığı iki kızına kendi soyadını verebilmek için başlattığı hukuk savaşını kazandı. Bakırköy 3’üncü Aile Mahkemesi, Şennur Göksu’nun talebini kabul ederek kızları N.G.E. ve A.Ö.E.’in soyadının “Göksu” olarak değiştirilmesine karar verdi. Küçük kızların babası Salih Ekren’nin itiraz etmemesi üzerine, 17 Aralık 2012’de kesinleşen karar, Bakırköy Nüfus Müdürlüğü’ne bildirildi. Mahkeme kararının kesinleşmesi ile anne çocuklarına kendi soyadını vermiş oldu. Çocukların velayetinin mahkeme kararı ile anne Şennur Göksu’ya bırakıldığını belirten Yargıç İnsaf Gündüz kararında şunlara yer verdi:

ANNENİN HAKKI

“Anayasa Mahkemesi, 2525 sayılı Soyadı Kanunu’nun 4’üncü maddesinin 2’nci fıkrasını iptal etmiştir. Bu durumda çocuğun velayeti anneye verilmiş ise de annenin çocuğun soyadını belirleme hakkı olacaktır. Kaldı ki küçüklerin babasının boşanma kararı verilmeden önceki tarihlerden beri (son 3-4 yıldır) hiçbir ihtiyaçlarını karşılamadığı hatta çocuklarını görmeye dahi gelmediği de tanık beyanları ile sabittir. Bu nedenle soyadı değiştirme talebi yönünden de davacının talebinin haklı ve yerinde olduğu kanısına varılmış ve aşağıdaki hüküm kurulmuştur.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!