Anneye fuhuş hapsi Üzmez’e ek ceza

Güncelleme Tarihi:

Anneye fuhuş hapsi Üzmez’e ek ceza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2012 00:00

Cinsel istismardan hüküm giyen Hüseyin Üzmez, çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma suçundan da ceza aldı. Aynı davada yargılanan çocuğun annesi de fuhuşa teşvikten tutuklandı.

Haberin Devamı

BURSA’da 2008’de 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunma suçundan çarptırıldığı 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Hüseyin Üzmez (89), bu kez de B.Ç.’ye hürriyeti tahdit suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. ise daha önce beraat ettiği kızını fuhuşa teşvik etmek ve hürriyeti tahdit suçlarından, 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası aldı. Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne kocasıyla el ele gelen Livaze Ç. tutuklandı.

BERAAT ISRARI

İlk hapis cezası Yargıtay’da bozulan Hüseyin Üzmez’in hürriyeti tahdit suçundan oy çokluğuyla beraatine karar verilmişti. Dosya, B.Ç.’nin avukatları cezanın az olduğu, sanık avukatları da fazla olduğu iddiasıyla temyiz edildi. Hüseyin Üzmez hakkında dosya Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi tarafından incelendi. Yargıtay, Üzmez’in küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasını onadı. Ayrıca, Üzmez hakkında oy çokluğu ile verilen hürriyeti tahdit suçlamasıyla ilgili beraat kararını da bozdu. Beraat eden B.Ç.’nin annesi Livaze Ç.’nin de yeniden yargılanması istendi.

Haberin Devamı

Geleyim de elinizi öpeyim

HÜSEYİN Üzmez önceki gece Ankara’dan Bursa E Tipi Cezaevi’ne, sabah da buradan Bursa Adliye Sarayı’na getirildi. Saat 10.00’da başlayan duruşmada Üzmez’in bakımsız hali dikkat çekti. Duruşmada kulakları duymayan ve cümle kurmakta zorlanan Hüseyin Üzmez, kendisini yanına çağıran mahkeme heyetinden beraat kararında direnilmesini istedi. Cumhuriyet Savcısı’nın sanıkların cezalandırılıp, Livaze Ç.’nin ise tutuklanmasını istediği mütalaadan sonra söz alan Hüseyin Üzmez mahkeme heyetine, “Sizden bu kadar yaşlı olmama rağmen gelip elinizi öpmek isterim” dedi. Kararın okunmasından sonra söz alan Livaze Ç.’nin kocası Bekir Ç., “Benim 3 çocuğum var. Suçu işlemediğimiz halde bu hale geldik” diyerek tepki gösterdi. Livaze Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!