İş dünyası Hürriyet'te

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası Hürriyette
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 18:13

Türk basınında öncü bir rol üstlenerek yeniden yapılanma çalışmalarını tamamlayan Hürriyet Gazetesi, iş dünyasının önemli isimlerini Hürriyet Dünyası’nda ağırladı. İlki önceki akşam düzenlenen etkinliğin ikincisi dün gerçekleşti. İş adamları, reklam ajansları, medya planlama şirketleri ile çeşitli sektörlerin önde gelen temsilcileri, yaklaşık 5 ay önce hizmete giren Hürriyet Dünyası’yla tanıştı. Hürriyet Dünyası’nın temellerinin ilk olarak 1997’nin ocak ayında atıldığını söyleyen Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı "Tam 15 yıl geçti. İlk çalışmalar kimsenin dikkatini çekmedi. Aslında biraz da sessiz sedasız Hürriyet internetini kendi garajında başlattı” dedi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ise şöyle konuştu: Biz size terzide yapılmış gibi özelleştirilmiş bir içerik sunuyoruz. Bu dünya sizin dünyanız, bizim dünyamız… Hürriyet Dünyası'na hoş geldiniz.

Haberin Devamı

İş dünyasının seçkin temsilcileri, Hürriyet Dünyası’nda yeniden yapılanan bütün mecraların iş süreçlerini ve birimler arası işleyişi yakından görme şansı buldu.

GECEDEN KARELER

 

Hürriyet Dünyası’nın yöneticileriyle buluşan konuklarımıza, yeni medya yapılanmasıyla ilgili sürdürülen öncü role ilişkin bilgiler verildi.

Hürriyet ekibi eşliğinde binayı gezen iş dünyası temsilcilerine, gazete + web + tablet mecralarının bir arada çalıştığı yeni yazı işlerinde farklılık yaratan haber izleme süreçleri anlatıldı.

Geceye inşaat sektöründen Göğüş Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, Dekar Yapı ve Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci, Akşan Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz gibi isimler katıldı.

Haberin Devamı

İş dünyası Hürriyette

'Hürriyet internetini kendi garajında başlattı'

Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, bugün Türkiye’nin lider gazetesi Hürriyet’in öncülük ettiği, web, cep ve tabletten 7 gün 24 saat sıcak haber yayının yapıldığı Hürriyet Dünyası’nın temellerinin ilk olarak 1997’nin ocak ayında atıldığını söyledi.

İş dünyası Hürriyette
Hürriyet kendisini ve rakiplerini zinde tutar
KENDİSİNİN adeta medya dünyasının içine doğmuş bir kişi olduğunu belirten Vuslat Doğan Sabancı, şunları anlattı: “Aydın Bey Milliyet’i satın aldığında, 7 yaşındaydım. Bütün çocukluğum, benim için en heycanlı en hararetli sohbetler olan, gazetelerin haber atlatmaları, en cazip promosyon tartışmalarıydı. Hayatımın o döneminde Hürriyet’e karşıdan baktım ve itiraf ediyorum o dönemlerde hep çok kıskandım. En iyi haberi Hürriyet verir, en çok okuru alır ve bir de üzerine reklamı hiç konuşmayalım. O dönemde en yakın arkadaşımın benim hatırım için bile olsa Hürriyet okumaktan vazgeçmemesi içime çok oturmuştu. Bu Hürriyet ile ilgili aldığım ilk dersti; Hürriyet güçlüdür çünkü okurunun dostudur. Anlatmak istediğim şu, Hürriyet’in rakibi olmak duygusunu iyi bilirim, bunu yaşadım. Bazen sinirbozucudur, çoğu zaman yorucucudur. Ancak haksızlık etmeyelim rakiplerini de kendisini de hep zinde tutar. Hürriyet’den aldığım ikinci ders, Hürriyet bile olsan rakibini hafife almayacaksın. 5 saniye bile uyumak yok.”

