İki anne iki tercih

Güncelleme Tarihi:

İki anne iki tercih
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 00:00

Üç ay önce bir kadın, kendisine tecavüz edip hamile bıraktığını iddia ettiği erkeği öldürüp kesik başını köy meydanına attı. O kadının reddettiği, yüzünü dahi görmediği, devlet koruması altına alınan ‘tecavüz bebeği’ni, öldürdüğü erkeğin karısı “Çocuklarımın kardeşi” diyerek sahiplenmek, bakıp büyütmek istiyor. Ne dersiniz, siz ister miydiniz?

Haberin Devamı

ISPARTA Yalvaç’ın Korukaya Köyü, 28 Ağustos’ta korkunç bir olaya tanık oldu. Evli ve iki çocuk annesi Nevin Yıldırım (26), kendisi gibi evli ve iki çocuklu Nurettin Gider’in (35) kesik başını “İşte namusumla oynayanın kellesi” diyerek köy meydanına attı.

Nurettin’in kendisine defalarca tecavüz ettiğini, hamile kaldığını söyledi. Otopside Maktul Gider’in tüfekle vurulduğu, vücudunda bıçak darbeleri de olduğu ortaya çıktı. Nevin Yıldırım, tutuklandığında 29 haftalık hamileydi.

17 Kasım’da, yüzünü dahi görmek istemediği bebeği doğurdu. Sağlıklı bir kızdı dünyaya gelen. Henüz adı konmamıştı ama kamuoyu ona bir ad vermişti bile daha doğmadan: Tecavüz Bebeği.


İki anne iki tercih
İki anne iki tercih

Haberin Devamı

YA NURETTİN’İN KARISI

Dava sonuçlanmadan, maktul Nurettin “tecavüzcü” ilan edildi, zanlı Nevin alkışlandı. Hatta Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Nevin’in topluma iyi bir ders verdiğini bile söyledi. Olay unutulmaya yüz tutmuşken, hunharca öldürülen Nurettin Gider’in dul eşi Kezban Gider ortaya çıktı. Kocasından olduğu iddia edilen ‘Tecavüz Bebeği’ni almak için, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu; ancak talebinin reddedildiği anlaşıldı. Peki Kezban, “Tecavüzcü” kocasının bebeğine sahip çıkmasını nasıl açıklayacaktı?

‘ÇOCUKLARIMIN KARDEŞİ’

Korukaya Köyü, çorak ve verimsiz toprakları nedeniyle yoksul. Bu köyün en ucundaki evde yaşıyor Kezban; iki çocuğu ve kayınvalidesi Zeynep Gider’le birlikte. Kezban, “Yoksuluz ama muhtaç değiliz. Arpa eker biçeriz, ayaklarımızın üstünde dururuz. Ekmekle peynir yetiyor” diyor. Eşi Nurettin Gider’in mezarına ilk Kurban Bayramı’nda gitmiş. “Gittim, barıştım artık. Kırgın değilim. Çocuklarımın babası” diyor. Ve ‘o bebek’ için, şöyle konuşuyor: “O bebeğin iki evladımdan hiçbir farkı yok. Verirlerse seve seve bağrıma basarım. Vermezlerse kolum adaletten uzun değil. Doğumu duyunca ağladık kayınvalidemle. ‘Yetimhanede büyüyecek bir kız çocuğunun başına ileride neler gelir’ diye. Doğduğu gün savcıya dilekçe verdim: Alıp diğer evlatlarımdan ayrı tutmadan büyütmek istedim. O masumun ne suçu var? DNA testleri sonuçlanır da bizden çıkarsa, çocuklarımın kardeşidir.”

Haberin Devamı

YETİMHANEDE BÜYÜMESİN’

Ve şöyle sürdürüyor Kezban konuşmasını: “Gazetelerde, ben konuşmuşum gibi haberler çıkıyor. Savcının dilekçeme ‘Hayır’ dediğini gazeteden öğrendim. Güya çocuklarım önce karşı çıkmış da sonradan ikna etmişim gibi... Evlatlarım başından beri bebeği istiyor, ‘Kardeşimiz yetimhanede büyümesin, bizimle kalsın’ diyorlar.”

İntikam için isteyebilir

Hülya Bingöl (Çocuk ve Ergen Psikiyatristi):Bebeğe annelik yapmak isteyen kişinin ruh sağlığının incelenmesi gerekiyor. Çünkü çok yakın bir zamanda öldürülen kocasının, hemcinsinden olan çocuğuna, “çocuklarımın kardeşi” diye bakmak istiyor. Çok dikkat etmek gerekiyor. Bebeği intikam için almak isteyebilir. “Bakın, o bakmadı, ben bakıyorum” demek, cezalandırmak için. Bebeğin annesiyle öldürülenin eşi, aynı zamanda akrabalar. Anne bir süre sonra hapisten çıkıp aynı ortamda yaşamaya devam edecek. Çocuk da en baştan istenmeyen durumunda olmanın sıkıntılarını yaşayacak. Beş altı yaşına geldiğinde arkadaşlarıyla oynarken “Senin annen, babanı öldürüp kafasını kesti” diyecekler. Bu, çok daha travmatik bir durum. Yetiştirme yurtlarındaki tüm çocuklar gibi bu çocuğun da bir aile sıcaklığında yaşamasından yanayım. Evlat edinmek için maddi ve manevi tüm koşullara uyan bir aileye verilmeli.

Haberin Devamı

ARALARINDA İLİŞKİ VARDI

Kezban Gider  sözlerini söyle sürdürdü:  “Kocamı seviyorum. O da beni sevdi. Ama üç yıldır beni o sinsi kadınla aldatıyordu. Nevin, abimin geliniydi. Çok yakındık, evimizden çıkmazdı. Üç yıl önce öğrendim aralarında olanları. Bütün köy de biliyordu. Kocamla çok konuştum bu meseleyi. İnkâr etmedi. Yedi ay önce ilişkilerinin bitmediğini öğrendim. Nasıl bir tecavüzmüş bu? Üç yıl boyunca tecavüze mi uğramış? Üç yılı bırakalım, yedi ay birliktelerdi, yedi ay boyunca mı tecavüze uğradı? Nevin yalan söylüyor. Allah’a güvenir gibi savcı ve devlete güveniyorum. Babasını katlettiler ama çocuğunu kürtajla katledemediler. Cinayet ama tek ama çift işlendi, mahkemede bütün gerçekler ortaya çıkacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!