Hayat kurtarmaya çalışırken öldüler

Güncelleme Tarihi:

Hayat kurtarmaya çalışırken öldüler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2012 00:00

Pakistan'da Birleşmiş Milletler (BM) destekli proje kapsamında yürütülen çocuk felci aşı kampanyası, ülkede sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar nedeniyle durduruldu.

Haberin Devamı

Üç gündür süren saldırılarda dokuz sağlık çalışanının öldürüldüğü Pakistan'da, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü çocuk felcine karşı yürüttükleri aşı kampanyasını durdurduklarını açıkladı.

Dün Karaçi'nin üç ayrı yerinde 20 dakikalık süre içinde öldürülen dört kadın sağlık çalışanı Taliban tarafından ajan olmakla suçlandılar. Bugün de Peşaver kentinde farklı zamandlarda gerçekleştirilen saldırılarda biri şöför dört sağlık çalışanı daha hayatını kaybetti.

Federal Sağlık Bakanlığı, UNICEF'in de desteklediği projede 5,2 milyon çocuğa çocuk felci aşısı yapmayı planlıyordu.

HALK AŞILARA ŞÜPHEYLE BAKIYOR

Bu saldırıları şimdiye kadar üstlenen olmadı, ancak Taliban örgütü çocuk felci faaliyetlerine karşı daha önce tehditlerde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Amerikan istihbarat teşkilatı CIA, terör örgütü El-Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü 2011'deki operasyon öncesinde sahte bir aşı kampanyası düzenleyerek Ladin'in ailesinin kimliklerini tespit etmişti.

Taliban militanlarının etkin olduğu bölgelerde halk, bu nedenle devlet tarafından yürütülen aşı kampanyalarına şüpheyle bakıyor.

Pakistan, çocuk felci ölümlerinde Afganistan ve Nijerya'dan sonra dünyada 3. sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!