Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

ARTIK BEĞENMEDİĞİNİZ FAZLA EŞYALARINIZ

 Merhaba Ayşe Hanım,

 19 Kasım tarihinde “kullanmadığınız, artık beğenmediğiniz fazla eşyalarınız” başlığıyla yazan Pınar öğretmene kendisine uyarsa 38-40 beden kıyafet ve 37-38 numara ayakkabı gönderebilirim.

 İletişim bilgilerini iletebilir misiniz?

 İsmimi yayımlamazsanız sevinirim.

 CEVAP: Ah benim isimsiz, kanatsız melek okur dostlarım iyi ki varsınız. Hepinizi çok seviyorum. İletişim bilgilerini gönderiyorum, sevgiler.

 …

 İLAÇ ALERJİSİ HASTASI

 Merhaba Ayşe Hanım,

Herkes gibi ben de projenizi tebrik ediyor ve destekliyorum. 19 Kasım 2012 tarihli yazınızda ilaç alerjisi olan bir hastadan bahis ediliyor. Ben göğüs hastalıkları ve alerjik hastalıklar uzmanıyım, özel ilgi alanım da ilaç alerjileri ve astım.

Haberin Devamı

Eğer hastanın Ankara'ya gelme olanağı var ise kendisi ile görüşerek hastalığının şiddetine göre bir tedavi ve korunma planı önererek uzun vadeli takibinin yapılabileceği kliniği ayarlayamaya çalışırım (tabii ki ücretsiz olarak).

Hasta yakınına cep telefonumu (…) verebilirsiniz (sizin isminizi vererek araması daha iyi olur).

Kimlik ve iletişim bilgilerim bunun dışında sadece sizde kalabilirse sevinirim.

Elbette ileride yardımcı olabileceğim başka konular olursa iletişime geçebilirsiniz.

İyi çalışmalar

 CEVAP: Doktorum harikasınız, isminizi bile paylaşmadan hastalara ücretsiz destek olacak kadar özverili doktorlarımız olduğu için ne kadar şükretsek azdır. Bilgilerinizi ileteceğim, sevgiler.

 …

YAZLIĞIM VAR, SATAMIYORUM

Merhaba Ayşe.

Hiç bir yazını kaçırmam. En son Ata Bey’le iletişim kurmak için mail atmışım sana.

Sorununuz her ne ise yazın demişsin, yazıyorum ben de.

İnsanların ekonomik sıkıntılarının ve iş arayışlarının ve bir sürü çaresizliklerinin yanında benimki basit kalabilir. Senin derdin dert midir, bu da dert mi diyebilirsin. Belki de öyle, artık okuduktan sonra sen karar ver.

 

1-...’de bir yazlığım var satamıyorum. Satarsam ekonomik sıkıntım tamamıyla çözülecek. Rahatlayacağım.(lütfen adımı ve yazlığın nerde olduğunu yazma.

Haberin Devamı

İstanbul’da makul bir semtte bir evle de takas yapabilirim. Yazlığın ederi 85 milyar. Dubleks, eşyalı, denize 40 metre. İsteyene fotoğraflarını gönderebilirim. Al deyince mundar oldu, satamıyorum iki senedir.

2-içimde kocaman bir boşluk var. 7 yıl önce boşanmış, 45 yaşında bir kadınım. 9 yaşında bir kızım var. Kızıma endeksli ve ucu ucuna parasal sıkıntıyla yaşanan bu hayattan BIKTIM. Hayat amacım ne? Hayat bana yetmiyor. Kızım büyüyünce ne halt edeceğim? Yol gösterecek bir yaşam koçu, bir danışman istiyorum. İş, ev, çocuğun dersi… Ücretsiz halk müziği kursuna bile gidemiyorum. Parçalanmış aile çocuğu olduğundan problemli bir kızım var maalesef.

Haberin Devamı

3- hemşirelik anılarımı yazdım, yayıncıdan fena kazık yedim, hiç bir hak iddia edemiyorum. Boşandığım dönemdi ve manyak gibiydim. Takma isimle ve ne imzaladığımı bilmeden. Ne güzel kitabım da basılıyor diye hebele hübele oldu bitti.

