Şehrin iki yakasında iki farklı gündüz partisi

La Boom ve Şanzelize… Normalde birbiriyle alakası olmayan, şehrin iki farklı yakasında iki ayrı mekan. Onları ortak noktada buluşturan şeyse haftasonu yaptıkları gündüz partileri. Şimdi buyrun, birbirine hayli uçurum iki mekanın gündüz partileri açısından kıyas karnesine…

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eada27f018fbb8f89ad5b5

LOKASYON
* La Boom Boğaz’ın müstesna semtlerinden Emirgan’da, hemen sahil şeridinde. Mekan sahibi Umut Evirgen’in oturduğu lüks evin garajına konuşlanmış vaziyette.
* Şanzelize ise İstanbul’un en çok göç alan ilçelerinden biri olan Gaziosmanpaşa’da bir apartmanın alt katına konuşlanmış.

PARTİ NE ZAMAN BAŞLIYOR
* Gündüz partisi sadece cumartesileri yapılıyor. Saat 16.00 gibi müziğin sesi yükseliyor. 18.00’a doğru mekanın perdeleri kapanıyor ve olay 21.00’a dek sürüyor.
* Parti hem cumartesi hem pazar. Ama en çok rağbet pazar gününe. Kitle saat 13.00 gibi gelmeye başlıyor, akşam geç saate kadar parti devam ediyor.

Haberin Devamı

BİRBİRİNDEN ÇOK FARKLI PARTİLERDEN KARELER

FAVORİ İÇECEK
* Partinin favori içeceği şampanya. Bazen şişesi 4 bin liraya varan şampanyalar açtırılıyor.
* Şanzelize’de alkol yok. Çünkü mekanın içki ruhsatı bulunmuyor. O yüzden Şanzelize gençliğinin favori içeceği sütlü kahve ve kola.

GİRİŞ PARASI
* La Boom’da giriş parası yok ama kapıda liste var.
* Şanzelize’deyse 10 TL giriş parası... Ona da bir içecek alabiliyorsun. Ama mekanın sahibi şikayetçi: “Bir kolayla akşama kadar eğlenen oluyor”.

/images/100/0x0/55eada28f018fbb8f89ad5b7MÜZİK
* Bazen Amerika’lardan kalkıp gelen konuk DJ’leri oluyor. Ama İstanbullu DJ’leri de mevcut (bakınız DJ Tekin).
* Şanzelize’nin DJ’iyse Apo. “İnsanlar benim için geliyor, Anadolu Yakası’ndan bile kalkıp gelen var” diyor, hayli iddialı. ‘Love is GOP’ adlı bir eseri var!

KİM GİDİYOR
* Gündüz partisi kitlesi ağırlıklı olarak özel üniversite gençliği. Kısaca, 90’lılar deniliyor bu kitleye.
* Kitlesi de GOP’ta oturan 90’lılar. Sanılanın aksine kızlar da takılıyor buraya. Hatta Melek ve Dilek kız kardeşler, mekanın kahve-kola servisinden sorumlu ekibi.

BAM TELİ
* La Boom’cular mekanın sadece cumartesi partisindeki kitleyle anılmasına hafiften bozuluyor.
* Şanzelize’cilerse sosyal medyada, YouTube’da kendileriyle dalga geçilmesinden rahatsız. O yüzden bana da sık sık, “Dalga geçmeyeceksin değil mi?” diye sorup durdular.

SONUÇ
* La Boom, batı yakasındaki burjuva çocuklarının şampanyalı Manhattan adası olma hissiyatıysa...
* Şanzelize de batı yakasının öteki çocuklarının kolalı “Biz de varız” müzikali…

Haberin Devamı

NOT: Nasıl şehirler birbirlerini kardeş şehir filan ilan ediyor. Ben de her iki mekanı bu yazıdan sonra kardeş mekan ilan ediyorum. Ve iki mekanın kitlesi bir hafta sonu yer değiştirsin istiyorum. Gönül bu, her şeyi arzu edip fanteziliyor işte…

Şimdi neler seksi

* RÖYA: Azerbaycan’dan kopup gelen pop şarkıcısı. Ona memleketinde ‘Azeri Rihanna’ filan diyorlarmış. Aslında her şey denebilir çünkü birçok yabancı starın şık bir botoks karması var yüzünde. ‘Gönder’ şarkısının video klibindeki dekolteli ve cool haliyse Gülşen’in ‘Of Of’ klibindeki sırt dekoltesinden sonra Türkçe pop görsel belleğine girecek türden. Soner Sarıkabadayı imzalı şarkısı da on numara. Kısacası, narin bedeniyle zıt kalın Ebru Gündeşvari sesiyle Röya, Türkçe popu kurtarmaya aday. Demedi demeyin ve şarkıcının bir başka Azeri şarkıcı Samir’le olan ‘Deyin Ona’ düetini bir ara izleyin.
* AVUSTRALYA: Tabii ki dalgacı başbakanları Julia Gillard nedeniyle seksi. 21 Aralık’ı ve kendisini ti’ye alan konuşması internette fenomen olan Gillard’ı gördükten sonra insan haliyle bizim toprakların espri yoksulu muhteşem yöneticilerine bakıp suratını asıyor. Sonumuz, Avustalya’ya gitmek isteyip de bir türlü gidemeyen mutsuz aile hikayesinin damardan anlatıldığı Michael Haneke imzalı ‘Yedinci Kıta’ finali gibi olmasın da. Bırrr!
* İDO ve DJ’LİK: İbrahim Tatlıses’in He-Man’liğe dönüş satırlarına bulanmak değil, onun Amerika’da okuyan ve Louboutin marka spor ayakakabı giyen oğlu İdo elbette seksi! Üstelik İdo DJ olmuş. Malum, DJ olmak yeni neslin kurtuluşu! Hem havalı hem de kitlelere müzikle hükmetmek de cabası. İdo’nun, babasının şarkılarına yapacağı remiksleri de içeren bir DJ albümü yapması yakındır. O panter desenli Louboutin buna işaret!
* GÜLBEN’İN ÇAM AĞACI: Seksi çünkü yüzde 100 onaylanan bir şey cazibe içermez. Gülben’in özene benzene süslediği çam ağacı da farklı tepkilere sebebiyet verdiği için seksidir. Üstelik Gülben’in çam ağacı, kafelerdeki Noel ruhunun aşırı kabarmasına neden olmuştur. Bakınız, şu günlerde en çok Noel şarkısı çalan iki mekan: Nişantaşı Lilu ve Salomanje.

Haberin Devamı

 PEKİ NELER SEKSİ DEĞİL
Ayten Gökçer efektli Pınar Altuğ, modellerin Godfather’ı Erkan Özerman, didişmeleri Alien&Predator çekişmesinden daha ürkütücü olabilen Deniz Akkaya-Efe Önbilgin çifti, Muhteşem Yüzyıl’ın çok yakında sadece Rusya ve diğer ülkelerde yayın hayatına devam etmesine neden olacak hayatımızın tüm egemenleri, yani devletlu jüri üyeleri…

Yazarın Tüm Yazıları