Loto zenginine ‘Yıldız’ tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Loto zenginine ‘Yıldız’ tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2012 00:00

Kayseri milletvekili olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Süper Loto’da 22 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanan Kayserili talihliye yatırım tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bakan, talihlinin istemesi durumunda planlamayı birlikte yapabileceklerini de söyledi. 6’ncı Organize Sanayi Bölgesi Enerji Zirvesi için Kayseri’ye gelen Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldız, memleketine çıkan 22 milyon liralık süper loto ikramiyesinin yatırıma giderek istihdam yaratması gerektiğini vurguladı. 

22 MİLYON CİDDİ PARA

22 milyon liranın çok önemli ciddi bir para olduğunu ifade eden Yıldız şunları söyledi: “Kayseri’nin istihdamıyla sanayileşmesiyle ticaretleşmesiyle alakalı katkı koyacağı kanaatindeyim. Bizde bu tür konular tasarruf miktarı olmaktan ziyade yatırıma dönüşecek miktarlar olarak belirlenir. İnşallah o Kayserili hemşehrimizi tanırız ve ya yatırımını hep beraber izleriz. Talihli enerji tasarrufu ve verimliliğiyle ilgili her alana yatırım yapabilir. Bu aşamada boru izolasyonu ve sanayideki su pompalarına yatırımın akıllıca olacağını da belirtti. Bu alanlara yapılan yatırımlar üç yıl sonra kendini amorti eder. Bu konuda yatırım yapmayı düşünenler gelsinler, birlikte planlayalım.”

Haberin Devamı

RUSYA İLE İLİŞKİ BOZULMAZ

Türkiye’nin Suriye sınırına yerleştirmek istediği Patroit füzesine Rusya’dan gelen tepkileri de değerlendiren Yıldız, iki ülke arasındaki enerji işbirliğini olumsuz etkilemeyeceğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin’in iki haftaya kadar Türkiye’ye geleceğinine dikkat çeken Yıldız, patriot füzelerinin savunma amaçlı olduğunu belirterek, “ Herhangi bir olası risk ve tehlikeye karşı böyle bir konuşlandırma yapılıyor. Rusya Federasyonu’nun bu konuda herhangi bir sıkıntıya ulaşmayacak yapının olmadığını kendileri de bilirler” dedi.

Kazanan ortada yok

MİLLİ Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Süper Loto’nun bu haftaki çekilişinde, 8 haftadır devrederek 21 milyon 763 bin 311 liraya ulaşan ikramiyeyi, Kayseri’nin Kocasinan ilçesinden bir talihli tek başına kazandı. İlçede herkes ikramiye kazananı merak ediyor. Kuponun oynandığı loto bayisi Naci Emel (58), 1 milyon 90 bin liralık ikramiyenin kuponunun da kendi işyerinde oynandığını belirterek, “21 milyon 763 bin 311 lira 50 kuruş ikramiye kazanan talihli herhalde ortaya çıkmaz” dedi.

Haberin Devamı

6 milyar metreküp gaz için imza atıldı

ENERJİ alanında Rusya ile son derece iyi ilişkiler yürüttüklerinibelirten Yıldız, özel sektöre devredilecek 6 milyar metreküp doğalgaz için Gazprom ile kontrat imzalandığını söyledi. Enerji alanındaki işbirliğinin artarak devam ettiğini vurgulayan Yıldız, iki haftaya kadar Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye ziyaretini gerçekleştireceğini ifade etti. Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Rusya ile önceki gün 6 milyar metreküp doğalgaz için özel sektöre devredilecek yapının kontratları Gazprom tarafından imzalandı. Bizim kontratlarımız devam ediyor. Bu kış için doğalgaz tedarikinde elektrik tedarikinde sıkıntı öngörmüyoruz. Rusya ile enerji sektöründe yaptığımız işbirliği artan dozlarda devam ediyor. Hatta önümüzdeki iki hafta içinde Sayın Putin’in ziyaretiyle beraber nükleer güç, doğalgaz ve ham petrol alımlarıyla alakalı bu ilişkilerimizin ne derece olumlu yönde gittiğine dair bazı haberleri kamuoyu ile paylaşacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!