Şimdi adam sırtımdan para kazanıyor ben de bakıyorum. Telif hakları avukatına ihtiyacım var. Bu konu Türkiye’de yeni ve benim avukata verecek param yok.

4-ikinci romanımın düzeltmelerini yapıyorum. Yani iyi mi yazıyorum onu da bilmiyorum. İstersen ilk kitabımı sana hediye edebilirim. Adres vermen yeterli.

5-Seks hayatım sıfırın altında. … küçücük bir yer ve ben seks bir yana, sarılacak, dokunacak bir omuz istiyorum.

Haberin Devamı

 6-Memelerim küçük estetik için 7.500 TL gerek.

7- dişlerim faul, ortodonti için dünya para lazım.

8-2500 TL maaşla 800 TL kirayla ve bir çocukla tek başıma var olma mücadelesi veriyorum. Yazlığın var ama dersen konut kredisi ile almıştım eski kocamdan ablamın emekli maaşını kaçırmak için. Ablam hem çocuğuma bakıp hem de emekli maaşını bana veriyordu. Kocam çalışmıyordu, çalış dediğim için bana bıçak çekti. Şimdi ikinciye evlendi, nafaka falan hak getire.

 İşte böyle Ayşe’m.

Gerisi sana kalmış.

Keşke bir ..’ye yolun düşse de kahve içip laflasak.

Seni seviyorum.

 (lütfen adımı yazma)

 CEVAP: Yayınladım bakalım taliplisi çıkacak mı yazlığın. Kolaylıklar diliyorum.

 …

Haberin Devamı

KIYAFET, AYAKKABI YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım;

Arkadaşım vasıtasıyla yazılarınızı okudum. Çok güzel bir işe başlamışsınız. Maddi olarak çok büyük bir yardımda bulunamayız ancak yetişkin ve çocuk kıyafetleri, test kitapları elimizden geldiği kadar toparlamaya çalışıp ihtiyaç sahiplerine iletebiliriz. Bu gibi gelen bir istek olursa şayet bilgileri bize yönlendirirseniz biz de iletebiliriz.

 Çok teşekkürler.

Sevgiler.

 Çağla

 CEVAP: Çağla’m bunun azı çoğu yok, hep söylüyorum, kiminin eskisi kiminin yenisi. İletişim bilgilerini ileteceğim, öpüyorum.

 …

2.800 DOĞAN BEBEĞE YARDIM

 Merhaba Ayşe Hanım,

İzmir'de yeni doğan bebek için bez göndermek istiyorum. Bugün bez kampanyası yapan bir alışveriş sitesinden satın alarak doğrudan İzmir'e adrese teslim yapılması böylece daha yüksek ve 2 kez kargo ücreti ödememek için sizden acilen isim ve adres bilgilerini rica ediyorum.

Sevgiler,

Pınar           

 CEVAP: Pınar’ım yoğunluktan hemen cevap veremedim maalesef, iletişim bilgilerini ileteceğim. Sevgiler.

ARTIK BEĞENMEDİĞİNİZ FAZLA EŞYALARINIZ

Ayşecim merhaba,

Bugünkü köşende yer alan “Kullanmadığınız, artık beğenmediğiniz fazla eşyalarınız” başlığı ile Tokat’tan yazan bayan öğretmenin iletişim bilgilerini gönderirsen memnun olurum. Kendisine elimden geldiğince bir şeyler göndermek istiyorum.

Bu arada Yetiş Ayşe için gönüllü aradığını söylüyorsun. Gönüllü olacak olan kişilerin neler yapmaları gerektiği / sorumlulukları hakkında biraz bilgi verebilir misin?

Ben dünden hazırım gönüllü olmaya ama şartları bilirsem daha iyi olur. En azından yapamayacağım bir şeyin sözünü vermemiş olurum.

