Üç aydır tutsaktı CHP Şam'da teslim aldı

Güncelleme Tarihi:

Üç aydır tutsaktı CHP Şamda teslim aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 11:56

El Hurra televizyonu için haber yapmak amacıyla Ağustos ayında Suriye’ye giden ve Esad rejimi tarafından gözaltına alınan Türk gazeteci Cüneyt Ünal, CHP’nin girişimleriyle dün serbest bırakıldı. Ünal, karşısında CHP’li vekilleri gördüğü an gözyaşlarını tutamadı. CHP heyeti, Ünal'ın serbest bırakılması için Suriye lideri Esad'la da görüştü. CHP heyeti ve Ünal bugün sabah 09.30'da Yayladağ sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapacak.

Haberin Devamı

Ünal, özgürlüğüne kavuştuktan sonra CHP’li vekillerle birlikte düzenlediği basın toplantısında şokta oldığını belirterek, “İnanamıyorum. Milletvekillerimizi karşımda görünceye kadar bilmiyordum. Kimse bir şey söylemedi. Kimse bir şey söylemedi. Vekilleri görünce ağladım. Hala da ağlayacak gibiyim” dedi.

CHP'Lİ VEKİLLERİ GÖRÜNCE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI / FOTO GALERİ

Suriye’de yaşadığı dehşeti de anlatan Ünal, 87 gün boyunca tek başına hapiste tutulduğunu ve bu süre içinde sadece patates-ekmek yediğini söyledi.

Haberin Devamı

'BANA BEŞAR'IN ÖLDÜĞÜ SÖYLENDİ'
Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Halep’te Suriyeli askerlerle sivil giyimli milisler arasında yaşanan çatışma sırasında gözaltına alındıklarını söyleyen Ünal, “Karşı tarafta gördüğüm sivil giyimli, silahlı şahıs bize silahını doğrultup ateş etti. Beşar vuruldu. Yarası genişti. Boynumdaki poşuyu çıkardım, tampon yaptım. Beşar’ın yarası ağırdı. Beşar’ı en son orada gördüm. Bana öldüğü söylendi. İnşallah öyle bir şey yoktur” diye konuştu.   

/images/100/0x0/55eb64def018fbb8f8be4aaa

Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin Ünal için hazırladığı logo...

Haberin Devamı

Üç aydır tutsaktı CHP Şamda teslim aldı

"ESAD'IN RUH HALİ NORMALDİ"
CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Esad'la görüşmelerinin ardından Suriye lideriyle fotoğraf da çektirdi.

DHA'ya konuşan CHP'li Dudu, "Beşar Esad’ın ruh hali normaldi. Psikolojisi iyi görünüyordu, gayet rahattı. Karşılıklı olarak sohbet ettik. Bizlere çok şey anlattı. Bunları Türkiye’ye döndüğümüzde kamuoyuyla paylaşacağız. Esad görüşme sırasında bize, ’Tutuklu gazeteciyi CHP milletvekilleriyle Türk halkına teslim ediyoruz. Türk halkı ile bizim bir problemimiz yok' dedi" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'YE GELİYORLAR
CHP heyeti ve Ünal'ın hava karardığı için geceyi Lazkiye’de geçireceği öğrenildi. CHP heyeti ve Ünal'ın bugün sabah saat 09.00 sıralarında Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra İstanbul’a geçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

DHA'nın haberine göre, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, uçakla geldikleri Lazkiye’den karayoluyla Hatay’ın Yayladağı ilçesi’ne gideceklerini ancak Suriye yönetiminin can güvenliği nedeniyle ’yarın yola çıkan’ uyarısı üzerine Lazkiye’de kaldıklarını söyledi.

ÜNAL'IN ANNESİ DUYGULARINI ANLATTI / WEB TV

Bu arada CHP heyetinin, Suriyeli yetkililerle yaptığı görüşmelerde, Ünal'la birlikte kaçırılan Filistin asıllı gazeteci Beşar Fehmi Kadumi için de bilgi istediği belirtildi.

CÜNEYT ÜNAL'DAN İLK AÇIKLAMA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!