İstanbul’da yarın da kar var

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da yarın da kar var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 00:00

İstanbul’da ilk kar yağışı, hızı 80 kilometreyi bulan fırtınayla birlikte kenti felç etti. Kar yağışının pazar gününe kadar sürmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR KALINLIKLARI 

İstanbul'da dün öğle saatlerinden beri etkili olan kar yağışıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Açıklamada bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları şöyle belirtildi:

-Beykoz, Çatalca, Riva, Bahçeköy ve Zekeriyaköy 40 cm,

-Çamlıca, Başakşehir, Arnavutköy, Kemerburgaz 30 cm,

-Ümraniye, Kartal, Kağıthane, Beylikdüzü 15 cm.

-Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy: 4 cm

"BUZLANMA VE DON HADİSELERİ GÖRÜLECEK"

Açıklamada, "Soğuk hava ve fırtınanın da etkisiyle sıcaklıklar 13 ºC birden azaldı. Soğuk havanın Salı gününe kadar devam etmesi beklenirken, hafta başına kadar sulukar ve hafif kar yağışı devam edecek. Gece ve sabah erken saatlerde buzlanma ve don hadiseleri görülecek. Güne karayel yönünden kuvvetli esen rüzgârla birlikte hafif kar yağışlı gökyüzüyle başlandı. İstanbul'da Perşembe sabah saatlerinde başlayan ve dün gün boyu kuvvetli yağan kar yağışı etkisini kaybetmeye başladı. Kar yağışı öğleye kadar kuzey ilçelerinde devam edecek" denildi.

İSTANBUL'DA İLK KAR DÜN SABAH YAĞDI

İstanbul’da yılın ilk karı dün sabah yağdı. Gece başlayan karla karışık yağmurun, kara dönmesiyle çok sayıda trafik kazası da meydana geldi, eşlik eden ve hızı saatte 80 kilometreyi bulan karayel fırtınası ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Otoyollar başta olmak üzere trafik düğüm oldu. Özel araçlarıyla çıkamayan İstanbulluların da eklenmesiyle Metrobüs durakları doldu taştı. Avcılar-Zincirlikuyu seferini yapan bir metrobüs, Okmeydanı’nda yoldan çıktı.

İBB'DEN SON AÇIKLAMA

Haberin Devamı

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

METROBÜS DE KAYDI

Düşerek hafif yaralanan bir yolcu ile şoför hastaneye kaldırıldı. Yolun onarımı nedeniyle trafikte yaklaşık 2 saat aksama yaşandı. TEM Otoyolu Edirne istikameti Esenyurt Mevkisi’nde saat 06.00 sıralarında, yoldaki buzlanma nedeniyle devrilen kamyon, arkasındaki 4 TIR’ın duramayarak birbirine girmesine neden oldu. Sürücüler hafif yaralandı. Eyüp Sakarya Mahallesi Çavdar Sokak’ta bulunan tek katlı bir gecekondu, saat 08.00 sıralarında şiddetli esen rüzgar nedeniyle çöktü. Evde bulunan Remzi Ektir, kızı Pınar ile torunu Emel, gecekondunun altında kaldı. Komşuların yardımıyla kurtarılan 3 kişiden Remzi Ektir, şans eseri yara almadı. Kar bugün ve yarın da etkisini sürdürecek. İstanbul’da hava sıcaklığının bugün -1-3, yarın 0-5 olması bekleniyor. Karla karışık yağmur beklenen Pazar günü ise sıcaklık 3-6 derece olacak ve yağış kenti terk edecek. Salı günü sıcaklığın 10 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

BAZI ÜNİVERSİTE VE DERSHANELER TATİL EDİLDİ

Haberin Devamı

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA UÇUŞLAR NORMAL

SARIYER'E MASLAK ÜZERİNDEN ULAŞIM KESİLDİ / WEB TV

3 SEFER İPTAL

İstanbul’u vuran kar yağışı nedeniyle, Atatürk Havalimanı’nda kar temizleme araçları pistleri açarken, uçaklar da özel kimyasal karışımla yıkandı. THY’nin İstanbul-Iğdır, İstanbul-Simferopol ve İstanbul-Venedik uçuşları gidilecek yerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

