Sahte ilaca kasten öldürme cezası

Sağlığı tehdit eden ürünleri mercek altına alan ve sahte ilaca savaş açan Sağlık Bakanlığı şimdi de mevzuat değişikliği için harekete geçti. Sahte ilaç satıp insanların ölümüne neden olanlar TCK’da yapılacak değişikle “kasten öldürmek” kapsamında cezalandırılması için çalışma yürütülüyor.

Haberin Devamı

İnternetten çoğu kez zayıflama, cinsel güç artırıcı olarak tamamen bitkisel diye satılan sahte ilaçlara “kasten öldürme” cezası geliyor.
Sağlığı tehdit eden ürünleri mercek altına alan ve sahte ilaca savaş açan Sağlık Bakanlığı şimdi de mevzuat değişikliği için harekete geçti. Sahte ilaç satıp insanların ölümüne neden olanlar TCK’da yapılacak değişikle “kasten öldürmek” kapsamında cezalandırılması için çalışma yürütülüyor. Sağlık Bakanlığı’nın TCK’nın 82. maddesi başta halkın sağlıyla oynanmasına ilişkin maddelerde caydırıca mevzuat değişikliği öngörecek çalışması son hali verildikten sonra Bakanlar Kurulu’na sunulacak.

SİTELERE SAVAŞ AÇILDI

İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, sağlığı tehdit eden ilaç ve gıda takviyesi gibi “tamamen bitkisel” diye satılan ürünlere internette de savaş açmıştı.Bu ürünlerin internette pazarlanmasını engellemek için harekete geçen bakanlık, başta 75 internet sitesinden satış yapıldığını belirledi. Son 10 ay içinde endikasyon belirtilerek tanıtılan veya zararlı kimyasallar içeren yüzlerce tıbbi cihaz, kozmetik ve gıda takviyesi ürünle ilgili toplatma kararları da alındı ve suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

REKLAMLARI DA YASAKLANDI

Reklam Kurulu da bu ürünlerin reklamlarını yasaklayarak idari para cezası uygulamasına karar verdi. Ancak, toplatma kararına rağmen satışa devam edildiğini tespiti üzerine 81 ilin valisine “Denetimlere kesintisiz devam edin” talimatı verildi. Sorumlular hakkında adli ve idari tüm kanuni işlemleri başlattı.

MEVZUAT YETERSİZ

Ancak, mevzuat yetersizliğinin olduğunun ortaya çıkması üzerine bakanlık bu konuda da çalışma kararı aldı. Son olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara, İstanbul, Bursa, Van ve Aydın’da eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 23 kişiyi gözaltına alınmıştı. 23 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından “örgüt kurma” ve “Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet” suçlarından adliyeye sevk edilmişti.

PARA VERİP ÖLÜM SATIN ALMAYIN

Uzmanlar da vatandaşları “Bu ilaçlar sahte ve sağlığınızı tehdit ediyor.Doktora danışmadan reçetesiz, internet üzerinden sakın ilaç almayın. Para verip ölüm satın almış olursunuz” diye uyarıyorlar.

Haberin Devamı

AYK’IN 12. YAŞINA ÇELİK KONSERİ

Ankara Yelken Kulübü (AYK) 12. yaşını kendi mekanında Çelik konseri ile kutladı. Çelik’in iki saat süren konseri AYK üyelerine keyifli anlar yaşattı. AYK Başkanı Adnan Özaslan, “Fedakarlıklarınızla 12. yılımıza geldik” dedi. Özaslan, geceyi düzenleyen organizasyon komitesi üyeleri ve Çelik’le birlikte AYK üyelerine de ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyledi. Çelik’in kendi şarkıları yanında seslendirdiği “Batsın Bu Dünya” büyük alkış alırken, konser 10. Marşı ile bitti.
Denizi olmayan Ankara’nın denizcilerinin hikayesi hep sürsün. Nice yaşlara...

Yazarın Tüm Yazıları