Haberin Devamı

Çok sayıda iş insanın katıldığı Hürriyet Dünyası’nın kapılarını iş dünyasına açtığı gecede konuşan Vuslat Doğan Sabancı, 3’üncü büyük ders, “Büyük dijital devrimler küçük garajlarda sessiz sedasız başlarlar. Kimse onları fark etmeden de büyürler. Hürriyet’in ilk web sayfasını açtığı günden bugüne tam 15 yıl geçti. İlk çalışmalar kimsenin dikkatini çekmedi. Aslında biraz da sessiz sedasız Hürriyet internetini kendi garajında başlattı” dedi.

VUSLAT DOĞAN SABANCI HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI

HÜRRİYET MECRALAR BUKETİ

Bugünlerde, Hürriyet’in tek bir amiral gemisi olmaktan çıkıp amiral filolarından oluşan Hürriyet Dünyasına terfi etmeye başladığını söyleyen Vuslat Doğan Sabancı şunları kaydetti: “Hürriyet Gazetesi medyanın tartışmasız amiral gemisiydi, artık yakınsama süreciyle birlikte Hürriyet Dünyası Amiral filoları oluştu. Bunu her söylediğimde herkesin yüzünde tuhaf bir gülümseme oluyor, nerden çıktı bu Hürriyet Dünyası diye. Şöyle özetlenebilir; Hürriyet yalnızca sabahları 6’da bayide olan büyük bir gazeteydi. Şimdi ise, 24 saatin her dakikasında okuyucuyla, izleyicisiyle, yorumcusuyla buluşan bir mecralar buketi. Bu buket de neler var; Türkiye’nin en etkili gazetesi Hürriyet var. Kıta Avrupası’nın bir numaralı portalı hürriyet.com.tr var. Web’de, mobilde, tablette sosyal medyada izleyicileriyle buluşan bir Hürriyet markası var.”

Haberin Devamı

GÜNDE 6.2 MİLYON KİŞİ

Hürriyet Dünyası’nın geçen temmuz ayında yeni binasına taşınmasıyla başlattığı ve büyük dijital devrimle birlikte yürüttüğü farklı mecraların aynı anda haber ve içerik sunduğu ‘convergence’ (yakınsama) sürecinde gelinen noktayı şöyle özetledi: “Bugün Hürriyet haber ve içeriğinin dışında kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran hizmetler sunuyor, en iyi alışveriş fırsatı, en iyi krediyi, hayalinizi kurduğunuz evi, mutlu olacağınız işi Hürriyet Dünyasından bulabiliyorsunuz. Hürriyet haber ve içerik kanallarımızla günde 6.2 milyon kişiye ulaşıyoruz. Hayatı kolaylaştıran hizmetlerimiz ise ayda 14 milyon kişiye gidiyor. Aradan geçen 15 yılda, Hürriyet de büyük gazeteden, medyanın tartışmasız amiral gemisi pozisyonuna terfi etti.”

Haberin Devamı

İş dünyası Hürriyette

Gecenin diğer resimleri
Tek bir kumanda masasından farklı mecralara haber pişiyor

HÜRRİYET Dünyası’nın en temel unsuru, convergence’ı (yakınsama) Vuslat Doğan Sabancı özetle şöyle ifade etti: “Bugüne kadar klasik gazeteciler bir tek saate odaklanıyordu, baskı saati olan 7’ye. Web’deki arkadaşları ise sadece hıza odaklanmış olarak çalışıyordu. Bir haberi 10 kere ince eleyip sık dokumakla fazla ilgilenemiyorlardı. Sosyal medya ise kimsenin gündeminde değildi. Biz yeni bir iddia ile çıktık. Her gün artık ayrı ayrı mecralarda değil, tek bir mecrada durmaksızın yayın yapacağız dedik. Bunlar için güçlerimizi birleştirmemiz lazımdı. Ortaya çok büyük bir kaos çıkabilirdi.

