Milli cimnastikçilere “yabancı dil” eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Milli cimnastikçilere “yabancı dil” eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2012 11:55

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, milli takım kamplarında sporculara yabancı dil eğitimi vermek istediklerini söyledi.

Çelen yaptığı açıklamada, sporcu sayısını arttırmaya yönelik bir çalışma yapacaklarını belirterek, ilk yönetim kurulu toplantısından sonra stratejilerini belirleyerek, cimnastiğin alt yapısını yaymaya çalışacaklarını kaydetti.

Cimnastiğin kendi branşıyla ele alınması gerektiğini vurgulayan Çelen, “Cimnastik temel spor. Bir sporcu, cimnastikle spor yapmaya başlarsa, atletizm, yüzme, güreş ve futbol gibi sporların da temelini almış oluyor. Esnekliği, sıçraması, dengesi, algılama ve kuvveti gelişiyor” dedi.

Çelen, dünya ve Avrupa bazında derece alamayan sporcuları diğer spor branşlarına yönlendireceklerini ifade ederek, “Cimnastikçi olamayan kardeşlerimizin, Dünya ve Avrupa bazında dereceler elde edemeyen ve çok büyük yatırımlar yapılan sporcuları, sırıkla yüksek atlamaya yönlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu nedenle sporsu sayılarının çoğaltılması gerektiğini vurgulayan Çelen, cimnastikçi yetiştirmenin çok zaman alan zahmetli bir süreç olduğunu bildirdi. Çelen, Türkiye'de çok az sayıda cimnastikçinin bulunduğuna vurgu yaparak, 5-6 yaşlarında cimnastiğe başlayan çocukların, 16-17 yaşlarında Avrupa ve dünya arenasına çıkabildiğini ifade etti.

Atletimizde 1500 metrede madalya almanın daha önce hayal edilemediğini anlatan Çelen, “Neden bu tür madalyalar ülkemizden daha fazla çıkmıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı gerçekten çok ciddi yatırım yapıyor. 8 ay sonra Mersin'de Akdeniz Oyunları var. 2014 yılında İzmir'de Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası var. Adım adım organizasyon yapma kabiliyetimizi de arttırdık. Olimpiyatlara da böyle aday olunuyor” ifadesini kullandı.

-Kamp sırasında yabancı dil eğitimi-

Çelen, Cimnastik Federasyonu'nun Avrupa ve Dünya Şampiyonası olan step yarışmaları düzenlediğini belirterek, 81 ile step yarışmalarıyla girmek istediklerini, okullarda bölgesel yarışmalardan sonra şampiyon olan çocukları Avrupa ve Dünya Şampiyonlarına götürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu sayede öğrencilere cimnastiği sevdirmeyi planladıklarına dikkati çeken Çelen, okullarda cimnastiği sevdirerek, cimnastiğin diğer branşlarını katmak istediklerini kaydetti.

Çelen, Cimnastik Federasyonu olarak sporcuların eğitimleriyle ilgilenmek istediklerini ifade ederek, “Milli takım kamplarında sporcularımıza yabancı dil eğitimi vermek istiyoruz. Bir sporcuyu herhangi bir ilde kampa aldığımız zaman o kamp esnasında çocuklarımızın yabancı dillerini geliştirmeleri konusunda destek olacağız. Diğer derslerinde de onlara katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Cimnastik Federasyonu'nun yıllardır hayalini kurduğu “Uluslararası Cimnastik Akademisi” projesini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Çelen, bunu biran önce canlandırıp diğer ülkelerin Bolu'da kamp yapmasını istediklerini anlattı.

Çelen, Türkiye'de tesis anlamında bir sıkıntısının olmadığını belirterek, Avrupa ve diğer ülkelerden daha iyi tesislere sahip olduklarını vurguladı.

Antrenörlerin eğitiminde katkı sağlanması, sporcuların da uluslararası vizyonunun genişletilmesi durumunda başarılarının katlanarak artacağını kaydeden Çelen “Çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek zorundayız. Türkiye'de cimnastik, eldeki tesislere göre çok çok daha iyi yerlerde olması gereken bir branş. Biz geçmişte yapılanları değil, bundan sonra ne yapılacak, ne yapabiliriz düşüncesiyle hareket edeceğiz” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!