OKULLAR TATİL

İSTANBUL'DA KAR ESARETİ - FOTO GALERİ

İstanbullular’ın çilesi akşam saatlerinde de sürdü. Evlerine gitmek isteyen vatandaşlar metrobüs duraklarına akın etti. Duraklarda büyük yoğunluk yaşandı. Mecidiyeköy Metrobüs durağında ise Zincirlikuyu istikametine giden metrobüsler gelmeyince vatandaşlar yürüdüler.
Karayolunun kilitlenmesi sonucu Büyükçekmece ve Beylikdüzü’nün şehirle bağlantısı bir süre kesildi.
İstanbul’da deniz ulaşımı da aksadı. Şehir Hatları’nda bazı seferler yapılamazken, İDO da Pendik-Yalova ve Yenikapı-Yalova hattında bazı seferleri iptal etti.
Beykoz ve Sarıyer ‘de kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaştı. Rüzgar ise saatte 80 kilometreye kadar çıktı.
Bahçeköy-Zekeriyaköy orman yolunda onlarca araç mahsur kaldı. 4 saat mahsur kalan araçların benzini bitti. Mahsur kalanlar internet üzerinden acil yardım istedi.
İstanbul’da dün 344 trafik kazası meydana geldi.
Emniyet şeritlerinin işgal edilmesi, tuzlama araçlarının ulaşımını engelledi
İstanbul’da ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler bugün tatil edildi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu kar yağışıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan şu mesajı paylaştı: “İstanbul gelinliğini giydi. Bu tablo şehri güzelleştiriyor. Bu güzellik okullar ve trafikte ne sorunlar getirecek. Yakın takip ediyoruz.”

YOLDAN ÇIKAN METROBÜSÜN FOTOĞRAFLARI

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE 21 ARALIK KIŞ KIYAMETİ

ÜRKİYE'DEN KIŞ MANZARALARI

21 Aralık’ta Maya takviminin kıyamet kehaneti olmasa da, kış şartları Türkiye çapında da kıyameti aratmadı. Doğu’da bir çok kentte kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Hamile ve engellilere idari izin verildi. Marmara’nın batısında kuvvetli olmak üzere bölge geneli ile iç Ege, batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı, Göller yöresi ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda bugün buzlanma ve don bekleniyor. İl il Türkiye’de kara kış kıyameti şöyle:

YALOVA:
Kar yağışı ve fırtına nedeniyle deniz ulaşımı yapılamıyor.
ÇANAKKALE: Boğaz ve Kuzey Ege’de etkili poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Kabatepe-Gökçeada ve Kepez-Eceabat hattındaki arabalı vapur seferleri iptal edildi.
BOLU: TEM ve D-100 Karayollarında kar yağışı ulaşımı etkiledi. Karayolları ekipleri, yolu ulaşıma açık tutuyor.
BURSA: Kar nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamilelere bir gün idari izin verildi.
GAZİANTEP: 3 gündür süren şiddetli yağış nedeniyle Gaziantep Kalesi’ni şehre bağlayan köprü çöktü. Yoğun sis yüzünden çok sayıda uçak da başka alanlara yönlendirildi.
HAKKÂRİ: Eğitime 2 gün ara verildi. Kar kalınlığı 60 santimetreyi bulurken, tek katlı evler ve araçlar kara gömüldü. 132 köy ve 375 mezranın yolu da ulaşıma kapandı.
KARS: Yücelen köyünde giden 16 öğrenciyi taşıyan minibüs ile 2 kadın öğretmenin içinde bulunduğu minibüs karla kaplanan yolda mahsur kaldı. Her iki minibüs zorlukla kurtarıldı.
ADIYAMAN: Etkili sağanak yağmur, onlarca ev ve işyerini sular altında bıraktı. Kent merkezi ve köylerde eğitime 1 gün ara verildi. DHA

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!