Ahmet Taşçı'nın aklı er meydanında

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Taşçının aklı er meydanında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 12:32

Karamürsel'de çırağı tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Kırkpınar başpehlivanlarından Ahmet Taşçı, 8 ay süren tedavisinin ardından güreşeceği günü iple çekiyor.

Karamürsel Atatürk Caddesi'nde, eski başpehlivanlardan “Cino Mehmet” lakaplı Mehmet Yılmaz tarafından tabancayla vurularak yaralanan Taşçı'nın tedavisi evinde devam ediyor.

Efsane güreşçi Taşçı, yaptığı açıklamada, silahla yaralanmasını “talihsiz bir kaza” olarak değerlendirdiğini belirterek, söz konusu olay nedeniyle yaralarının ağır olduğunu söyledi.

Olayın üzerinden geçen 8 ayda, zor günler yaşadığını ifade eden Taşçı, bu olayı kapatarak geleceğe dair planlar yaptığını anlattı. Taşçı, silahlı yaralanmadan önce bazı hedeflerinin olduğunu dile getirerek, bunları gerçekleştirmek için program yaptığını kaydetti.

Taşçı, doktorunun ayağındaki kırık kemiklerin kaynamasının tamamlandığını söylediğini belirterek, platinin çıkmasının ardından, ayağının plastik bir alçıyla desteklendiğini anlattı. Doktorunun kendisine tekrar güreşebileceğini açıkladığını aktaran Taşçı, bu nedenle kendisinin hafif antrenmanlara başladığını belirtti.
Levent Erdoğan Yağlı Güreş ve Spor Kulübü'ndeki sporcularla çalışarak Karamürsel'e tekrar madalyalar kazandırmayı hedeflediğini anlatan Taşçı, “Sakat bir durumdayken bile gidip onlarla ilgileniyorum. Yağlı güreşin içinde olmak antrenmanlara başladık. Ayağımdaki demirleri ve alçıları çıkardık, yaralarım kapandı, termal tesislerde antrenmanlara başladım. İnşallah bir kaç ay sonra daha rahat yürüyüp, antrenmanlar yapmaya başlayarak, Osmanlı döneminin baş pehlivanı 'Kel Aliço'nun yaş rekorunu, 57 yaşına kadar güreşerek kırmak istiyorum” diye konuştu.

Efsane güreşçi Taşçı, kendisinin, yağlı güreşte en gazla birincilik alarak Cumhuriyet dönemi rekoru kırdığına dikkati çekerek, kırdığı birçok rekora bir yenisini daha eklemek istediğini bildirdi.

-“8 aylık dönem beni olumsuz etkiledi”-

Silahla yaralanması sonucunda güreşe ara verdiği 8 aylık dönemin kendisini olumsuz etkilediğini dile getiren Taşçı, bu durum vücudunun direncini düşürdüğünü söyledi.

Taşçı, ayağının üzerine tam olarak basmaya başladıktan sonra programlı şekilde hazırlıklara başlayacağını ifade ederek, antrenmanlarla eski performansını yakalayabileceğini anlattı.

Kendisinin ata sporu olan yağlı güreşe hizmet etmek istediğini belirten Taşçı, 55 yaşında olduğunu, bu yaşta ağır bir spor yapmanın zorluğunun bilincinde olduğunu kaydetti.

Taşçı, sporda kendisini olumsuz etkileyecek her şeyden uzak durmaya çalıştığını anlatarak, “Bizim amacımız, sahaya çıkıp yürümek değil, sahada çıkıp mücadele edebilecek durumda olmak. Ben güreşe başladığım ilk yıl sahaya güreşmek için girdim ama birinci oldum” dedi.

-“Kırkpınar'a katılamamak beni üzdü”-

Taşçı, bu yıl yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne kendi elinde olamayan sebepten dolayı katılamadığına değinerek, bu durumu unutmak istediğini söyledi. Kendisinin daha önceden koyduğu hedefleri yakalamak istediğini ifade eden Taşçı, güreşlerin yapıldığı çayırlara dönmek istediğini dile getirdi.

Taşçı, yağlı güreşin kendisi için ayrılmaz bir parça olduğuna vurgu yaparak, ata sporunun daha iyi yerlerde olması için söz konusu mücadeleyi verdiğini kaydetti.

-“Yağlı Güreş Federasyonu'nun olması gerekiyor”-

Efsane güreşçi Taşçı, ata sporu yağlı güreşin bir federasyonunun olmadığına dikkati çekerek, yağlı güreşin daha fazla gelişmesi için federasyon yapılanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yağlı güreş yapan sporcuların sosyal bir güvencesinin olmadığını anlatan Taşçı, şunları kaydetti: “Küçümsemek için söylemiyorum, 200-300 sporcusu bulunan spor branşlarının federasyonu var, bizim 3-5 bin sporcumuzun olduğu yağlı güreşin federasyonumuz yok. Güreş Federasyonu'na bağlı çalışıyoruz. Biz Güreş Federasyonu Başkanlığı'na Hamza Yerlikaya kardeşimizi destekledik. Türk sporunu ayağa kaldıracak. Eski günlerdeki gibi olimpiyat şampiyonlukları getirebilecek yetenekte. Federasyonda da başarılı olacağını düşünüyoruz. Ama bizimki ayrı bir şey, bir tarih, örf ve adet. Türk'ün gücünü dünyaya duyurmuş yağlı güreşin federasyonunun olması gerekiyor. Yağlı güreşe başlamış veya bitirmiş kişilere destek verilmesi için federasyonun kurulması lazım. Federasyon kurulsa sporcu sayımız artar. İsteyen çok kişi var ama bakıyor ileride destekçisi yok, bazıları bu nedenle yağlı güreşi bırakıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!