Çiftçiler ‘SMS’ ekti ürün biçti

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiler ‘SMS’ ekti ürün biçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 00:00

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, kurdukları ‘Çiftçi Kulübü’ ile 700 bin üyeye ulaştıklarını belirterek, bu kişilerin 10 milyon TL’lik ürünü ‘cep’ten sattığını söyledi.

Haberin Devamı

TARIM, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ve Tarım ve Kredi Kooperatifleri işbirliğiyle 2009 yılı sonunda hayata geçirilen ‘Vodafone Çiftçi Kulübü, 3 yılda 700 bin üyeye ulaştı. Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, “Bu sosyal iş modelinin, sadece Türkiye için değil, tüm dünya ve özellikle gelişmekte olan ülkeler içinde bir örnek teşkil ediyor” dedi. Kitapçı, Dünya İletişim Ödülleri’nde “Sosyal Katkı” kategorisinde finale kalan uygulamayla çiftçilerin 10 milyon TL’lik ürünü cepten sattığı söyledi.
Çiftçilere bulundukları yere özel hava durumu bilgilerinden, sel gibi afetleri için önceden uyaran kısa mesajlara kadar birçok bildirimde bulunduklarını anlatan Kitapçı şöyle konuştu: “Yapılan projeksiyonlar, 2050 yılında Dünya nüfusunun 9 milyara ulaşırken, besin kaynaklarına olan ihtiyacın yüzde 70 oranında artacağını ortaya koyuyor. Mobil teknolojilerin bu tarz örneklerde kullanılması halinde, 2020 yılına kadar gelişmekte olan ülkelerde sadece tarımsal sektörlerde 140 milyar dolar ek gelir yaratılması bekleniyor. Vodafone Çiftçi Kulübü, sunduğu hizmetler sonucu yarattığı ekonomiyle, 138 milyar dolarlık bu ek gelirin bir hayal olmadığının en somut kanıtlarından biri. 700 bini aşkın çiftçi, Vodafone Çiftçi Kulübü üyeliği kapsamında hacmi her geçen gün artan bir ekonomik faaliyet yürütüyor. 700 bin üye çiftçiye atılan mesajların sayısı 250 milyonu aştı.”

Haberin Devamı

KÜÇÜLEN PAYI ARTTIRMALIYIZ

Bugün Türkiye’de nüfusun yaklaşık yüzde 25,5’inin istihdamını sağlayan tarım sektörünün ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu söyleyen Kitapçı, “Buna rağmen Türkiye’de tarım sektörünün GSMH içerisindeki yüzde 9’luk payının giderek küçüldüğüne, çiftçilerin ölçek ekonomilerinden faydalanamamaları sebebiyle karlarını artıramadıklarına ve tarımda verimin giderek düştüğüne tanıklık ediyoruz.Toplumsal sorumluluk bilincimizle, bu tablonun tersine çevrilmesi konusunda önemli katkılar sağlayabileceğimize inanıyoruz” dedi.

SMS ile 81 ile satış yapılabiliyor

VODAFONE Çiftçi Kulübü üyeleri, Çiftçi İlan Servisi’ni kullanarak, yetiştirdikleri ürünleri tek bir SMS ile cepten Türkiye’nin 81 iline satabiliyorlar. Çiftçilere tamamen ücretsiz olarak sunulan Çiftçi İlan Servisi üzerinden verilen ilanlar www.tarimsalpazarlama.com ile Köy TV’de yayınlanıyor. Üyeler  bu servis ile Türkiye tarım sektörünün önde gelen en büyük dergilerine de seri ilan verebiliyorlar.

Haberin Devamı

Yılın CEO’su ‘Colao’ oldu

DÜNYA iletişim devlerinin katılımıyla, telekomünikasyon alanında katma değer yaratan birey ve firmaları teşvik etmek hedefiyle bu yıl 14’nci kez düzenlenen Dünya İletişim Ödülleri töreninde “Yılın CEO”su ödülünü, Vodafone CEO’su Vittorio Colao aldı. Vodafone Türkiye Dünya İletişim Ödülleri’nde Vodafone Çiftçi Kulübü’nün yanısıra “Çalışılabilecek En İyi Kurum” kategorisinde de finale kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!