Meclis'te ‘dedikodu’ gerilimi

Güncelleme Tarihi:

Mecliste ‘dedikodu’ gerilimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2012 00:00

MECLİS’te Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmesinde dedikodu gerilimi yaşandı.

Haberin Devamı

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bakanlık bürokratlarıyla yaptığı bir toplantıda “Özel kalemim beni de Milli Eğitimi de çok iyi idare ediyor, iyi yönetiyor” dediğini iddia etti. Bu sözlere sinirlenen Dinçer ise “Evet, itiraf ediyorum. Ben geçtiğimiz günlerde bütün genel müdürlerimizin grup başkanlarımızın yani merkez teşkilatından bütün yöneticilerinin katıldığı bir toplantıda bir yılın muhasebesini yaptım. 5 ay gibi kısa sürdede 4+4+4 gibi yeni eğitim sisteminde 42 binden fazla binayı gözden geçirip hangisinin orta, hangisinin ilkokul olacağını belirleyen, 21 seçimli dersin hepsinin müfredatını yayınlayan, onların öğretim malzemelerini hazırlayan bütün teşkilat çalışanlarımıza teşekkür ettim. Bu arada bütün bu yoğun çaba içinde arı gibi çalışan özel kalem müdürüme ve ekibime de teşekkür ettim. Ama bunun dedikodusunu buraya getirenlerin. Daha da önemlisi o dedikoduyu buraya taşıyanların hangi ahlaki değerelere sahip olduğunu da sizin vicdanınıza bırakıyorum” dedi.

Haberin Devamı

KURAN’A EL BASIN

Bunun üzerine yeniden söz alan Altay “Benim kaynağım sağlam, güvenmeden bu bilgiyi getirmem. Getirin Kuran’a el basın burada, dediniz mi demediniz mi? Siz bana gelip burada özel kaleminizin bakanlıkla ilgili maharetlerini anlatın, ama beni dedikoduculukla suçlayamazsınız” diye konuştu.

İHL ORANI YÜZDE 5

Dinçer, imam-hatibe dönüştürülen okullarla ilgili eleştirileri yanıtlarken, toplam 16 bin 910 ortaokul içinde imam hatip okulu sayısının Bin 97 ve oranının yüzde 6,7 olduğunu, 10 bin 408 lise içinde imam hatip sayısının 708, oranının yüzde 6,8, tüm okullarda imam hatipli öğrenci oranının yüzde 5 olduğunu belirtti.

UYUŞTURUCU ATIŞMASI

AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ise 4+4+4 sistemi ile özgürlük alanı açıldığını savunarak, oğlunu imam hatibe yazdırmaya giden bir kadın velinin “Bu okullara gidenler avukat, öğretmen, doktor oluyor. Bu okulların bir özelliği de öğrencileri sigara, içki, uyuşturucudan korumasıdır” dediğini söyledi. Bunun üzerine CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş “Öbür okullarda içki mi içiliyor?” derken, CHP’li Altay da “Bölücülük yapıyorsun” diye tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da “Başbakan’ın yeğeni neden yakalandı? Siz ayrımcısınız, bölücüsünüz. İmam Hatip’te de normal okulda da okuyan bizim vatandaşımızdır. Sizi bölücülükle suçluyorum. Kahrolsun bölücüler diyorum” diye konşutu. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise “Burada kişisel, bireysel birtakım hususların dile getirilmesi iyi niyetle bağdaşmaz” dedi.

Haberin Devamı

KAYITLI DERSANE SAYISI

Soruları da yanıtlayan Dinçer, şu anda bakanlığa kayıtlı dershane sayısının 3 bin 867, ve burada çalışan personel sayısının 64 bini öğretmen, 14 bin 600’ü idari olmak üzere 78 bin 500 olduğunu bildirdi. Dinçer,

Kuran-ı Kerim derslerini seçen öğrenci sayısının 643 bin 570, siyer dersini seçenlerin sayısının da 423 bin 525 olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!