BÜMED’den mezunlara kariyer desteği

Güncelleme Tarihi:

BÜMED’den mezunlara kariyer desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2004 21:27


Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Kariyer Merkezi, üniversite öğrencilerine ve mezunlara kariyer planlaması ve işe yerleştirme başta olmak üzere birçok konuda destek veriyor. Mentorluk, kidcare (çocuk bakımı), kariyer danışmanlığı gibi programlarla; öğrencilik sürecinde başlayan dayanışmaya süreklilik kazandırılması amaçlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) bünyesinde bulunan Kariyer Merkezi'nde, mezunların pazardaki seçkin firmalarda çalışması için danışmanlık hizmeti veriliyor. Her yıl yaklaşık bin 500 öğrenci CV'lerini BÜMED'e iletiyor. Derneğin veri tabanında ise, yaklaşık 12 bin CV bulunuyor.

Veri tabanında bulunan adaylarla yapılan görüşmeler sonucunda, uygun adaylar firmalara yönlendiriliyor. Firmalara ait iş ilanları da derneğin www.bumed.org.tr adresli internet sitesinde yayınlanarak, mezunların imkanlardan haberdar olmaları sağlanıyor. İnternet sitesinde yayınlanan bu ilanlardan elde edilen gelirle, öğrencilere burs sağlanıyor.

Kariyer Merkezi danışmanlarından Özden Arsoy, firmalardan her yıl yaklaşık 40 pozisyon için talep geldiğini belirterek, ‘‘Doğru elemanla doğru işi eşleştirmeyi amaçlıyoruz‘‘ diyor.

Kariyer Danışmanlığı'nda mezunlara, CV hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda destek veriliyor. İş arayan mezunların, sektörde çalışan Boğaziçi mezunlarına birebir danışma imkanı bulabildikleri danışmanlıktan, kariyerinde farklı bir rota çizmek isteyenler de faydalanabiliyor.

Merkezde verilen diğer hizmetler ise şunlar:

Yılda bir kez Mart-Nisan aylarında düzenlenen ve yaklaşık 10 gün süren ‘‘BU 499 Seminerler Dizisi’’nde, çalışan Boğaziçili'ler, öğrencilerle bir araya geldikleri seminerlerde kendi kariyer öykülerini anlatıyor.

‘‘Kariyer Koçluğu’’ programına katılanlar, her ay farklı sektörlerden insan kaynaklarında yönetici ve danışman olarak çalışan Boğaziçili koçlarla birebir konuşarak kendini analiz etme, piyasa araştırması, iş arama stratejisi gibi konularda destek alabiliyor.

Gönüllü çalışan mezunlar, öğrencilere mentorluk yapıyor. Şu an 60 mentor ve 60 öğrencinin dahil olduğu proje kapsamında mentorlar, öğrencilere iş hayatı, kişisel gelişim gibi çeşitli konularda destek veriyorlar.

Kidcare (çocuk bakımı) programında, üniversitenin psikoloji, sosyoloji, okulöncesi eğitim, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümlerinde okuyan öğrenciler, mezunların çocuklarına bakıcılık yapıyor. Şu an 25 öğrenci sürekli devam ediyor. Öğrenciler saat başı 10 ile 15 milyon lira arasında ücret alıyor. Programa, internetten form doldurarak başvuruluyor.

Öğrenciler, mezunların veya dışarıdan talep edenlerin çocuklarına özel ders veriyorlar. Şu an yaklaşık 60 öğrenci programa dahil bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!