O bebeğin adı Emine Erdoğan’dan: Elif

Güncelleme Tarihi:

O bebeğin adı Emine Erdoğan’dan: Elif
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 00:00

Nevin Yıldırım’ın, kendisine tecavüz ettiği için öldürdüğü adamdan hapiste doğurduğu çocuğun adını Emine Erdoğan “Elif” koydu ve şöyle dedi: Elif’in kelime anlamı, doğru demek. İsmini ben koyduğum için çok mutlu oldum, gurur duydum. Elif artık bizim bebeğimiz.

Haberin Devamı

KAMUOYUNDA daha doğmadan “tecavüz bebeği” adı verilen, annesinin reddettiği bebeğe, Emine Erdoğan ad verdi. Devlet himayesindeki bebek, cuma günü nüfusa Elif adıyla kaydedildi. Isparta Yalvaç’ın Korukaya Köyü’de, Nevin Yıldırım (26), kendisine tecavüz ederek hamile bıraktığını iddia ettiği Nurettin Gider’i (35) 28 Ağustos’ta öldürüp başını kesmişti. Yıldırım, tutuklandığında 29 haftalık hamileydi. 17 Kasım’da, yüzünü görmek istemediği bebeği doğurdu. Sağlıklı bir kızdı dünyaya gelen. Henüz adı konmamıştı ama kamuoyu ona “tecavüz bebeği” adını vermişti. Maktul Nurettin Gider’in eşi Kezban Gider (35), bebeği “çocuklarımın kardeşi” diye savcılığa başvurarak almak istemiş ancak reddedilmişti. Aradan üç hafta geçti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bebeğe isim konma sürecini anlattı:

ANLAMI: DOĞRU

“Isparta Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, geçtiğimiz günlerde beni aradı. Bebek nüfusa kaydedilecekti ve artık bir isminin olması gerekiyordu. Bu telefondan sonra çok hüzünlendim, çok düşündüm. Birkaç gün önce de Emine Erdoğan’dan bebeğe isim vermesini rica ettim. Erdoğan, bu teklif karşısında çok duygulandı, bebeğe sahip çıktı ve isim düşünmek için birkaç gün süre istedi. Emine Hanım, ‘Adını Elif koydum. Elif’in kelime anlamı, doğru demek. İsmini ben koyduğum için çok mutlu oldum, gurur duydum. Elif artık bizim bebeğimiz, bizim çocuğumuz’ dedi.

Haberin Devamı

Ben de hemen Isparta il müdürümüzü arayıp bebeğin Elif adıyla nüfusa kaydedilmesini söyledim. Dün de bebeğimiz Elif adıyla nüfusa kaydedildi.” Bakan Şahin, Emine Erdoğan’ın Elif bebekle ilgili kendisine söylediklerini şöyle aktardı: “İsmi kadar aziz, neşe, huzur ve sağlık dolu uzun, hayırlı ve her zaman umut dolu bir hayat temenni ediyorum. Elif bebeğe, hayata hoş geldin dediğimi iletin. Elif’le ilgili hukuki süreci de yakından takip ediyoruz. Tüm çocuklar Allah’ın bize bir emanetidir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!