Haliç’ten Ankara’ya deniz uçağı

Güncelleme Tarihi:

Haliç’ten Ankara’ya deniz uçağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2012 15:41

Hakan Çelik’in programına katılan Melih Gökçek, çok yakında Haliç’ten Gölbaşı’na denizuçağı ile gelmenin mümkün olacağını söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul Haliç – Ankara Gölbaşı deniz uçağı seferleriyle ilgili ilk resmi açıklama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi.

Kanal 24’te yayınlanan Moderatör Programı’nda Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in konuğu olan Gökçek, gelişmelerle ilgili şu açıklamayı yaptı.

“Biz Ulaştırma Bakanlığı ile öteden beri bunun çalışmasını yapıyoruz. Umut ediyorum ki seferler 1-2 aya kadar başlayacak. Şu an izinler tamamlanıyor. İlgili firmanın bir veya iki kuruluştan izni kaldı. Bunlar olur olmaz biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak onlara iskele vereceğiz” dedi.

Başkentte iskele kuruluyor

Gökçek, uçuşları destekleyeceklerini açıklayarak “İlk defa da buradan açıklıyorum, Ankara- İstanbul arasında denizden göle seferler başlayacak. Ankara merkezden Gölbaşı 23 kilometre. Esenboğa’ya göre ulaşım daha avantajlı. Şöyle dersek; İstanbul’da yolcu havalimanına kadar gitmeyecek. Haliç’ten binecek. Zaman kazanacak. Denizden olan bir şey çok heyecan vereci. Bu hem Ankara hem de İstanbul’a bir hava verilecek” dedi.

Haberin Devamı

Sea Bird seferleri

Melih Gökçek’in açıklamasının ardından Hürriyet’ten Tolga Özbek’in sorularını yanıtlayan Sea Bird Havayolları’nın Genel Müdürü Kürşad Arusan deniz havacılığı ile ilgili yeni bir yönetmeliğin hazırlandığını söyleyerek “Sonuçta göle ineceğiniz zaman bir çok kamu kurum ve kuruluşundan görüş ve izin alıyorsunuz. Bunların önemli kısmı tamamlandı. Birkaç haftaya kadar da diğerleri tamamlanacak. Yeni izinlerle Ankara Gölbaşı gibi çok farklı noktalar uçuşa başlanacak. Türk havacılığına değişik bir bakış getirilecek” dedi.

Gemlik de başlayacak

Bu yaz İstanbul’dan Alaçatı, Bodrum ve Bozcaada’ya uçan Sea Bird, kış sezonunda farklı bir hizmete başlayacak. Haliç’ten gerçekleştirilecek İstanbul turları şimdiden büyük ilgi görmüş.

Ankara operasyonunun büyük ilgi çektiğini belirten Arusan “Şimdi belediyelerden teklif geliyor. Örneğin Bursa Büyükşehir Belediyesi bizim İstanbul Haliç-Bursa Gemlik arasında uçmamızı istedi. Bu konuyu da araştırıyoruz. Eğer hayata geçerse 20 dakikalık bir uçuş olacak. İstanbul-Bursa arası kısalacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sea Bird, ikinci uçağını Şubat ayı sonunda teslim alacak. 2013 yaz sezonu öncesinde filo eklenecek ekstra bir uçakla 3’e yükselecek. Gündemde yaz için 14 farklı uçuş noktası var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!