Suriyeli Kürtler birleşti

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli Kürtler birleşti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2012 00:00

Suriyeli Kürtlerin kurmuş olduğu Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Kürt Ulusal Konseyi, muhalif Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) karşı birleşti.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesi, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve PKK’nın Suriye’deki uzantısı konumundaki Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasında son zamanlarda çatışmalara sahne olmuş, çatışmalarda en az 6 kişi ölmüştü.

Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre, “PYD ve diğer Kürt muhaliflerin birleşerek askeri bir güç oluşturulmasına Irak’ta karar verdiğini” duyurdu. AFP, haberini Suriyeli Kürt bir temsilciye dayandırdı.

PYD’ye yakınlığıyla bilinen Batı Kürdistan Halk Konseyi (BKHK) temsilcisi Muhammed Rasho, Erbil’de yaptığı açıklamada , “Hiçbir tarafı tutmayan bu ortak gücü kurmaya karar verdik” dedi.

Söz konusu anlaşmanın, Resulayn’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad muhalifleri ile Suriyeli Kürtler arasındaki çatışmaları tırmandıracağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Anlaşma duyurusu, ÖSO’ya bağlı Guraba el Şam’ın İslamcı gönüllüleri Resulayn’a çağıran bir videoyu internette yayımlamasının ardından geldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!