Sevgilerimle…

Zuhal

 CEVAP: Sevgili Zuhal, her zamanki gibi yetiştin. Bilgileri ilettim, hatta sen de yolladın bile kargonu, harikasın. Gönüllülük konusunda çok yakında bilgilendirme yapacağım. Öpüyorum sarılarak.

 …

 KİTAP YARDIMI

 Selam Ayşe.

 19.11.2012 tarihindeki yazında Ödemiş Kaymakamlığı'ndan gelen bir mailin var. Kitap yardımı istiyorlar. Ben de işyerimdeki iki arkadaşımla birlikte kitap yollamak istiyorum. Ancak sorun şu ki 40-50 adet kitabı yollamak için benden 5-6 kitap parası kadar kargo alınır. Karşı taraf kargoyu ödeyeceğini söylemiş ama kitap ihtiyaçları var diye bu yükü onlara yıkamam.

Senden ricam, şu işe sponsor olacak bir kargo şirketi bulsan, ben de 5-6 arkadaşımdan daha kitap istesem, en azından bir 100 adet kitap yollayabilsek ? Cevabını bekliyorum. Öptüm kocaman.

Ezgi.

CEVAP: Sevgili Ezgi, kargo anlaşmamız daha önce vardı belki hatırlarsın, bir kargo şirketi %50 indirim sağlıyordu YETİŞ AYŞE gönderilerimize. Ancak yeni dönem için henüz bir sözleşmemiz yok, olduğunda buradan yayınlayacağım. İletişim bilgilerini de ileteceğim. Sevgiler.

 …

 37-38 NUMARA BOT

 Merhaba Ayşe Hanım,

 Bir bayan 37-38 numara bot ve mont istemiş. Kendisine bot ve birkaç giysi gönderebilirim, iletişim bilgilerini verir misiniz?

 Elif K.

 CEVAP: Elif’im, bilgileri yollayacağım, öpüyorum.

 …

 …

 KİTAP YARDIMI

Ayşe Hanım merhaba.

 Bugünkü yazınızda Bitlis'ten Ayşenur öğretmenin kitap ihtiyacının olduğunu okudum. Eğer kendisinin iletişim bilgilerini alabilirsem Piyerloti Leo Kulübü adına elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Kendisi ile konuşarak özellikle ne tür kitaplara ihtiyaçları olduğunu öğrenmek istiyoruz.

 Bütün bunlara aracı olduğunuz için teşekkürler.

 Zeynep

CEVAP: Zeynep sana ve Piyerloti Leo Kulübü’ne şimdiden teşekkürler. Bilgileri size ileteceğim, eminim çok kısa sürede onlara güzel bir kitaplık hediye edeceksiniz. Haberlerinizi bekliyorum.

 …

 DİYARBAKIR ANASINIFINA YARDIM

Sevgili Ayşe Hanım,

Diyarbakır’dan yazan anasınıfı öğretmenine yardım etmek isterim. Öğrencilerine düşkünlüğü çok güzel.

Kendisiyle nasıl iletişime geçebilirim?

Çalışmalarınızı çok beğeniyor ve takdir ediyorum.

Tijen

CEVAP: Tijenciğim, bilgileri ileteceğim. Sevgiler.

 …

DÖVMEYİ SİLDİRMEM LAZIM

Merhaba Ayşe Hanım,

 Hürriyet’te ilk yazmaya başladığınızdan beri sizi takip ediyorum. Bugüne kadar yetiş Ayşe’leri hep okudum ama hiç benim de yazacağım aklıma gelmezdi.

Sorunu kısaca açıklarsam benim bir dövmem var (tattoo yani) sevgilimin (başka biri için beni bıraktığından eski sevgilim şimdi) baş harfleri yazan.

 O kadar âşıktık ki ve ben o kadar genç ve salakmışım ki hiç ayrılmayacağız sandım ve gittim isminin baş harflerini vücuduma kazıdım.

