Dikili'de Özgüven'le birlikte yargılanan 4 kişi cezaevinde

Güncelleme Tarihi:

Dikilide Özgüvenle birlikte yargılanan 4 kişi cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 15:55

İzmir’in Dikili İlçesi’nde CHP’li eski belediye başkanı Osman Özgüven ile birlikte yargılanan ve cezaları Yargıtay tarafından onanan 4 kişi daha cezaevine girdi.

Haberin Devamı

Jeotermal A.Ş. ile ilgili olarak ilk davada 4’er yıl 2’şer ay ceza alan ve cezaları Yargıtay tarafından onanan 4 belediye çalışanının teslim olması ve Bergama Cezaevi’ne yerleştirilmelerinin ardından bugün de ikinci davada yargılanıp hüküm giyen ve cezaları Yargıtay’ca onaylanan 4 kişi Dikili Adliyesi’ne gelerek teslim oldu.

İptal edilen garaj ihalesinde, ihaleyi alan şirketin kimlik bilgileri eksik olduğu için usul hatasından dolayı 4’er yıl 2’şer ay ceza alan CHP’li Meclis üyesi Sedat Öcal, eski meclis üyesi Bülent Karataş, emekli Yazı işleri Müdürü Canan Işık ve Gelir Şefi Ahmet Karataş sabah saatlerinde Atatürk Meydanı’na gelerek kendilerini bekleyen belediye çalışanları ve yakınları ile buluştu.

Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, CHP’li Meclis üyeleri, CHP Dikili İlçe Teşkilatı, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in eşi Ayşe Özgüven ile oğulları Evren ve Barış Özgüven ile vatandaşlar, cezaevine girecek 4 kişiyi yalnız bırakmadı.

Duygusal anların yaşandığı Dikili Adliye Sarayı çıkışında konuşma yapan Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, "Hukuk için hiç bir şey demiyorum. Hukukçu değilim. Kararı veren yargıçlara bir çift sözüm var. Kendilerini hiç tanımam. Akşam evlerine döndüklerinde çoluk, çocuklarını alsınlar. Vicdanlarını da masaya koysunlar. Bu aileleri düşünerek kendilerine bir sorsunlar. Ben kararın yorumunu yine kamuoyuna bırakıyorum. Belediye Başkanımız Osman Özgüven’in dediği gibi yapılan adalete karşı siyasi infazdır" dedi.

Haberin Devamı

Hükümlülerden CHP’li Meclis üyesi Sedat Öcal, "Adalete saygımız sonsuz. Ancak kamuyu zarara uğratmadığımız gün gibi açık. Usulde idari tedbirlerle halledilebilineceği söylenilen bir ceza aldık. Adalet istiyoruz" dedi.

Dikili Adliye Sarayı’nda işlemleri tamamlanan CHP’li Meclis üyesi Sedat Öcal, eski Meclis üyesi Bülent Karataş ve Gelir Şefi Ahmet Karataş Bergama Cezaevi’ne, emekli Yazı İşleri Müdürü Canan Işık ise Şakran’da yeni yapılan cezaevine doğru yola çıktı. Uğurlama sırasında hükümlülerin eşlerinin, çocuklarının, anne ve babalarının, akrabalarının gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

İki davadan toplam 8 yıl 4 ay hüküm giyen Osman Özgüven, karar kendisine ulaşmadan İsveç’e gitmiş ve dönmemişti. Özgüven yurdışına çıkış yaptıktan kısa süre sonra görevden alınmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!