Evli erkek ilgisi hayal kırıklığıyla bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Evli erkek ilgisi hayal kırıklığıyla bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 00:00

Son yıllarda yapılan araştırmalarda kadınların, evli erkekleri daha çekici bulduğunun ortaya çıktığını kaydeden psikoterapist Cem Keçe, “Bunalım dönemindeki arayış ve kazanma içgüdüsüyle başlayan bu ilişkiler, genelde hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor” dedi.

Haberin Devamı

İlişki yaşamak için tercih edilen evli erkeklerin sayısının son zamanlarda artış gösterdiğine dikkat çeken psikoterapist Dr. Cem Keçe, evli erkeğin çoğu zaman macera aradığını ve kendini yorgun hissettiği için, kadının ise meraktan dolayı ilişki yaşadığını belirterek, şunları söyledi:
“Sonunda her ikisi de hayal kırıklığına uğruyor. Yapılan araştırmalarda, kadınların evli erkekleri daha çekici bulduğu ortaya çıktı. Çünkü elde edilmesi zor erkekler, kadınlara daha çekici geliyor. Mevcut verilere göre, evli erkeklerle birlikte olan kadınların önemli bir kısmının ‘kazanma ve elde etme içgüdüsü’ ile bu tür bir ilişkilere başladıklarını görüyoruz.

İYİLİK PERİSİ SANIYOR

“Evli erkekle ilişki yaşamayı seçen bir kadın, başkasının yolunda giden ilişkisine kendi hayatını çok daha kolay endeksleyebileceğini düşünüyor. Var olan ilişkiye sahip olma düşüncesine bürünen kadın, eş bulma zahmetinden kurtulabileceği fantezileri geliştirebiliyor. Aşk ya da sevgi beklentisine giren, ekonomik yönden sıkıntıya düşen, heyecan ya da macera arayışına giren ya da bunalım döneminden geçen kadın, evli bir erkeğe cinselliği ön plana sürerek yaklaşabiliyor ya da bu tür erkeklerin hayatına girmesine müsaade edebiliyor. Evli erkekle ilişkiye giren kadın, erkeğin evliliğinde mutsuz olduğunu düşünerek sanki onu kurtarıyormuş düşüncesine bürünebiliyor ve kendini ‘iyilik perisi’ olarak görebiliyor. Oysa işin özünde, erkeğin üzerine yılların yorgunluğu ve yıpranmışlığı çöken evlilikten, yasak ilişkiyle monotonluktan kurtulmak vardır. Çünkü aile düzenini ve çocukların bakımını üstlenen eş, kocayı ihmal eder olmuştur. Bu erkeğin kendini reddedilmiş ve güçsüz hissetmesine neden olabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!