İmralı nefes aldırdı

Güncelleme Tarihi:

İmralı nefes aldırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2012 00:00

Abdullah Öcalan’ın ‘Açlık grevlerini bırakın’ çağrısı üzerine önceki akşamdan beri BDP ile tutuklular arasında yaşanan görüşme trafiği sonucu dün sabah tüm cezaevlerinde açlık grevleri sonlandırıldı.

Haberin Devamı

Tutuklu ve hükümlüler ‘Önderliğimizin açıklaması bizim için esastır. Tartışmasız gereğini yerine getireceğiz. Açlık grevini bırakıyoruz’ açıklamasının ardından BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder, Özdal Üçer, Sabahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir DTK binasında basın toplantısı düzenlediler. Kışanak, cezaevinden gelen kararın herkesin rahat bir nefes almasına neden olduğunu belirterek şunları söyledi: “Öcalan bir kez daha lider ve önder olduğunu ortaya koyan önemli tarihsel bir duruş sergiledi. İnsan yaşamına ne kadar önem verdiğini ortaya koydu. Herhangi bir insanın yaşamına zarar gelmeden sonuçlanması için güçlü bir çağrı yaparak eylemin sonuçlanmasında en önemli rolü ve katkıyı sundu. İmralı’dan gelen çağrı hepimize nefes aldırmıştır.”
DTK sözcüsü Aysel Tuğluk ise şunları söyledi: “Türkiye, Kürt sorununu demokratik çözümünü sağlamak istiyorsa Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalı, iletişim sağlanmalı. Müzakere süreci başlatılmalıdır. Ortaya çıkan bu toplumsal iradeye saygı gösterilmelidir. En büyük sorumluluk AKP’ye aittir. Çözüm programı sunulmalıdır. Kürt halkının siyasal iradesi dediği Öcalan esas alınmalıdır. Türkiye tarihi bir karar vermekle yüz yüzedir. Ya demokratik barışçıl yöntemler çözecek, ya da ciddi bir kırılmayı yaşayacak.”

Yeni servis aracı

Haberin Devamı

İMRALI’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yakınlarının her türlü hava koşulunda ulaşımını sağlayacak yeni deniz aracının, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden tahsis edilen römorkör olduğu ileri sürüldü. Gemlik ile İmralı arasında ulaşımı sağlayan ‘Tuzla’ kosterinin kötü havalarda sefere çıkamaması ve sık sık arızalanması nedeniyle Öcalan’ın avukatları ile yakınları, zaman zaman görüşmeye gidemiyordu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün tahsis ettiği römorkör 31 Ekim’de İstanbul’dan Mudanya’ya getirildi. Işıl ARSLAN Faruk KAHRAMAN/DHA


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!