Çöpün yeri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Çöpün yeri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2012 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni çöp depolama alanının Yamanlar olacağını doğruladı.

Haberin Devamı


İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) tarafından 3'ncü kez düzenlenen İş Günleri Fuarı'nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni çöp depolama ve geri dönüşüm merkezinin Yamanlar'da olacağına ilişkin haberleri doğruladı. Konunun gazetelerde bolca yer aldığını kaydeden Kocaoğlu, “Çöp bertaraf tesisi biliyorsunuz uzun müddettir gündemimizde olan bir konu ve çevre yatırımları çerçevesinde tek geciktiğimiz konu. Büyük yatırımlarımız içinde de kalan tek konu. Biz bir yer bulduk. Yerin coğrafi konumu, yerleşimden uzaklığı, arazinin tarıma uygun olmaması, belli çalışmaların yapılabilmesi, çevrenin rahatsız olmaması, hava sirkülasyonu ve bunlardan en önemlisi buraya ulaşacak tırların kent içinden geçmemesi gibi konularda yaptığımız çalışmalarda bir yer tespit ettik. Bu yerle ilgili sayın Valimiz Cahit Kıraç da bir ön araştırma yaptı. Orada da ilk intiba uygun. Belli kurum ve kuruluştan görüş almamız gerekiyor. Onlarla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÖNCE TEBRİK ETTİ SONRA DESTEK İSTEDİ
Büyük Körfez Projesi'nde yapılan işbirliğinin burada da sürmesini umduğunu vurgulayan Kocaoğlu, İzmir'in sanayi, lojistik ve tarımın yanı sıra turizm ile hizmetler sektöründe sıçrama yapacaksa öncelikle çevreci yatırımlarının tamamlanmış olması gerektiğinin altını çizdi. Bu sayede İzmir'in dünyadaki sayılı metropoller arasına gireceğini savunan Kocaoğlu, “Ben ayrıca çöp konusunda çalışma yapan ve yeri keşfeden arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Biz hepimizin bildiği gibi yeri açıklamak istemedik. Biraz arkadaşlar çalışma yapsınlar diye. Onları da tebrik ediyorum, kutluyorum. Destek istiyorum. Bu konuda bütün basın mensuplarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden destek istiyoruz. Çöp büyük kentlerin gerçeği. Bu çöptü dünyadaki teknolojik olanakları kullanarak bertaraf etmek, geri kazandırmak istiyoruz. Bugüne kadar ve bundan sonra vereceğiniz destekler için de herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KONGRE VE FUARCILIĞA 400 MİLYON TL'LİK YATIRIM
Kocaoğlu ayrıca kentin en önemli altyapı eksikliklerinden birinin ihtiyaçları karşılayacak bir fuar alanı olduğuna da dikkat çekerek Gaziemir'de yeni yapılacak fuarla alanın 4-5 misli büyüyeceğini kaydetti. Gaziemir'deki fuar alanına yaklaşık 350 milyon lira, Kültürpark'ta düşünülen kongre ve sergi merkezine ise 50 milyon lira olmak üzere fuarcılık ve kongre turizmi için toplamda 400 milyon liralık yatırımın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yapılacağını dile getiren Kocaoğlu, “Kamu İhale Kurumu'ndan bugün yarın cevap beklemekteyiz. Eğer gönlümüzden geçtiği gibi olumlu bir cevap alırsak önümüzdeki günlerde bunun temel atma merasimini hep birlikte yapacağız” diye konuştu.
Dernek olarak bu yıl ekonomik işbirliklerine ağırlık vereceklerini söyleyen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran ise, bu fuarda da İş Kanunu, KOSGEB, İZKA projeleri ile ilgili tanıtım ve bilgilendirmeler yapacaklarını belirtti. Baran, “İZSİAD sosyal sorumluluk projelerine de aynı hızda devam edecek” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!