Başbakan Erdoğan'dan Muhteşem Yüzyıl'a ağır eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğandan Muhteşem Yüzyıla ağır eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 13:24

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya Zafer Havalimanı açılış töreninde Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştirerek 'Kanuni'nin 30 yılı at üstünde geçmiştir. Ben o dizinin yönetmenlerini de televizyon sahiplerini de kınıyorum' dedi. İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Biz kendi ülkemizde istediğimiz kadar bölgemizde de istikrar, güvenlik ve huzur istiyoruz. Biz her zaman sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yanayız. Ancak ülkemize yönelik bir tehdit olursa gereken önlemi almaktan çekinmeyiz, sessiz ve tepkisiz kalamayız.


“MUSTAFA KEMAL DÜŞMANLARA BUNU DEMEDİ”

Biz elbette Gazi Mustafa Kemal gibi yurtta sulh cihanda sulh diyoruz ve bunun gereğini yapıyoruz. Ama Akçakale’ye bombayı atarsan ve 5 vatandaşımız şehit olursa herhalde buna sessiz kalacak değiliz biz de ona misliyle karşılık vermek durumundayız.
Mustafa Kemal herhalde Çanakkale’ye gelen düşmanlara da bunu demedi. Biz yurtta sulh cihanda sulh ilgisini asla bir pasiflik tepkisizlik olarak yorumlayamayız.

 

Haberin Devamı

“BEŞAR’IN ZÜLMÜNDEN KAÇARAK GELDİLER”

Bugün Türkiye’ye sığınan Suriyeli, kardeşlerimizi muhaliflerin değil zorba, zalim Beşar’ın zulmünden kaçarak geldi. Biz Dumlupınar’daki şehitlerimizi zihniyetliyle hareket ediyoruz. Biz Domaniç’te Osmanlı’yı kuran ruhun anlayışı ile hareket ediyoruz.

Muhalefete bakıyorsunuz, "Sizin Gazze'de ne işiniz var? Siz Suriye ile neden ilgileniyorsunuz? Lübnan, Kosova, Irak, Azerbaycan, Afganistan, Myanmar ve Somali'den size ne" diyorlar. Hiç kusura bakmasınlar. Biz 7 milyarlık bu dünyanın içinde yaşıyoruz. Bizim görevimiz nedir, bunu çok iyi biliriz.

MUHTEŞEM YÜZYIL’A AĞIR ELEŞTİRİ

Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz, her yerle biz de ilgileniriz ama bunlar televizyon ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o 'Muhteşem Yüzyıl' belgeselindeki gibi tanıyor.

Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni tanımadık. Biz öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi.

Bunu çok iyi bilmeniz, anlamamız lazım. Ve ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimizin huzurunda kınıyorum. Ve bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyorum.

Haberin Devamı

Böyle bir anlayış olamaz. Bu milletin değerleriyle oynamaya, milletçe gereken dersin, milletçe gereken cevabın hukuk içinde verilmesi gerekir. Biz şehitlerimizin bulunduğu, şehitliklerimizin bulunduğu kardeşlerimizin yaşadığı her yere gider onların sorunlarıyla ilgileniriz bu aziz millet tarihi boyunca bunu yaptı. Bugün de biz bunu yapıyoruz.

Bugün bize 'Suriye ile ilgilenmeyin' diyenler, kendileri gidip Suriye'deki eli kanlı, gayrimeşru rejimini desteklemekten, o rejimin eli kanlı lideriyle hatıra fotoğrafı çektirmekten çekinmiyorlar. Eğer Suriye'de eli kanlı rejimin haşa arkasında dursaydık, özellikle bizim muhalefetimiz sizin Suriye'de ne işiniz var diyecekti. Bunlar gariptir, sabah başka, akşam başka konuşurlar. Mazlumun yanında, haklının yanında yer aldığınız için ciddi şekilde rahatsız oluyorlar. Çünkü kendileri her zaman, tarihleri boyunca zalimlerin yanında yer aldılar. Bu ana muhalefet Hitler'in, Mussolini'nin, Stalin'in yanında yer aldı. Tarihleri boyunca her zaman kan dökenlerin, halkına zulmedenlerin yanında yer aldılar. Bugün de aynısını yapıyorlar. Zalime arka çıkıyor, zalime karşı mazlumu görmezden geliyorlar.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ TAMAMI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!