Ok Yay’dan çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Ok Yay’dan çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 00:00

2012’nin son tutulması, bu çarşamba İkizler-Yay karşıtlığında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Yay zamanı gerçekleşen tutulma, hızla hayatımıza yeniliklerin girmesini, ‘kadersel’ görülen büyük olayların gerçekleşmesini de sağlayacak. Değişken bir ateş elementi olan Yay burcu, dinamizm, cesaret, keşif ve uzak kültürler demek. Reklamcılık, yayın ve eğlenceyi Yay burcu temsil eder. Başarılı televizyon kanalları, film şirketleri Yay zamanı kurulmuştur. Binicilik, futbol, dağcılık, paraşütle atlama gibi açıkhava sporları, Don Kişot cesareti ister. Hayata olan güveni, inancı ve iyimserliği de Yay’da buluruz. Yay, fırsatları önümüze sunan Tanrı Zeus veya Thor’dur. Fırsatlara izin veren Yay burcu etkisinde gerçekleşmiş olaylara göz atalım:

? Dünya futbol tarihinin ilk resmi milli maçı Yay burcunda Güneş Tutulması sırasında oynandı. 1872’de İskoçya-İngiltere arasındaki
maç 0-0 bitti.
? 1901’de, Yay burcunda Yeniay’dan hemen sonra İtalyan mühendis Marconi, Atlantik üzerinden ilk radyo sinyallerini göndermeyi başardı. Uzaklarla iletişimde insanlık adına önemli bir adım atılmış oldu. İleride radyoculuk, medyanın temel alanlarından biri olacaktı.
? Ay tutulmasına günler kala, 23 Kasım 1936’da Life dergisinin ilk sayısı çıktı. Kuruluş tarihindeki gökyüzü etkileri, dergiye 2000’lere kadar ayakta kalma şansını verdi.
? Farklı kültürleri kabul etme, hoşgörü ve anlayışın sembolü ‘Şükran Günü’ ABD’de Yay burcu zamanı, neşe ve coşkuyla kutlanır. Yüzlerce yıl önce Avrupa’dan gelen beyazlara evlerini, sofralarını ve kalplerini açan yerli Amerikalılara duyulan minnet, ailece yenilen akşam yemeğinde dile getirilir.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!