 Sorun şu ki beni başkası için bırakmış birinin ismini üstümde taşımak istemiyorum, dövmeyi sildirmem lazım ama araştırdığım hiçbir doktor kesin silme garantisi vermiyor. (ameliyat dışında o da iz bırakıyor)

 Sizden istediğim o yolu bulmamız. Allah aşkına bu dövmeden kurtulmam lazım.

Cevabınızı bekliyorum.

(Maili yayınlayacaksanız adımı lütfen koymayın)

 CEVAP: Ah bu dövmeler, ne kadar çok eski sevgili mağduru var. Bu konuyla ilgili bilgisi, deneyimi olanlardan ya da yardımcı olabilecek uzmanlardan bir bilgi gelirse buradan paylaşacağım. Takipte kal lütfen.

 …

GİYECEK, AYAKKABI, ÇANTA İHTİYACIM

Merhaba,

 Yazılarınızı beğenerek takip ediyorum size yazmakla yazmamak arasında çok kaldım şimdi cesaretimi topladım sanırım ve yazıyorum yeni işe başladım, işe gidip gelirken giyecek, ayakkabı, çanta 36 (beden 36 numara) ihtiyacım var. Yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Eğer yazımı paylaşırsanız ismimi de yazmazsanız çok sevinirim.

CEVAP: Bu o kadar da cesaret gerektiren bir iş değil gördüğün gibi, okur dostlarımdan gelecek yardımları sana yönlendireceğim. Öpüyorum.     

BİR İŞE İHTİYACIM VAR

Merhaba Ayşe Abla.

Umarım size abla dememe kızmazsınız, zira yazılarınızı ilgiyle takip etmekle birlikte sanki kaleminizi kalemim gibi hissediyorum.

Öncelikle kendimi tanıtayım size.

İsmim G., biyolojik yaşım 28 ama ruhsal yaşım 90’ına merdiven dayamış durumda.

Hatay-Antakya’da yaşıyorum. Üniversiteye 2001 yılında girmiş olmakla beraber hala bitirebilmiş değilim. Ama lütfen yanlış anlamayın, tembel olduğum için değil, şartlar öyle gerektirdiği için.

Bu mailimi okur ve bana geri dönüş yapma zahmetini gösterirseniz, size hikâyemi anlatmak isterim.

Ben çalışmak istiyorum, bir işe ihtiyacım var. Bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim.

Başınızı şişirdiysem özür dilerim.

G.

CEVAP: Sevgili G., tabi ki bana her konuda yazabilirsin. E-postanı bekliyorum.

YENİ DOĞAN BEBEĞE MAMA

Merhaba Ayşe Hanım,

Yazılarınızı sürekli takip ediyorum ve severek okuyorum İzmir’deki yeni doğan bebeğe mama göndermek isterim. İletişim bilgilerini verirseniz sevinirim.

CEVAP: İletişim bilgilerini göndereceğim. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

 …

 KIYAFET VE AYAKKABI YARDIMI

Merhaba canım Ayşe öncelikle çok teşekkür ediyorum böyle hayırlı işlere vesile olduğun için.

 Ben 50 yaşındayım çalışıyorum Allah’ıma şükür ama inan ki yetiştiremiyorum ancak temel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyorum.

Eşim vefat etti, oğlumla birlikte yaşıyorum. İstanbul’da yaşıyoruz.

Sevgili Ayşe, sizden kıyafet, ayakkabı ve gıda yardımı istiyorum.

Ben 40 beden giyiyorum, ayakkabılarım da 36 numara, eğer bana yardım edebilirseniz çok sevinirim.

İstanbul’da geçinmek çok zor, böyle bir köşe açtığın için çok dualar alıyorsun sanıyorum, Allah’ım sana da sağlık dolu uzun yıllar nasip etsin

D.

CEVAP: Sevgili D. benim canım okur dostlarımın gönlü o kadar zengin ki eminim senin de yüzünü güldürecek bir şeyler ayarlayacaklardır. Öpüyorum.

 …

İFLAS VE BUNALIM

Sevgili Ayşe Hanım,

Öncelikle bu samimi çabalarınızdan ötürü sizi hem tebrik ediyor hem de hayranlığımı dile getirmek istiyorum. Kim darda olan insanların derdine koşuyorsa Allah da onun dertlerini gidersin ve ondan razı olsun.

