'Ak Sakallı Dede'nin gözaltına alındığı operasyonun detayları

Güncelleme Tarihi:

Ak Sakallı Dedenin gözaltına alındığı operasyonun detayları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 12:55

İstanbul'da oyuncu Köksal Engür ve eşiyle birlikte 19 kişinin gözaltına alındığı operasyonda şebeke liderinin Abdülkerim Bulut olduğu öne sürüldü. Bulut’un, 2004’te aşırı dozda uyuşturucu kullanmaktan hayatını kaybeden Burçin Bircan’a uyuşturucu satan isimlerden olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Ä°stanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, geçtiÄŸimiz cuma günü sokaklarda uyuÅŸturucu satan ÅŸebekeye yönelik operasyon düzenledi. BayrampaÅŸa, Fatih, Eyüp, BeyoÄŸlu, Esenler ve Bahçelievler’de düzenlenen operasyonda aralarında bir dizide “Ak Sakallı Dede" rolünü canlandıran oyuncu Köksal Engür ve eÅŸi Jale Engür’ün de bulunduÄŸu 19 kiÅŸiyi gözaltına alındı. O operasyonda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edilirken operasyonun detayları bu gün ortaya çıktı.Â

ÅžEBEKE ELE BAÅžI ARA YAKALAMA Ä°LE YAKALANDI

O OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI


 

Haberin Devamı

Sokaklarda uyuşturucu satan şebekeye yönelik operasyonda ara yakalamalarında yapıldığı öğrenildi. Şebeke elebaşı Abdülkerim Bulut ve uyuşturucu şebeke üyesi olduğu iddia edilen 4 kişi 2 ay önce gözaltına alınmıştı. Ara yakalamalarda gözaltına alınan 5 kişi arasında şebeke ele başı Abduülkerim Bulut’un 4 kilo eroinle yakalandığı öğrenildi.

ŞEBEKE ELEBAŞI BURÇİN BİRCAN’A DA UYUŞTURUCU SATMIŞ

Polisin yaptığı operasyonda dikkat çeken bir diğer olayda, cezaevindeki şebeke ele başı Abdülkerim Bulut’un 2004 yılında Kozlu Mezarlığı girişinde ölü bulunan Burçin Bircan’a uyuşturucu sattığı iddia edildi. 2002 Türkiye yüz güzeli Burçin Bircan aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybetmişti.

“AK SAKALLI DEDE"NİN KARISI TEKNİK TAKİBE TAKILMIŞ

Polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan Köksal Engür’ün karısı Jale Engür’ün teknik takibe takıldığı öğrenildi. Köksal Engür’den ayrı yaşayan Jale Engür’ün uyuşturucu şebekesi ile ilişkisinin belirlenmesi üzerine polis, Jale Engür’ün eşinin evinde de arama kararı çıkarttırdı. Operasyonda Köksal Engür’ün evinde 1 kilo 300 gram ağırlığında ot, toz ve plaka halinde esrar ele geçirildi. Ayrıcı yapılan aramalarda bir de hassas terazi bulundu. Jale Engür’ün evinde ise 2 paket eroin ele geçirildi.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 12 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Polis adreslerde yaptığı aramalarda toplam 6 kilo 634 gram eroin, 4 kilo 951 gram esrar, 4 gram kokain, 7 uyuşturucu hap ele geçirildi. Uyuşturucudan kazanıldığı düşünülen 34 bin 495 TL, 11 bin 230 TL, 120 Dolar ve 100 Japon Yen’ine de el konuldu.

OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI

Polisin yaptığı operasyon kameralara da yansıdı. Görüntülerde, polisin operasyon için otomobille adreslere ilerlemesiyle yer alıyor. Daha sonra ekipler, bir adresin kapısını çalarak “polis" diye bağırıyor. Ancak kapının açılmaması üzerine, narkotik ekipleri koçbaşı ile kapıyı kırıyor. Polisin sabah ezanıyla başladığı operasyonda içeriye girilen evde yapılan aramalarda uyuşturucu maddeler bulunuyor. Şüphelinin dışarıya attığı eroin de bahçede yapılan aramada ele geçiriliyor. Yapılan aramalarda çok çeşitli uyuşturucular bulunurken, sergilenen malzemelerin görüntüleri de kameralara yansıyor.

Haberin Devamı

UYUÅžTURUCU SARILI KAÄžITLARI PENCEREDEN ATMIÅžLAR

Görüntülerde, polisin yaptığı baskında şüphelilerden birinin evinden dışarı attığı uyuşturucu sarılı 2 kağıt da görüntülere yansıyor. Kağıtları bulan polis memuru uyuşturucuları bulurken “Kapıyı çaldığımız da hedef şahsın pencereden atmış olduğu 2 paket şans oyunlarına sarılmış vaziyette kağıt" diyor.

“BEN İÇİCİYİM" DEDİ EVİNDEN 2 KİLO 400 GRAM ESRAR ÇIKTI

Polisin bir başka adrese yaptığı baskın da kameralara yansırken polis memurları evdeki şüpheliye “Narkotik şubeden geliyoruz. Örgütlü faaliyet içerisinde uyuşturucu madde satmak suçundan şu anda gözaltındasın" diyor. Şüpheli ise “ Ben içiciyim abi" şeklinde cevap veriyor. "İçiciyim abi" diyen Yıldıray T.’nin evinde yapılan aramalarda 2 kilo 400 gram esrar ve bazı haplar çıktığı öğrenilirken, ele geçirilen malzemelerin görüntüleri de polis kamerasına yansıyor. Görüntülerde ayrıca gözaltına alınan şüphelilerin polis araçlarına bindirilmesi yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!