Neredesin sen?

Güncelleme Tarihi:

Neredesin sen
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2012 13:23

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’de açılışını yaptığı Travel Turkey Fuarı’nda ‘ozanlar diyarı’ Kırşehir’in standında merhum Neşet Ertaç’ın yeğeni Birol Ertaş ile birlikte ‘Neredesin sen’ adlı türküyü söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’de Travel Turkey Turizm Fuar ve Konferansı’nın açılışını yaptıktan sonra tüm stantları gezdi. Bakan Günay, Manisa Belediyesi’nin standında mesir saçtı. Bakan Günay, mesir macununun UNESCO dünya kültür mirası listesine bugün (Perşembe) girdiğini açıkladı. Bakan Günay, Kırşehir Belediyesi’nin standında, merhum Neşet Ertaş’ın amcasının oğlu Birol Ertaş ile birlikte şarkı söyledi. Saz çalan Aydın Çekiç ve Zafer Başaran’ın yanına oturan Günay, mikrofonun önüne geçti ve ‘kesik çayır’, ‘neredesin sen’ adlı türküleri söyledi. Kahramanmaraş stantında dondurmanın, Sakarya standında kabak tatlısının, Ordu’da fındığın, Çorum’da leblebinin, Edremit’te zeytinyağının, tadına bakan Günay, Bitlis bastonunu, Kastamonu evlerini, dokuma tezgahlarını uzun uzun inceledi.

Haberin Devamı

Neredesin sen

Travel İzmir dünyanın umudu oldu

İZMİR’de Kültürparak Uluslarası Fuar Alanı’nda düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, sadece Türkiye için değil, başka ülkeler için de umut oldu. Çeşme ile Sakız Adası’ndan gelen Yunan turizmciler fuarda aynı stantta yer aldı.
Çok sayıda ülke ve şehirden katılımın olduğu, herbir köşeşinde farklı kültür ve doğal güzeliklerinin tanıtıldığı fuarda, yöresel ürün çeşitliliği de dikkat çekti. Fuar ziyaretçilerine ikram edilen kabak döneri, Isparta lokumu, Manisa’nın mesir macunu, Maraş’ın dövme dondurması, Van standındaki Van kedisi ve tuzlu sodalı suyunda yaşayan, uçan balık olarak da tanınan inci kefali damgasını vurdu.
Fuar Türk ve Yunan turizimcileri de aynı çatı altında birleştirdi. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sakız Kiralık Oda ve Daire Derneği, “Bir seyahat iki ülke” sloganı ile aynı stantta fuara katıldı. Türk ve Yunan turizimciler, “Ege bizleri birleştirdi” yorumunu yaptı. İki yakanın toplam 150 butik otel kapisitesi ile fuara katıldığını belirten Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger, “Ülkelerimizin iyi komşuluk ilişkilenini pekiştirmesi ve temsil ettiğimiz kurumlar arasında kardeş ve dostluk ilişkilerin’in gelişmesi çerçevesinde, müştereken web sitemizi oluşturduk. Bu web sitesinin amacı Sakız ve Çeşme’ye nasıl gelebileceinizi, nerede kalacağınızı, neler yapabileceğimizi ve görülmesi gerekenler hakkında bilgi sağlamak. Sakız’a veya Çeşmeye varınca kendinizi sadece ziyaretçi gibi değil, misafir gibi hissedeceksiniz. Artık ekmeği çalmıyor paylaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Neredesin sen

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!