Emeklilere "Papağan" tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Emeklilere Papağan tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 14:05

BANKALARIN otomatik para çekme makinelerine (ATM) “Papağan” adı verilen cihaz takarak kredi kartını aldıkları emeklilerin maaşlarını çeken soyguncular yakalandı. Her sabah saat 05.00’de buluşup ATM’lere giden emeklileri takip eden şüpheliler, bu yöntemle 30 bin lira çaldıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

6 EVE BASKIN

Çankaya, Mamak, Keçiören, Yenimahalle İlçeleri’nde çok sayıda kişinin şikayeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 3 ay süreyle teknik ve fiziki çalışma sürdürdü. Bankaların güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, 6 eve eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda Çetin Erdal, Durak Ayhan, Hasan Çömez, Fikret Bayrak ile Hüsamettin Çöpdemir gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, bıçak ve düzenek hazırlamada kullanılan aparatlar ele geçirildi.

05.00’DA MESAİ

Polisten edinilen bilgiye göre çete üyeleri, alüminyum, ip ve banttan oluşan ve “Papağan” adı verilen bir düzenek oluşturdu. Sabah saat 05.00’de buluşan şüpheliler, para çekmeye giden emeklileri takibe alıyor. Para çekmek için ATM’ye kartını takan emeklilerin kartları ATM’de sıkışınca çete üyeleri yardım bahanesiyle yanlarını yaklaşıyor. Çete üyesi, emekliye, “Şifrenizi bir daha girip giriş tuşuna basın” diyerek şifresini öğreniyor.

Haberin Devamı

İKİNCİ EKİP HESAP BOŞALTIYOR

Şüphelilerden biri kartı takılı kalan emekliyi oyalarken bir diğeri de düzeneği sökerek kartla birlikte alıp uzaklaşıyor. Şüpheliler daha sonra şifresini öğrendikleri kartla emeklinin hesabındaki parayı çekiyorlar. Mahkemeye sevk edilen 5 şüpheli de tutuklandı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!