Haberin Devamı

Ve biraz da deli işiydi bu. Ben Enis Berberoğlu’nun yerinde olsam bu göreve talip olmayabilirdim. Ancak kendisinin çok sevdiğim de bir yönü vardır, biraz delidir. O biraz bu yönü ve cesaretiyle bunu yaparız dedi ve bugün geldiğimiz noktada bambaşka bir resim var. Artık haber kumanda masası dediğimiz tek bir masada birçok mecra için pişiyor.”

İş dünyası Hürriyette

Gecenin diğer resimleri

Hürriyet Dünyası'na hoşgeldiniz

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi: Değişmeyen tek şey değişimin kendisi. Hürriyet olarak teknolojiyi her dönem çok iyi kullandık. Bundan 10 yıl kadar önce Hürriyet’in bir davetine katılsaydınız, dönemin en yüksek teknolojisinin ispati olarak şunu yapardım. Buradan ayrılırken içinde fotoğraflarınızın bulunduğu davet haberini erkenden basıp, yarının gazetesini uğurlarken sunardık. O yüzden farkında mısınız bilmiyorum. Çoğunuz akıllı telefon, tablet, Facebook, Twitter kullanıyorsunuz.

İş dünyası Hürriyette

Gecenin diğer resimleri

Yani siz bu binaya girdiğiniz andan itibaren burada yaşananları yayına alıyoruz. 7 gün 24 saat okurlarımızla temas halindeyiz. Mecraların farklılaşmasıyla şu soru ortaya çıkıyor? Farkınız ne? Mecralar ve zengin içerik karşı dükkanda da var. Ama biz size terzide yapılmış gibi özelleştirilmiş bir içerik sunuyoruz. Cemaatleşmekten söz ediyor herkes, toplumda alt grupların oluşması söz konusu. Ama biz bunu ete kemiğe büründürüyoruz. 30 yılı aşkın bir gazetecilik deneyimim var, onun dışında farklı sorumluluklarım var. Bir babayım, yakında kızım savcı olacak. Beşiktaş’ta lisanslı basketbol oynadım, hala takımım yenilince üzüntü duyuyorum; yani sporseverim. Kırtasiye merakım var deli gibi. İnsanların kravatlarından giyimlerinden çok kullandıkları teknolojiye, cep telefonlarına, tabletlerine bakıyorum. Bütün bunlar beni farklı cemaatlerin üyesi yapıyor. Yeni iş akışımız, o cemaatlere daha yakın bir şekilde temas etmemize olanak veriyor. Mevcut dünya düzeninde isteklerimin, sorularımın cevaplarını çok daha iyi bulabiliyoruz. Bu dünya sizin dünyanız, bizim dünyamız… Hürriyet Dünyası'na hoş geldiniz

ENİS BERBEROĞLU HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI



GECEDEN GÖRÜNTÜLER

METEHAN DEMİR HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI / WEB TV

GİZEM KEÇECİ'NİN HÜRRİYET DÜNYASI İZLENİMLERİ / WEB TV

BARIŞ EKİNCİ HÜRRİYET DÜNYASI'NDA / WEB TV

YALÇIN AYAYDIN: TARTIŞMASIZ RAKİBİ OLMAYAN TEK GAZETE / WEB TV

MURAT AKDAĞ HÜRRİYET DÜNYASI'NDA / WEB TV

SENEM ÇETİN'İN HÜRRİYET DÜNYASI İZLENİMLERİ / WEB TV

SARP ÖZKAR'IN HÜRRİYET DÜNYASI İZLENİMLERİ / WEB TV

DURSUN ALİ YILMAZ HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI / WEB TV

TİJEN MERGEN HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI / WEB TV

TUBA KÖSEOĞLU OKÇU: HÜRRİYET'İN YENİ BİNASINDA HAYAT DEĞİŞTİ / WEB TV

HAYMİ BEHAR: SÜRPRİZLERİMİZE HAZIR OLUN / WEB TV

HÜRRİYET KAPILARINI İŞ DÜNYASINA AÇTI / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!