Yeni başkan seçildi

Güncelleme Tarihi:

Yeni başkan seçildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 00:00

121 çocuğun oluşturduğu Ankara Çocuk Dostu İl Meclisi, Başkent’te toplandı.

Haberin Devamı

25 ilçeden seçilen 121 çocuğun oluşturduğu Ankara Çocuk Dostu İl Meclisi, Başkent’te toplandı. Vali Alaaddin Yüksel’in de yer aldığı Meclis, yeni dönem başkanını seçti.

Ankara Çocuk Dostu İl Meclisi’nin ikinci dönem ilk toplantısı, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
25 ilçeden seçilen 121 çocuğun oluşturduğu Ankara Çocuk Dostu İl Meclisi, Dünya Çocuk Hakları Günü’ne denk gelen toplantısında, yeni meclis başkanını seçti.
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydın ve İl Emniyet Müdürü Kadir Ay’ın da katıldığı toplantıda Vali Yüksel, 1’inci dönem Meclis Başkanı İlayda Süel’e teşekkür plaketi verdi.

ÇOCUKLAR BEREKETİMİZDİR

Çocuk Hakları Günü dolayısıyla tüm dünyada çocuk sorunlarının ve çözümlerinin tartışıldığını dile getiren Vali Yüksel, şunları söyledi:
“Çocuk hakları, insan haklarından ayrı tutulamaz. Ankara’da çocuklar bizim toplumsal bereketimizdir, geleceğimizdir. Alınacak tüm kararlarda da tüm çocukların eşit olduğunu ve çocuklara yarar sağlamasını gerektiğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.”

Haberin Devamı

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Meclis Başkanı İlayda Süer ise, şöyle konuştu:
Geçen sene açılan Meclisimiz’de, altyapı çalışmaları yapıp, komisyonlar kurduk. Bu komisyonlarda fikirlerimizi beyan eden önergeler oluşturduk. Bu önergeleri çeşitli kamu kuruluşları sahiplenip üzerinde çalışmalar yaptı, bazıları ise hala devam ediyor.

BU NOKTAYA KOLAY GELMEDİK

Kuruluş aşamasını tamamlayan meclisimiz bu noktaya kolay gelmedi. Ankara hakkında yaptığımız çalışmada, sağlık, eğitim, çevre ve eğlence alanlarındaki sorunları belirledik. Başta Valimiz olmak üzere, bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından oy kullanan Meclis üyeleri tarafından başkanlığa, Melikşah Alican seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!