Doğum günü hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Doğum günü hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şeb-i Arus törenlerine katılmak için geldiği Konya’da, partisinin il başkanlığını ziyaret ettikten sonra yerel Konya TV’nin konuğu oldu.

Haberin Devamı

Mehmet Ali Kayacı’nın sunduğu ‘Not defteri’ programının çekimleri parti binasında yapıldı. Kayacı, önceki gün 64’üncü yaş gününü kutlayan Kılıçdaroğlu’na program sonunda önce ‘Esma-ül Hüsna’ verip, “Umarım, yeni anayasamızdan kastımız Kuran olur. Normal bir anayasa değil de, milletin hükmünde olduğu kendisini ifade edebildiği bir anayasa olsun” diyerek Kuran hediye etti. Kılıçdaroğlu da, “Bütün Müslümanların kitabı bu” diyerek hediye edilen Kuran’ı öpüp başına koyduktan sonra teşekkür etti.

Gazeteci özgürce yazamıyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. CHP Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin ile Nihat Matkap’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Gazeteciler Cemiyeti’nin medyanın durumu ve sorunlarına ilişkin raporu Kılıçdaroğlu’na sunuldu. Medya üzerinde baskı kurulduğunu savunan CHP Lideri şöyle konuştu: “Medya üzerine baskı kurulması, gazetecilerin özgürce yazamamaları, haber yapamamaları, zaten bu anlayışın bir sonucu. Karşımızda bir tek parti devleti var şu an. Valisiyle, kaymakamıyla, güvenlik görevlileriyle, her şeyle. Biz böyle bir yapıya karşı mücadele ediyoruz. Yoksa karşımızda bir AKP’li siyasal partiyle mücadele etmiyoruz biz. Bu artık ağır ağır toplum tarafından da görülmeye başlandı. Geldiğimiz nokta bu. Ama ortak mücadele yapılabilirse, halkı aydınlatma yönünde ortak mücadele yapılabilirse, toplumun değişik kesimlerinden bazen biz, bazen siz, bazen yürekli sivil toplum örgütleri, bazen akademisyenler, bazen bazı üniversiteler dokunabilirse sanıyorum o güç mücadelesini artırarak sürdürebiliriz.”

Haberin Devamı

700’E YAKIN ÜNİVERSİTELİ HAPİSTE

Kılıçdaroğlu, şu anda 76 civarında gazetecinin hapiste olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “700’e yakın üniversite öğrencisi hapiste. Ciddi ciddi kuvvetler ayrımını eleştiriyor Başbakan. Sanki bu ülkede kuvvetler ayrılığı ilkesi varmış gibi eleştiriyor. Benim ağzımdan çıkan her sözcük parlamentoda yasa haline gelsin, yargı asla itiraz etmesin ve biz bu olayı bitirmiş olalım diyor. Padişahta olmayan yetkiyi istiyor aslında.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!