Fatih Cami'nde toplanan 3 bin kişi İsrail'i protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Fatih Caminde toplanan 3 bin kişi İsraili protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2012 23:46

Fatih Camisi’nde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti. İsrail ordusu tarafından öldürülen Hamas’ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları komutanı Ahmet Ceberi, cami avlusunda toplanan kalabalık tarafından anıldı.

Haberin Devamı

İsrail, dört yıl önceki Gazze işgalinden sonra ilk kez düzenlediği saldırı, Fatih Camisi avlusuna toplanan yaklaşık 3 bin kişi tarafından protesto edildi. Akşam 21.00 sıralarında cami avlusunda toplanan kalabalık, "Kahrolsun İsrail", "İsrail şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atarak İsrail’i kınadı. Tekbir getiren kalabalığa hitaben konuşan İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İslam ümmetinin yiğit bir evladının şehit düştüğünü belirterek, çok acı bir gün yaşadıklarını belirtti.

Filistin’de şehit olan Ahmet Ceberi’nin ölümü İsrail’in sevincine sebep olduğunu belirterek, "Buradan ilan ediyorum. Bir tane şehit düştü ama binlercesi dirildi. İşgalci İsrail yapmış olduğu bu operasyona ‘Bulut sütunları’ ismini vermiş. Tevratta bulutlar onları koruyacakmış. Sizi koruyacak bir şey kalmadı. Tahrir Meydanı’na bakın. Orada 10 binler toplandı. İleri gidin ki Tahrir Meydanı’ndakiler refah kapısını yıkıp geçsin. Utanmaz herifler size kaç kere söyledik geri zekalı olmayın diye. Yahudi halkını ateşe atıyorsunuzö şeklinde konuştu. Bir müddet tekbir getirerek sloganlar atan grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!