Silivri dün sessizdi

Güncelleme Tarihi:

Silivri dün sessizdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 01:16

Ergenekon davasında duruşma savcılarının davaya ilişkin görüşünü açıklayacağı beklentisi nedeniyle önceki gün yaşanan izdiham, savcıların görüşünü açıklamak yerine dosyadaki eksikliklerinin giderilmesini talep etmesi üzerine, dün yerini sessizliğe bıraktı.

Haberin Devamı

Yüzlerce otobüsle Silivri’ye akın eden STK üyeleri, dün yoktu. Önceki gün 3 savcının katıldığı duruşmaya dün sadece Savcı Mehmet Ali Pekgüzel katıldı. Önceki gün duruşmaya gelen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da arasında bulunduğu 20 tutuklu sanık da mahkeme salonunda değildi. Önceki gün CHP’li 40 milletvekilinin izlediği duruşmaya dün CHP’li milletvekilleri İlhan Cihaner, Umut Oran geldi. Dünkü duruşmaya barolardan ve avukatlardan da ilgi az oldu. Önceki gün görülen duruşmaya Barolar Birliği Başkanı, İstanbul Barosu Başkanı ve Ankara Barosu Başkanı’nın da arasında bulunduğu 200’yü aşkın avukat katılırken dün yaklaşık 50 avukat vardı.
Jandarma da önceki gün yaşanan olaylar nedeniyle, daha tedbirliydi. Cezaevine gelen yolu 2 zırhlı askeri araçla kapatan jandarma, basın mensupları ve avukatlarınki hariç araç geçişine izin vermedi. Cezaevi kapısına kadar 2 kontrol noktasında da sürücülere ve araç içindekilere kimlik soruldu. Önceki gün STK üyelerinin gösteri yaptığı yolda, dün robokop kıyafetlerini giymiş jandarma timleri belirli aralıklarla durarak yol güvenlik ve emniyet önlemi aldı. Göstericilerin yıktığı barikatların yerine, dün yenileri yerleştirildi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde sıfırın altında 2 derecede bekleyenler ise sadece yakınlarını görmek için gelenlerdi.
Duruşmada söz verilen tutuklu sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep etti. İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu’nun avukatı Mehmet Sever, müvekkilinin Jandarma Genel Komutanlığı Sosyal Tesislerinde ve Kent Otel’de katıldığı 2 yemekten dolayı 4 yıldır tutuklu bulunduğunu belirterek, “Jandarma Genel Komutanlığı huzurunda örgüt toplantısı mı olur? 8 yıl rektörlük yapan bir kişinin aynı zamanda örgüt üyesi olması akla, mantığa uygun değildir. Müvekkilimin cebir şiddet içeren hiçbir eylemi yoktur. Hastalığı ile ilgili raporları daha önce sunmuştum. Tahliyesini talep ediyorum” dedi. Tahliye talepleri reddedildi.

Haberin Devamı

Dünyaya böyle yansıdı
ERGENEKON davası nedeniyle önceki gün Silivri’de mahkeme önünde yaşananlar, uluslararası medyada geniş yer buldu. Çok sayıda yabancı gazetecinin de takip ettiği protesto ve ardından yaşanan arbede haber ajansları tarafından tüm dünyaya aktarıldı. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Bağbuğ’un salonu terk etmesi, Batı medyasının en çok üzerinde durduğu olaylardan biri oldu.
DIŞ HABERLER SERVİSİ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!