Türkiye’nin en başarılı blogger’ları

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en başarılı blogger’ları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 00:00

Blogun varsa canın ne istiyorsa yazıyor, yazdıkların okuyucu buluyorsa da keyfini sürüyorsun. İşte bu keyfi doyasıya süren Türkiye’nin blog Oscar’ı Bumerang sahibi dokuz blogger.

Haberin Devamı

Bumerang, Türkiye’nin dört bir yanından kaliteli içerik üreten 22 bin blog, web sitesi ve forumu bir araya getiren dijital bir yayıncılık ağı. Bloguna güvenen herkes, editoryal bir değerlendirmeye tabi tutulduktan sonra Bumerang’a katılabiliyor. “Niye başlarına buyruk internette yazıp çizmiyorlar da, Bumerang’a katılıyorlar?”ın cevabını Hürriyet İnternet Grup Başkan Yardımcısı Erhan Acar veriyor: “Yayıncıların internetteki trafiği ve bilinirlikleri artıyor. Ayrıca, puzzle’ın eksik parçası para kazanma kısmını da Bumerang’ın dijital reklam platformu Bumads tamamlıyor. Yayıncılarla reklamverenler Bumads’de buluşuyor ve markaların hazırladıkları advertorial formatındaki metin, video ve görseller Bumerang yayıncılarının sayfalarında yayınlanıyor. Dolayısıyla hem sosyal medyada, hem de arama motorları aracılığı ile tüm internet üzerinde görünür, konuşulur, bilinir hale geliyor. Bumerang yayıncıları, yayınladıkları her reklamdan gelir elde ediyor.”
Yani adı üzerinde, sarf ettiğiniz efor, Bumerang atışı gibi size türlü kazançlarla geri dönüyor. Zaten mottosu da o yüzden “Hep birlikte kazanacağız”

Haberin Devamı

Türkiye’nin en başarılı blogger’ları

-En Bilge
www.gezenbilir.com
Sedat Açıl (33, Fotoğrafçı), Mert Kiğılı(33, Dalış eğitmeni ve bilgisayar mühendisi)
2006’da bir grup arkadaş kampa gidiyor ve mail üstünden program yapıyorduk. Sonra kalıcı olsun diye forum yapmaya karar verdik. Doğa sporları belgeselleri çekiyoruz. 500 bine yakın takipçimiz var. En Bilge Ödülü’nü aldık çünkü aranan sorunun cevabını, en iyi içerikle veren bir siteyiz.

- En Çalışkan
www.yolunneresindeyim.blogspot.com
Sergül Kato (27, Ev Kadını)
Japonya’da gördüğüm yerlerin elimde arşiv olarak kalması için yazıyorum. Blogum bir Japonya blogu değil, Japonya’da yaşayan bir Türk’ün blogu. Harcadığım emeği düşünürsek en çalışkan blogger ödülünü hak ediyorum.

-En Uyumlu
www.maroon.com.tr
Akın Aydınlı (42, Yazılım Uzmanı)
Maroon’da, arsız bir kültür-sanat içeriği var. Bugünün şehir, ve sanat dünyasına ışık tutmaya çalışıyoruz. Tüm sosyal medyada, yaklaşık 15 bin civarında takipçi alanına sahip. En Uyumlu Ödülü’nü aldık çünkü arama motorlarıyla uyumlu, kolayca erişilebilen bir blog.

Haberin Devamı

-En Tarz
www.dadatart.com
Oğuz Kuş (23, Sosyal Medya Uzmanı), Ahmet Buğra Avcılar (20, Öğrenci ve Görsel Tasarımcı)
Dadatart, her telden sanatçının işini hedef kitlesine ulaştırmak ister. Yayını Türkçe. Çünkü derdi; eksikliği hissedilen Türkçe alternatif sanat içeriğini ziyaretçisine sunmak.

-En Sosyal
www.balkopugutasarim.com
Merve Gizem Oluş (20, Tasarım Öğrencisi)
Bazen sevdiğim bir mekanı, bazen alışveriş deneyimlerimi, dekorasyon ve kendin yap fikirlerimi paylaşıyorum. Sosyal medyada toplam 200 bini geçkin takipçim var. En sosyal, yalnızca blogunu değil tüm sosyal mecralarını aktif kullanan kişidir. Özellikle Facebook’tan takipçilerimle sevdiğim beğendiğim tüm fikirlerle paylaştım.

Haberin Devamı

-En İyi Yerli
www.karsiyakalife.com.tr
Güliz Eğrihancı
(42, Kimya Mühendisi)
Beş yıldır Karşıyaka LIFE Dergisi’ni çıkarıyoruz. Karşıyaka ağırlıklı olmasına rağmen, tüm İzmir’e de yayıldı. İnternet çağında anlık haberin önemine inandığımız için sürekli güncel haberler paylaşıyoruz. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada adımız 35.5, kimliğimiz Karşıyaka olan kocaman bir aileyiz.

-Jüri Özel Ödülü
www.city-shot.com
Pınar Uysal
City-Shot`da 22-29 yaş aralığında farklı sektörlerde çalışan yedi full-time yazarız. Okuyucular karşılarında ‘zevkine güvendiği bir arkadaştan samimi tavsiyeler’ buluyor. Müzikten modaya, sinemadan seyahate uzanan geniş içeriğimizle görme, işitme, tatma gibi temel duyulara hitap ediyoruz. Bizce, jüri, ödülü amatör ruhla profesyonelce yazılmış zengin ve özgün içeriğimiz nedeniyle verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!