Benim sıkıntım büyük ve iyice çıkmaza girmeye başladım. Fazla da uzatmadan durumumu sunmak istiyorum.

 Ben 2010 senesinde benim şartlarıma göre büyük bir iflas geçirdim. Yaklaşık 500 000 TL’lık bir borcun altına girdim. 2010’ dan beri de bu sıkıntılarla uğraşıyorum ve çalışıp borç ödüyorum.

Fakat son zamanlarda iyice tıkandım. Yaklaşık 50.000 TL alacağı olan, 4 ayrı alacaklım beni haklı olarak çok beklediklerinden iyice sıkıştırmaya başladılar ama inanın kısa zamanda ödeyebilecek durumum yok.

Huzuru unuttum, bunalıma girmeye başladım. Bankalar kredi vermekte biliyorsunuz ki pek kolaylık sağlamıyorlar. Eğer bu rakamda bir kredi veya borç temini için yardımcı olabilirseniz, hem minnettar olurum, hem de duacınız olurum.

Ben bu parayı 24 ayda çalışıp ödeyebilirim.

Elinizden gelmezse bile yaptığınız bu çalışmayla gösterdiğiniz samimi duyarlılığı Allah makbul eylesin, yar ve yardımcınız olsun.

Son olarak şayet yayınlarsanız ismimin saklı olmasını istirham ediyorum. Saygılarımla...

 CEVAP: Geçmiş olsun, herkesin küçük büyük borcu var. Allah borcu olan herkese kolaylık versin. Yardımcı olmak isteyen okur dostlarım olursa size yönlendireceğim.

 …

YİNE KIZIMIN ŞANSINA KİM BİLİR

Merhaba Ayşe Hanım.

Ben Antalya'dan ..., 26 yaşındayım.

Hürriyette yazmaya başladığınız günden beri takip ediyorum.

Bir gün benim de sizden yardım isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi.

Ben 5 yıllık evliyim ve şu an 7 aylık 1 kızım var. Geçen yıl ona hamileyken eşimin de desteğiyle üniversite sınavına girmeye karar verdim.

8.5 aylık hamileydim üniversite sınavına girdiğimde. Kızımın şansına dedim güzel bir puan aldım ve Akdeniz Üniversitesi Okul öncesi öğretmenliğini kazandım.

Allah'a şükür eşim çalışıyor, bize en iyi şekilde bakmaya çalışıyor ama ancak kazandığı para yemeye, içmeye, kiraya falan yetiyor.

Yani benim okula devam etmeme yetecek kadar kazanmıyor maalesef. Bu dönem okulumu dondurmak zorunda kaldım.

Sizden ricam bana uygun bir burs bulursanız okuluma devam edebilme şansım olacak. Kızımın geleceği için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Lütfen bana yardımcı olun sesimi duyurun.

Rumuz: Eylül'ümün şansına okumak istiyorum geç de olsa

CEVAP: Tebrikler, harikasın. İnşallah okulunu da aynı başarıyla bitirebilirsin.

HASTA İÇİN MAMA

Merhaba Ayşe Hanım

Çok yakın bir zamanda anneannemi kaybettik, kendisi alzheimer hastasıydı son zamanlarında mamayla besleniyordu. Vefat edince de 2 koli mama elimizde kaldı. En iyi marka mamalardan kullanıyorduk. Mamalar biraz pahalı, dolayısıyla ihtiyacı olup almakta zorlanan insanlar vardır diye düşünüyorum.

Beslenmede zorluk çeken hastası ve alacak durumu olmayan varsa yollayabilirim. Adımı yayınlamazsanız sevinirim.

 CEVAP: Başınız sağolsun, mekânı cennet olsun inşallah. Eminim sizin gibi bir torunu olduğu için gurur duyuyordur bir yerlerde. Sevgiler.

 …

Yazarın Tüm Yazıları