Ensestte korkunç iddia

Güncelleme Tarihi:

Ensestte korkunç iddia
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2012 00:00

TÜKAL Başkanı Hıdıroğlu, Türkiye’de ensest ilişkinin çok yaygın olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ensest ilişkinin yasalarda cinsel istismar olarak yer aldığını söyleyen Tüm Kadın Lobisi Derneği (TÜKAL) Başkanı Mualla Çelik Hıdıroğlu, “Ensest konusu herkesi korkutuyor. Ensest. yasalarda bile cinsel istismar başlığı altında genelleniyor ve kişiler istismar suçundan yargılanıyor. Konuşmak bir yana bu olayları duymak bile insanları korkutuyor” dedi.
Kapalı kapılar arkasında yaşandığı için ensest ile ilgili sağlıklı bir araştırma yapılamadığının altını çizen Hıdıroğlu, şunları söyledi:
“Ensest ile ilgili derneğimize ulaşan çok acı vakalar var. Yaşananları bilen herkes sustuğu için veri almak mümkün değil.

TAHMİNİ RAKAMLAR

En son 2002 yılında İstanbul’da, lise öğrencileri arasında bir araştırma yapılmış. Öğrencilerin yüzde 10.7’sinin yani her 100 öğrenciden 11’inin cinsel istismara uğradığı saptanmış. Cinsel istismara maruz kalanların da yüzde 4,5’inin ensest ilişkiye uğradığı tahmin ediliyor. Bu veri ise, her 10 kişiden ikisinin ensest ilişkiye maruz kaldığını gösteriyor. İstismar ve ensest denilen suçların yüzde 75’i yakın akrabalar tarafından işleniyor. Bunlar tamamen tahmini rakamlar. Bildiğimiz tek şey ensestin ülkemizde çok yaygın olduğu. Gerçek rakamlar ortaya çıkarsa ülke olarak travma yaşarız. Fakat, bu acı hayatları saklandıkları yerden çıkarmalı ve ne kadar büyük olursa olsun o travmayı yaşamalıyız.”

Haberin Devamı

EĞİTİMSİZLİK EN BÜYÜK SORUN

“Kadının ayağının yere bastığı toplumlar kalkınır” diyen Hıdıroğlu, dernek olarak görevlerini yerine getirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. 7 Ocak tarihinde Giresun Üniversitesi’nde panel düzenleyeceklerini vurgulayan Hıdıroğlu, “Ülkemizde kadınların ezilmesinin, şiddet görmesinin en büyük nedeni ekonomi. Para kazanmayan, ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadın çaresizlikler içinde yaşamaya devam ediyor. Mikrokredi Projesi bu noktada çok başarılı bir adım. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirir ve kadını güçlü kılmak için elinden geleni yaparsa kadınlarımızla ilgili sorunları aşabiliriz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!