Aidat inadı

Güncelleme Tarihi:

Aidat inadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2012 00:00

UŞAK’ta özel sürücü kursu öğretmeni, kredi kartları yıllık aidatlarının geçmişe yönelik 10 yıl geriye kadar istenebileceği kararını örnek aldı.

Haberin Devamı


 Hayırcı, beş yıllık kredi kartının 230 liralık aidatını almak için bankaya başvurdu. Genel müdürlükten “ödemeyiz” yanıtı gelince 23 Temmuz’da Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurduğunu kaydeden Hayırcı, “12 Eylül’de beni haklı buldular. Kararı alarak banka şubesine gittim, ama çeşitli bahanelerle paramı ödemediler. Ben de Uşak 4. İcra Müdürlüğü’ne başvurarak paranın tahsilini istedim. Sonunda 19 Kasım’da İcra Müdürlüğü’nden paramı aldım” dedi.


Ama daha bitmedi
21 Kasım’da e-maille gelen ekstrenin şok ettiğini belirten Hayırcı, “30 Kasım son ödeme tarihli ekstrede ‘23 Ekim. Karar/üyelik ücret iptal düzeltmesi’ olarak ‘230 (-)’ lira kesildiğini gördüm. Bankadan icra yolu ile tahsil edilen kart aidatı ücreti, kredi kartımdan yeniden kesilmiş. Bankayı aradım, yargı kararına rağmen ‘biz bu parayı ödemeyiz’ dediler” diye konuştu.
Bunun üzerine Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne giderek, ekstresini gösterdiğini kaydeden Hayırcı,
“Bana ‘Bize yeniden başvuru yapmana gerek yok. Bizden aldığın karar ve ekstrenle genel müdürlüğe yeniden müracaat et’ dediler. Ben de bunu yaptım. Şu an beklemedeyim. Ters bir durum olursa hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!