İnşaatta Nijerya dönemi

Güncelleme Tarihi:

İnşaatta Nijerya dönemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 00:00

Küresel ekonomide yaşanan daralma, birçok ülkede inşaat yatırımlarını olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

Avrupa’da inşaat sektöründe daralma görülürken, Türkiye de bundan nasibini aldı. Önümüzdeki 10 yıl inşaat sektöründe en yüksek büyüme ise Nijerya, Çin, Hindistan, Vietnam ve Rusya’da görülecek. Nijerya’da inşaatın büyümesi yüzde 9 olacak. Türkiye’de büyümenin ise yüzde 6.3 olması bekleniyor. Bu büyümede altyapı yatırımları önem kazanacak. Yatırımlar, Türk müteahhitler için fırsat da doğuracak.

NİJERYA ÖNDE GİDİYOR

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin raporuna göre, inşaat sektöründe en yüksek büyümeyi yüzde 9 ile Nijerya gösterecek. Afrika ülkelerinin aksine dış ticaret fazlası veren ve petrol ihraç eden Nijerya’da konut da dahil olmak üzere inşaat yatırımlarının hızlanması bekleniyor.  İnşaat büyümesinde Nijerya’yı yüzde 8.9 ile Hindistan, yüzde 7.8 ile Çin, yüzde 7.4 ile de Vietnam izleyecek. Asya Pasifik’teki bir başka yükselen değer de kentleşme ve büyüme oranları açısından Vietnam olacak. Bu süreçte Rusya’daki inşaat sektörü büyümesinin yüzde 7.5 olacağı ifade ediliyor. Buna da, 2014 Kış Olimpiyatları ile 2018 FIFA Dünya Kupası nedeniyle  yapılacak ulaşım ve üst yapı projeleri katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Rusya ve Türkiye güç merkezi olacak

KRİZDEKİ Avrupa’da ise Doğu Avrupa’da önümüzdeki 10 yılda yüksek tempolu bir gelişme hızı bekleniyor. İnşaat sektörü büyüme hızı Batı Avrupa için ortalama yüzde 1.7 olarak öngörülürken, bu oran Doğu Avrupa için yüzde 6.7 olacak. Bu süreçte, Asya ile Avrupa arasındaki ticaret bağlantılarını güçlendirmek üzere altyapı oluşturulurken, Rusya ve Türkiye, Doğu Avrupa içinde birer güç merkezi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!