Marmaris 30 dakikada felç oldu

Güncelleme Tarihi:

Marmaris 30 dakikada felç oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 02:18

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde geçen hafta hayatı olumsuz etkileyen şiddetli lodos ve sağanak yağış yeniden etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 11 balıkçı teknesi battı. Marmaris-Muğla, Marmaris-Datça ve Marmaris-Turunç karayolunda ise yola düşlen kaya parçaları nedeniyle bir süre araçların geçişine izin verilmedi.

Haberin Devamı

Marmaris ve çevresinde geçen hafta yaşamı felç eden sağanak yağış ve şiddetli lodos, saat 20.30 sıralarında yeniden etkisini gösterdi. Yarım saat etkili olan sağanak yağışla birlikte saatteki hızı 90 kilometreyi bulan lodos hayatı olumsuz etkiledi.

Muğla-Marmaris, Marmaris-Datça ve Marmaris-Turunç karayoluna düşen kaya parçaları nedeniyle bir süre araçların geçişine izin verilmedi.

11 TANE BALIKÇI TEKNESİ BATTI

Şiddetli lodos nedeniyle Azmak Deresi'ne bağlı her biri 4,5 metre uzunluğunda olan 11 tane balıkçı teknesi battı. Kordon Caddesi'nde bağlı 'Private' isimli 16 metre uzunluğunda günü birlik ahşap teknesinin ise demir aksamlı çatısı koparak caddeye düştü. Kemal Elgin Bulvarı Uzunyalı Mevkii ile Yat Limanı'ndaki restoranların dışarıda bulunan çok sayıda masa ve sandalyesi denize uçtu, ağaçlar kökünden söküldü. Kordon Caddesi ve Siteler Mevkii'nde dört bankanın ATM camları kırıldı. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri telsizle kaptanlara uyarıda bulunarak liman dışına çıkmamaları uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

DÜŞEN KAYA PARÇALARI KAZAYA NEDEN OLDU

Marmaris-Muğla Karayolu'nun 21. Kilometresinde yola düşen kaya parçaları kazaya neden oldu. 09 DK 971 plakalı kamyonet sürücüsü pazarcı Mehmet Gümüş yola düşen kayaların çarpması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında beton istinat duvarına çarptı. Hafif yaralı kurtulan Gümüş, sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Marmaris-Muğla Karayolu'nun 21. Kilometresine kadar trafik polisleri çift şeritli yolu tek şerit olarak ulaşım sağlandı. Polis, sürücüleri durdurarak yavaş ve dikkatli gitmeleri konusunda uyarıda bulundu. Marmaris'te ise 7 motosiklet olmak üzere 12 tane maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

GALATASARAYLI YEKTA'NIN SÜRAT BOTU BATTI

YAY-SAT Marmaris Bölge Müdürü Bedri Kurtuluş'un oğlu Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Yekta Kurtuluş'a ait 4,5 metrelik sürat botu battı. Tepe Mahallesi'nde bulunan Azmak Deresi'nde bağlı bulunan kendi ismi ile aynı adı taşıyan 4,5 metrelik sürat motoru şiddetli lodos nedeniyle alabora oldu. Olayı DHA muhabirinden öğrenen YAY-SAT Marmaris Bölge Müdürü Bedri Kurtuluş, 'Cana bir şey gelmesin, yapacak bir şey yok. Sabah olduğunda vinç yardımıyla dereden çıkartarak bakıma alırım" dedi.

Haberin Devamı

FIRTINA SONRASI TEMİZLİK

30 dakika süren sağanak yağış ve şiddetli lodos sonrası yaşam normale döndü. Yağmur sonrası işyeri sahipleri su basan işyerlerinde temizlik yaptı. Marmaris Belediyesi'ne bağlı ekipler, cadde ve yollara savrulan kırık cam parçalarını ve devrilen ağaçları temizledi. Çöplerle tıkalı logarlar açıldı. Vatandaşlar, yola düşen uydu antenleri ve çatıların demir aksamlarını topladı.

MARMARİS 30 DAKİKA DA FELÇ OLDU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!