Değerlendirme Kurulu göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Değerlendirme Kurulu göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 10:06

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın atamasıyla belirlenen Spor Genel Müdürlüğü Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu, ilk toplantısını yaparak göreve başladı.

13 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak belirlenen Spor Genel Müdürlüğü Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu, resmen göreve başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından atanan 7 kişilik kurulun başkanlığını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan yapacak. Kurulun başkan vekilliği görevini ise Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar üstlenecek. Spor Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Mehmet Boslu'nun raportör olarak yer aldığı kurulun diğer üyeleri Abant İzzet Baysal Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Osman İmamoğlu, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ramazan Çağlayan ve Ekonomist Kaan Ark olarak belirlendi.

KURUL ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENECEK

Resmi Gazetede yayımlanan 15 maddelik yönetmelikle çerçevesi belirlenen kurulun, Türk sporun gelişmesi hususunda önemli görevleri bulunuyor. Kurul, çalışmalarında Gençlik ve Spor Bakanı'na sorumlu olarak çalışacak. Kurul, federasyonların Gençlik ve Spor Bakanı'na vereceği taahhütnamenin esaslarını belirleyecek ve yıl sonunda federasyonların bu taahhütlere uyup uymadıklarını inceleyerek Bakana sunacak.

Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu, federasyonların sportif başarılarını, plan ve projelerini kontrol edecek, faaliyetlerini değerlendirecek ve geliştirmek yönünde esasları hazırlayacak. Kurul, Bakana sunulan taahhütname ile federasyonların master planı ve performans ölçütlerine uyulup uyulmadığı konusunda bakana rapor verecek.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TEKLİFİ VERİLEBİLECEK

Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu, performansı yeterli görülmeyen federasyonlarla ilgili olağanüstü genel kurula gidilmesi konusunda görüşünü bakana iletecek. Gençlik ve Spor Bakanı da, bu görüş doğrultusunda gerekli gördüğü takdirde federasyonun olağanüstü genel kurulu toplaması kararı verebilecek.
Kurul, federasyonların sportif değerlendirme ve performans gelişimi ile ilgili olarak, uygun görülen konularda görüş, öneri, tespit ve değerlendirmelerde bulunacak. Kurul, her hafta toplanacak ve gündemindeki konuları görüşecek.

"TÜRK SPORU İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, göreve başlayan kurulun Türk sporu için önemli bir adım olduğunu söyledi. Baykan, "Kurulda görev yapacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Spora gönüllü olarak hizmet etmiş, faydaları dokunmuş, akademisyen ve fikir üreten üyelerden oluşan kurul bir araya geldi. Türk sporu için önemli bir adım atıyoruz. Yönetmeliklerle ve kanunlarla belirlenmiş sınırlarımız içinde Türk sporuna faydalı olmak için çalışacağız. Özerkliğe müdahale etmeden kamu kaynaklarının amaca yönelik kullanılması yönünde çaba sarf edeceğiz. Yerinde denetim ile etkin sonuçlar almayı istiyoruz. Objektif kararlar almak ve Türk sporunun kalkınması için çalışmak ortak paydamız olacak. Federasyonlarımızı sadece denetlemekle kalmayıp, onların daha verimli bir şekilde çalışmasına ışık tutacak fikirler üreteceğiz. Önümüzdeki dönemlerde Türk sporunun daha başarılı olması için çalışacağız" dedi,
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!