Sizi 32 yıldır besliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Sizi 32 yıldır besliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2012 00:00

12 Eylül davasının sanığı dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren dün mağdurların, yakınlarının, müdahil avukatların soruları karşısında sessiz kalmayı tercih etti. Soruları, yatağında yarı yatar vaziyette, ellerini karnının üzerinde birleştirerek dinleyen Evren’in, bazı sorular karşısında gülümsediği görüldü.

Haberin Devamı

DEVEYE BİLE VİCDAN

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmada, müdahil avukatları telekonferansla Evren’e bine yakın soru yöneltti. Evren’e, Abdullah Öcalan, Mehmet Ağar, Alparslan Türkeş’in yanı sıra, Abdi İpekçi cinayeti ve yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren ile ilgili sorular soruldu. Müdahil avukatlardan Fikret Babaoğlu, “11 ay işkencehanede kaldım. Yanımdaki 4 arkadaşım bu işkencehanede öldü” diyerek arkadaşlarının fotoğraflarının yer aldığı gazete sayfasını gösterdi. Babaoğlu, Evren’e, “Yalakalık olsun diye önünüzde deve kesilecekti, vicdan gösterip kestirmediniz. Deveye gösterdiğiniz vicdanı işkence görenlere neden göstermediniz?” diye sordu. 12 Eylül’de idam edilen Erdoğan Yazgan’ın kardeşi Sabire Yazgan Serin de Evren’e sorular yöneltti. Serin’in şu soruları yanıtsız kaldı: “Bizim canlarımızı idam ederken, ‘Asmayalım da, besleyelim mi?’ demiştiniz. Biz 32 yıldır vergilerimizle sizi besliyoruz. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Yüreksiz olduğunuz için mi bu sorulara yanıt vermiyorsunuz?”
Müdahil avukatları, Evren’e Berfo Ana’nın oğlu Cemil Kırbayır hakkındaki soruyu, “104 yaşındaki Berfo Ana iki kez bu salona geldi ve oğlunun hesabını sordu. Berfo Ana’dan özür dileyecek misiniz?” diyerek yöneltti.

Haberin Devamı

İPEKÇİ NEDEN ÖLDÜ

Müdahil avukatları, gazeteci Abdi İpekçi ile ilgili soruları da Evren’e yöneltti. Avukatları, “Darbeye ortam hazırlanması açısında bu cinayet işlenmiş olabilir mi? Cinayetinin nedeni nedir diye soruşturuldu mu?” soruları da yanıtsız kaldı. Duruşmada, müdahillerden Remzi Çayır, Mamak Cezaevi’nde kaldığını ve işkence gördüğünü belirterek, Mamak Cezaevi’nde yapılan işkencelerin Evren’in talimatıyla olduğunu belirten bir dilekçeyi mahkeme başkanına verdi.              

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!