ÜNLÜ SANATÇI TRAFİK KURBANI

Güncelleme Tarihi:

ÜNLÜ SANATÇI TRAFİK KURBANI
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2012 02:00

Türk sanat dünyasının tanınmış ismi Nilgün Atılgan, Antalya’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA DÜNDEN BUGÜNE NİLGÜN ATILGAN

 Sanatçı, yaptığı evlilikler ve 70’lerde piyasaya çıkan Çek kayıkçı şarkısıyla uzun süre gündemde kalmıştı.

ÜNLÜ sinema ve ses sanatçısı Nilgün Atılgan , Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Dayısı Haluk Atasoy’un Muratpaşa İlçesi Şirinyalı Mahallesi’ndeki evine tatil için gelen Atılgan’ın dün akşam saatlerinde sigara almak için dışarı çıktığını ve bir daha geri gelmediğini belirterek, “Nilgün karşıdan karşıya geçerken bir taksi kendisine çarpmış. Aldığımız bilgilere göre de oracıkta hayatını kaybetmiş” dedi.

NİLGÜN ATILGAN'IN DAYISI OLAYI ANLATTI / WEB TV

ACIMIZ BÜYÜK

Acılarının çok büyük olduğunu dile getiren Atasoy, “Güzellik yarışması ile başlayan sanat yaşamı, sinema ve müzikle devam etti. Kendisi Fahrettin Aslan’la nişanlı kaldı. Öztürk Serengil’le bir evlilik yaptı. Son olarak Grand Restoranları’nın sahibi Cengiz Tabakçı ile evlendi ve iki çocuğu oldu. Bu evlilikle sahne hayatını bırakmıştı. Ama kendisini elim bir kazada kaybettik” dedi.

Haberin Devamı

CENAZE YARIN KALKIYOR

Olayın duyulması ile Atılgan’ın sevenleri ve akrabalarının Antalya’ya akın ettiğini söyleyen Atasoy, “Oğlu Mehmet Can Tabakçı cenaze işlemleri için İstanbul’dan Antalya’ya geldi. Yeğenimin cenazesi yarın İstanbul Selimiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından defnedilecek. Biz bütün sevenlerini cenazeye bekliyoruz. Çünkü Nilgün böyle olmasını isterdi” diye konuştu.   

ŞARKISI BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞINA DENK GELDİ EFSANE OLDU

NİLGÜN ATILGAN'IN SESİNDEN "ÇEK KAYIKÇI KÜREKLERİ" (WEB TV)

1954 İstanbul doğulmu olan Nilgün Atılgan 1972 yılında iki farklı gazetenin açtığı iki farklı yarışmada birinci olarak şov dünyasına adım attı. Yarışmalardan ilki "Müjdat Gezen'e görücü usülü bir eş aranıyor"du, ikincisi ise Orhan Gencebay'ın rol alacağı ilk fotoroman içindi.

Bu Sevgi Başka Sevgi ve Aşkıma İnan adlarını taşıyan iki şarkının bulunduğu ilk 45'liğini 1973 yılında yayınladı.

Hey dergisinin "İlk kez plak doldurmasına rağmen rahat ve ne yaptığını bilen bir şarkıcı" olarak değerlendirdiği Atılgan aynı yıl yardımcı roller üstlendiği birkaç filmle sinemada da tanınmaya başladı.

Haberin Devamı

Bu dönemde Hey dergisinin yıl sonu anketlerinde 1973 yılının ümit veren şarkıcısı seçildi Atılgan. Aynı yıl erkekler dalında da birinciliği İlhan İrem kazandı.

Atılgan, ilk 45'liğini İtalyan I Preziosi dörtlüsünün eşliğinde kaydetti.

Ama asıl büyük çıkışını bir yıl sonra Çek Kayıkçı Kürekleri ile yaptı.

Şarkının Fecri Ebcioğlu tarafından yazılan sözlerinde yer alan "Boğaz köprüsü inci gerdanlık/ Altından geçtik kahkaha attık" gibi dizeler aynı yıl ulaşıma açılan Boğaziçi Köprüsü'nün yarattığı heyecanla de örtüştü.

Atılgan ile özdeşleşen şarkının müziği ise Selmi Andak'a aitti.

GENELLİKLE PARA PEŞİNDE KOŞAN KÖTÜ KADIN KARAKTERLERİ CANLANDIRDI

Daha sonra sinemaya adım atan Atılgan, genellikle kötü kadın karakterleri canlandırdı. 

Haberin Devamı

Bir dönem Öztürk Serengil ile evlendi ve boşandı.

1972 yılında sinema kariyerine başladı. Asi Gençler, Arap Abdo, Bir Demet Menekşe, Pemde Dünya, Pir Sultan Abdal, Enayi, Mahcup Delikanlı, Ah Nerede, Gülünüz Güldürünüz adlı filmlerde rol aldı.

70'lerde şarkıcılık da yaptı Nilgün Atılgan. Özellikle de Çek Kayıkçı Kürekleri adlı şarkıyla bir dönemin hafızasında yer etti.

GAZİNOCULAR KRALI FAHRETİN ASLAN İLE NİŞANLANMIŞTI

Nilgün Atılgan, 1975 yılında henüz 19 yaşındayken o dönemde 40 yaşında olan gazinocular kralı Fahrettin Aslan ile nişanlandı. Ancak bu nişan evliliğe dönüşmeden bitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!